Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Kinky Kolumnistica

    Samo što, za razliku od Titanica, od RH neće čak ostati ni olupine...

    avatar

    05.07.2009. (22:45)    -   -   -   -  

  • bastet

    Si gledao film? Tamo je kapetan dočekao kraj za kromilom svog broda.
    A to je priča koju su nam inače i pričali - da kapetan posljednji napušta brod. No, Sanade ni po čemu nije kapetan, kao što ni Hrvatska ni počemi ne nalikuje Titanicu. Premda bi je mogla zadesiti slična sudbina.
    A tko li će poslije o nama snimati filomove?

    avatar

    06.07.2009. (15:45)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @bastet
    Da kapetan pravog Titanica je zaista dočekao kraj na svom brodu. Bila su to davna romantična vremena heroja i odgovornih ljudi. Znao je da je on kriv jer je brod usmjerio sjevernije od uobičajene sigurnije rute. Sanader je usmjerio brod samo prema jednoj luci - EU i kad mu je put preprečila oluja zvana Slovenija on je pobjegao, dezertirao!
    A tko li će poslije o nama snimati filmove? Možda on sâm kad se stvari malo slegnu pa njegov poraz ispadne pobjeda, kao što Srbi već šest stoljeća slave svoj poraz na Kosovu kao veliku pobjedu.
    I kaj nismo slični?

    avatar

    06.07.2009. (18:41)    -   -   -   -  

  • bastet

    Zgodna ti ova poredba sa Gazimestanom i tamošnjim nazovi-trijumfom Srba kojeg ovi slave već stoljećima kao svoj najveći povijesni zgoditak!
    Kako je zapravo smiješna ta povijest i kako je sve to netočno i iskrivljeno čemu nas pokušavaju naučiti u toj lakrdiji od nauke. Kad se jednom slegne prašina nad događajima i pobjednici izađu sa svojim varijantama priče, tko će i kada dokazati da se nije tako dogodilo. U svjetlu tog razmišljanja mi se tvoja teza čini vrlo mogućom i, dapače, logičnom. Najveća pobjeda političara je ona u kojoj svoj poraz uspiju prikazati kao svoju pobjedu. I oko toga se dogovore s povjesničarim, politolozima, i drugim odgovornim urednicima...

    avatar

    06.07.2009. (19:25)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @bstet

    Ima jedna pjesma A. Dedića (jedna od mnogih) koja u sebi sadrži u nastavku citirani stih i divno opisuje ono što sam htio reći:

    Otkrio mi svoju tajnu, zločinac starac sijed
    «Imao sam prošlost bajnu, progonio me čitav svijet»
    Orden se na kraju primi, ide vrijeme, bije sat
    Pobjedom se nekad čini, izgubljeni neki rat.

    avatar

    07.07.2009. (14:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...