'Ko bi se nado da i na Kosovu ima ovakvih mjesta. Uopće nije loše. Vešalicu sam probao u Beogradu i čini mi se da je malo drugačije složena... valjda imaju drugi recept.... Uživaj...
06.07.2009. (14:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uvijek je zanimljivo pratiti jednog dragog Međimurca,ma gdje u svijetu bio..Znaš kak se mi volimo čudom čudit kad neki Međimurec nekaj postigne....tj javi se z belog sveta,ha ha..Jako zanimljivo,kao i uvijek kod tebe..Puno pozdrava od jedne tete iz tvoga i moga zavičaja...
07.07.2009. (07:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
"Iako ste mogli o nekim regijama čitati kroz postove, ovdje ću se više orijentirati na hranu i piće određenih regija. "
Bas po mom ukusu :-) Slazem se da je mijesano kod mljevenog najbolje.
"Ako uspijete pojesti ovo svaka vam čast. Nas su upozorili na veličinu, pa smo ovo podijelili na dva dijela. Punjena je sirom, šunkom i gljivama. Sama vješalica je bila odlična. Iako moram priznati da sam se zeznuo sa šopskom salatom"
Njam za meso i njam za salatu ta bi bila bas po mom ukusu, nikad dosta sira :-))
Ne znam tocno za mjesta koja opisujes ali oko Ohridske regije je pastrva zabranjena. Sto Albance nimalo ne sprecava loviti ju, strasno.
Na kojem jeziku ste se sporazumjevali? Hrvatski? Tvoje divne fotke me inspirirale da muzica proveden jednom po balkanu, ono duboko po Balkanu :-))
"Dobra riba se nalazi i iza Prizrena (još južno zapadnije) prema albanskoj granici. Tradicionalno je tamo riba još bolja. Razlog tome je veliko jezero koje se prostire kroz teritorij Kosova i Albanije. pogled na jezero je isto vrlo lijepo."
Koje je to jezero?
kakve su cijene klope? i jesmo, uzivali smo :-)
07.07.2009. (11:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Cijene su jeftine, kao i vec napomenuto prije. Riba je oko 5.50€ salata (mjesana je oko 2€) i vino Vranac Procorde 3€
Znaci cijeli rucak vas ne moze doci vise od 70kn nikako, s tim da je hrana stvarno dobra. Sto se tice jezika, engleski, a ako su ljudi stariji Hrv. Za Srpska sela, hrvatski naravno, ali svi znaju ako "zele" nas jezik
07.07.2009. (12:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Krasno je tamo zaista. Divna priroda, možeš lijepou miru uživati :))) Inače, ćevapćići se ni ne rade tradicionalno sa svinjskim mesom, već ide junetina i janjetina...
08.07.2009. (22:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mp
sve si nekako razmišljam da se zaletim ovo ljeto na kosovo. ionako planiram put srbije (guča i niš) pa kad sam već u komšiluku možda navratim :) ako i dođe do toga znaj da si ti kriv :)
09.07.2009. (10:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Svi koji mi zavide -- zato sam i rekao da bi mi vlada Kosova trebala dati neku lovu. Nije sve ovdje tako ljepo. Ali trudim se izvuci ono najljepse iz svake zemlje. I ovako ima dovoljno losih vijesti.
whalerider -- imas post o Skopju i Ohridu. Mislim da je u trecem mjescu to bilo.
10.07.2009. (08:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konacno sam procitala sve. ta jezera su bas prekrasna i doista nisam znala da ih tako puno ima. i cudno mi je da su tako prazna, bar bi se sad po ljeti ocekivalo da su puna. ali dobro, druga je to kultura. svinjetinu inace vec godinama ne jedem jer mi smrdi (prsut mi ne smrdi hehe) a cevapcici ti se i ne rade sa svinjetinom nego sa janjetinom. samo omjer mora biti takav da ne prevladava prodorniji miris janjetine. takvi su ti i u sarajevu. kod nas u becu u turskim restoranima se pod imenom kebab krije veliki cevap (npr. Adana kebab) koji pak izgledom podsjeca na tu vjesalicu. radi se na velikom raznjicu koji se kasnije izvuce. meso je nekako drugacije mljeveno ali je bas jako ukusno. Dürüm kebab je ono sto mnogi danas nazivaju samo kebab.
lijep post, takve najvise volim. cekam nastavak :)
11.07.2009. (20:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kalista
Putovanja i hrana, moje omiljene teme:)))
Odlican post, hvala!
06.07.2009. (11:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pumukli
Tko bi rekao da je Kosovo tako lijepa zemlja :)
A šnicla je za ubit
06.07.2009. (12:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
jupii, divan naslov. po slikama bi se reklo da je krajolik doista prelijep! malo kasnije se vracam procitati i tekst :)
06.07.2009. (14:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dante
'Ko bi se nado da i na Kosovu ima ovakvih mjesta. Uopće nije loše. Vešalicu sam probao u Beogradu i čini mi se da je malo drugačije složena... valjda imaju drugi recept.... Uživaj...
06.07.2009. (14:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
toronto sunshine
Pa dobro se ti hranis, yummy! :))
xoxo
06.07.2009. (19:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
PINK PLAVUŠA
Uvijek je zanimljivo pratiti jednog dragog Međimurca,ma gdje u svijetu bio..Znaš kak se mi volimo čudom čudit kad neki Međimurec nekaj postigne....tj javi se z belog sveta,ha ha..Jako zanimljivo,kao i uvijek kod tebe..Puno pozdrava od jedne tete iz tvoga i moga zavičaja...
07.07.2009. (07:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
ona vjesalica u tanjuru mi zapala za oci...
07.07.2009. (09:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
"Iako ste mogli o nekim regijama čitati kroz postove, ovdje ću se više orijentirati na hranu i piće određenih regija. "
Bas po mom ukusu :-)
Slazem se da je mijesano kod mljevenog najbolje.
"Ako uspijete pojesti ovo svaka vam čast. Nas su upozorili na veličinu, pa smo ovo podijelili na dva dijela. Punjena je sirom, šunkom i gljivama. Sama vješalica je bila odlična. Iako moram priznati da sam se zeznuo sa šopskom salatom"
Njam za meso i njam za salatu ta bi bila bas po mom ukusu, nikad dosta sira :-))
Ne znam tocno za mjesta koja opisujes ali oko Ohridske regije je pastrva zabranjena. Sto Albance nimalo ne sprecava loviti ju, strasno.
Na kojem jeziku ste se sporazumjevali? Hrvatski?
Tvoje divne fotke me inspirirale da muzica proveden jednom po balkanu, ono duboko po Balkanu :-))
"Dobra riba se nalazi i iza Prizrena (još južno zapadnije) prema albanskoj granici. Tradicionalno je tamo riba još bolja. Razlog tome je veliko jezero koje se prostire kroz teritorij Kosova i Albanije. pogled na jezero je isto vrlo lijepo."
Koje je to jezero?
kakve su cijene klope? i jesmo, uzivali smo :-)
07.07.2009. (11:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pjesak u gaćama
Hvala svima na ljepim komentaria.
jja - jezero se zove (morao pogledati) http://en.wikipedia.org/wiki/Fierza_Lake
Cijene su jeftine, kao i vec napomenuto prije. Riba je oko 5.50€ salata (mjesana je oko 2€) i vino Vranac Procorde 3€
Znaci cijeli rucak vas ne moze doci vise od 70kn nikako, s tim da je hrana stvarno dobra.
Sto se tice jezika, engleski, a ako su ljudi stariji Hrv.
Za Srpska sela, hrvatski naravno, ali svi znaju ako "zele" nas jezik
07.07.2009. (12:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
opet ne stizem do kraja procitat ali vidim da cu uskoro staviti neki recept za grah na svoju kuharicu :)))))
07.07.2009. (15:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
ps. tako sam ja naucila kuhati, zivjela vani i nikoga u blizini a tko bi mi kuhao grah, sarmu, punjene paprike i ostale delicije :)))
07.07.2009. (15:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
Krasno je tamo zaista. Divna priroda, možeš lijepou miru uživati :)))
Inače, ćevapćići se ni ne rade tradicionalno sa svinjskim mesom, već ide junetina i janjetina...
08.07.2009. (22:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mp
sve si nekako razmišljam da se zaletim ovo ljeto na kosovo. ionako planiram put srbije (guča i niš) pa kad sam već u komšiluku možda navratim :) ako i dođe do toga znaj da si ti kriv :)
09.07.2009. (10:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gospon profesor
Baš ti zavidim! :)
09.07.2009. (14:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
whalerider
si bio u makedoniji?
09.07.2009. (19:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pjesak u gaćama
Svi koji mi zavide -- zato sam i rekao da bi mi vlada Kosova trebala dati neku lovu. Nije sve ovdje tako ljepo. Ali trudim se izvuci ono najljepse iz svake zemlje. I ovako ima dovoljno losih vijesti.
whalerider -- imas post o Skopju i Ohridu. Mislim da je u trecem mjescu to bilo.
10.07.2009. (08:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
konacno sam procitala sve. ta jezera su bas prekrasna i doista nisam znala da ih tako puno ima. i cudno mi je da su tako prazna, bar bi se sad po ljeti ocekivalo da su puna. ali dobro, druga je to kultura.
svinjetinu inace vec godinama ne jedem jer mi smrdi (prsut mi ne smrdi hehe) a cevapcici ti se i ne rade sa svinjetinom nego sa janjetinom. samo omjer mora biti takav da ne prevladava prodorniji miris janjetine. takvi su ti i u sarajevu. kod nas u becu u turskim restoranima se pod imenom kebab krije veliki cevap (npr. Adana kebab) koji pak izgledom podsjeca na tu vjesalicu. radi se na velikom raznjicu koji se kasnije izvuce. meso je nekako drugacije mljeveno ali je bas jako ukusno. Dürüm kebab je ono sto mnogi danas nazivaju samo kebab.
lijep post, takve najvise volim. cekam nastavak :)
11.07.2009. (20:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
otrovna
Samo da znaš, sline mi cure od pogleda na vešalicu, mislim da ću sutra negdje na jednu
13.07.2009. (23:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...