Komentari

ovoono.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • gospon profesor

    Kao i obično, inteligentan post. Moram razmisliti...

    avatar

    04.07.2009. (09:40)    -   -   -   -  

  • Suputnica

    Zanimljiv post.
    Meni je, moram priznati, dok nisam procitala tvoj tekst, bilo apsolutno nevjerojatno da nitko iz medija nije spomenuo tu opciju - prijetnji i ucjena.
    Kad mi je Marv saopcio tu vijest (ha, imam filing da o tome razglabam kao "gdje ste bili kad su se avioni zabili u twines), jer nisam imala pojma obzirom da TV ne gledamo, prvo sto sam mu rekla "prijete mu kcerinim zivotom?". Marv je konstatirao da kad bi svi politicari odlazili kad se prijeti njihovim bliznjima, politicara ne bi ni bilo. (nakon toga je dao spekulaciju da Sanadera netko ucjenjuje snimkom njegova homoseksualna spolnog odnosa :))
    uglavnom, sve opcije su mi nevjerojatno i nedokucive, osim jedne - da o tome ne odlucuje on.
    i jedan od razloga zasto o politici odbijam razmisljati je uvjerenje da nas ionako vodi neunistivo podzemlje.
    zato ne palim Tv, ne citam portale...

    avatar

    04.07.2009. (14:40)    -   -   -   -  

  • mjestopodsuncem

    Good thinking i great post! Ovaj Margetićev tekst je odličan i cijela priča zvuči poprilično logično, mada moram naglasiti da je prvi dio teksta jako bitan i savjetujem svim čitateljima da ne preskoče link na njega (na početku). Prvi dio teksta baca sasvim drugačije svijetlo na lik i djelo Ive Sanadera. Bez tog dijela bi naš vrli bivši premijer mogao postati i nacionalni heroj koji je, eto, ucijenjen od strane kriminalnog miljea. A priča je u potpunosti drugačija. Ako se još itko sjeća Petračevih pisama Pukaniću, ona potvrđuju ovu cijelu priču i osobito Sanaderovu umiješanost u navedene afere. Da ne bismo bili naivni, čovjek možda i jeste ucijenjen, nije nemoguće, i to je definitivno kriminalno Ťsredstvoť (u ovom slučaju izmjene vladajućih struktura) koje nitko, ni u kojoj situaciji nije zaslužio. No, ako je i ucijenjen, Sanader nipošto nije ucijenjen jer je borac protiv korupcije, organiziranog kriminala, za pravdu i socijalnu stabilnost. Eto, imam potrebu to naglasiti. 

    avatar

    04.07.2009. (14:53)    -   -   -   -  

  • catwalk

    Moram priznati da nekako nisam imala dojam kakav ti imaš. Niti da se nije naglašavalo da mu je dužnost dati obrazloženje niti da se nije govorilo o ucjeni kao mogućem razlogu. Valjda čitam previše službenih i neslužbenih izvora informiranja. :D
    Inače, dobro je da skrećeš pažnju na samu problematiku. U stvari, tvoj post je možda i najartikuliraniji post o ovoj temi na ovom very blog.hr-u. Pored svog onog njakanja, napucavanja smajlićima i zazivanja majčice mu uz prigodno spominjanje štakora i broda :D, ovo je pravo osvježenje. Čestitam.

    avatar

    04.07.2009. (15:06)    -   -   -   -  

  • fanny

    Kad čovjek sluša nadahnuti govor na godišnjici hdz-a, ne može se steći dojam umora i dizanja ruku od politike... I dobrovoljnog odlaska...
    Repovi prošlosti stižu, nitko od toga nije zaštićen, mislim da vjetar ucjene puše izvana...

    Vrijeme će pokazati.
    Pozdravček :)))

    avatar

    04.07.2009. (19:39)    -   -   -   -  

  • Suputnica

    mjestopodsuncem, imas pravo > onaj linkani dio teksta je informativno i kontekstualno vrlo bitan.

    avatar

    05.07.2009. (01:39)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Slažem se da bi trebala postojati sankcija za neiznošenje razloga odlaska. Kvragu, pa nije bio na tržnici i odjednom odlučio ne kupiti onu vreću krumpira po koju je došao pa da je OK okrenuti se na peti i otići kući. Iako me to uopće ne začuđuje, ovime je jasno i glasno pokazao srednji prst narodu i sve što o njemu misli. Uostalom, da cijela vladajuća garnitura to o narodu NE misli, ne bi ni bilo toliko lopovluka i šamara posred lica. Ali, uvijek, uvijek to kažem: narod si je sam izabrao takve ljude da vladaju, narod je sam nasjeo na floskule i laži pa neka sada narod uživa u svojim plodovima. I, konačno, narod i dalje ne reagira na ovako bijednu ostavku i ne vrši pritisak na dotičnog da barem kaže zašto. Sheep mind. ;)

    avatar

    05.07.2009. (08:27)    -   -   -   -  

  • Sefica

    Još to nije gotovo.....bar ja mislin.....

    avatar

    05.07.2009. (16:54)    -   -   -   -  

  • sitke

    To i ja insinuiram - iza svega toga je urota . Rečeni razlozi nisu pravi razlozi.

    avatar

    05.07.2009. (17:17)    -   -   -   -  

  • sasvim svejedno

    Ostavljen je prostor u kojem se može dati mašti na volju da se izmisli the end ...moje je skromno mišljenje da je Sanader ostavio brod koji tone i čak bih rekla da ima toliko putra na glavi da se uplašio da je konačno pretjerao u svemu i da ako hoće izvuć živu glavu iz sveg lopovluka koji je učinio sa svojim stranačkim kompićima da mu je vrijem za pobjeć...evo sam danas ponovo slušala onog novinara Hrvoja Ap...ne znam kako mu točno ide prezime koji je pisao o Sanaderovim satovima ,o stipendiji njegove kćeri i njenog dečka u Americi i sl...
    Ne djelim tvoju teoriju ...ali vidjet ćemo ,neće to dugo biti tajna ,sve to koda nas brzo izađe na vidjelo .
    A način na koji je dao ostavku samo je u skladu sa bahatošću kojom je i vladao.

    avatar

    05.07.2009. (21:17)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Indolentni smo, no vrijeme će svakako reći svoje, jednom...

    avatar

    06.07.2009. (01:00)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    BTW, to s brodom koji tone i meni je otpočetka bilo smiješno i čitavo vrijeme mislim na isto... kao da dotičnog netko drži u šaci (nekakve snimke, dokazi nečega?)... vrlo je lako moguće.
    Ukloniti previše ljudi znači prije ili kasnije biti i sam uklonjen.
    Đinđić je išao do kraja, a epilog je poznat.

    avatar

    06.07.2009. (01:06)    -   -   -   -  

  • sasvim svejedno

    Nego ,baš razmišljam o neustavnim odlukama koje su u Saboru političari donosili,naravno brinuli su o kao i uvijek o sebi ,naime po Ustavu svi smo jednaki a pitam se gdje je jednakost u ovom primjeru: radnik koji da otkaz ne prima na burzi nadoknadu za vrijeme nezaposlenosti a premijer koji da ostavku će mjesećno primati dvadesetdvije mjesečne nadoknade za nezaposlene?

    avatar

    06.07.2009. (08:06)    -   -   -   -  

  • borgman

    e sad... u tekstu si neizravno optužio Predsjednika da želi postati Premijer iznad Premijera (kalif umjesto kalifa u Iznogudu, najboljem stripu).
    Čvrsto oslanjanje na Sirijsko i Iransko gospodarstvo?
    Taj tvoj "doušnik" je vjerojatno HDZ-"ovca" "do jaja"... što ti mogu iz osobnog iskustva potvrditi... tamo su birali poslušnike, a ne genijalce.
    Dobro poznaješ svijet i znaš kako je u tijeku pravi "rat rasa". Zauzimaju se kao u Monopoly-u strateške pozicije, i HR ima čak i nekakvu vrijednost u tom sustavu.
    Ulazak u NATO je smanjio broj opcija (prodana jedržavna suverenost), ali još uvijek postoji teritorijalna cijena.
    Prije "ostavke" je jedan od "lumena" iz Vlade spominjao prodaju Hrvatskih šuma (57% RH), koje bi cijenom trebale premašiti vanjski dug... kao "kad privatiziramo HR Šume, s tim novcem možemo pokriti vanjski dug..."
    Kineski predsjednik sa gospodarstvenicima dolazi u HR na jednom od samo dva službena posjeta godišnje. Šuker nakon toga priča o novoj kreditnoj liniji.... I NAKON TOGA SLIJEDI OSTAVKA!
    Pravila su određena. EU nam je susjed i najjednostavnijom metodom čekanja samo smanjuje vrijednost ove male i vrlo glupe zemlje. Banke kroz hipotekarne i ine kredite postaju vlasnici svega, ekonomiju potpuno uguše, a mi tukci, izaberemo (većinom) "najbogatije među nama", ili "najgore među nama", za Vođe.
    Takva EU neće imati obzira prema bilo kome tko im ugrožava velike planove svojim sitnim ambicijama. EU raspolaže sasvim dobrim resursima da "makne" bilo koga na putu.
    HR mafija nema granica, ali je tvrdo vezana sa EU mafijom, Balkanskom mafijom, i stvarno mi se taj "obavještajac" čini smiješnim tvrdnjom kako bi sada trebali postati zemlja podrška "osovini terorizma"...

    avatar

    06.07.2009. (16:40)    -   -   -   -  

  • SchokoBananenMuffin

    Tja. Sve je moguće. Iako se meni čini da je bolje ucjenjivati premijera koji je još na funkciji od onoga bivšega. Da me je iznenadilo - nije, da mi ga žao - nije, da mislim da će netko drugi biti barem malo bolji - ne mislim, da razmišljam o prekvalifikaciji za čobanicu i selidbi u Novi Zeland - hmmmm.... :-)

    avatar

    06.07.2009. (19:31)    -   -   -   -  

  • sa stidnom dlakom na jeziku

    molim vas da procitate PRAVE razloge odlaska sanadera na ahaskoro.blog.hr - tekst je posvuda cenzuriran, a shvatit cete i zasto...par minuta vas nista nece kostati, a shvatit cete do koje nas mjere vuku za nos...lopovi!!!

    avatar

    08.07.2009. (23:56)    -   -   -   -  

  • borgman

    @ovoono... mala isprika... temeljito sam pročitao tekst, i iako i dalje postavljam pitanje za onog "obavještajca" i njegovu varijantu priče (jer ispada kako je predsjednik RH, na neki način povezan i sa mafijom)... razlozi za ostavku i nisu toliko nevjerojatni...

    avatar

    09.07.2009. (00:55)    -   -   -   -  

  • ivo half man half biscuit

    zašto je otišao

    inkriminirani....

    avatar

    09.07.2009. (18:53)    -   -   -   -  

  • oistiniti

    ----sumnjivo ponasanje bez istina koje su dovele u zabunu i narod i drzavu i prijatelje (nema ih mnogo!) i one koji nam nisu skloni. Kakav politicki dripac mora da bude "politicar" koji se usudi
    pprema svome, doduse vec nezainteresiranom narodu, naciniti ovakav korak?
    Usjena mafije? I nase i talijanske i austrijske?
    Strah od posljedica za ucinjena djela?
    Bjeg od suda za vrijeme jos vazecih saborskih imuniteta?
    Osvetnici haaskih domoljuba?
    Zgazeni RVACKI moralni derivat?
    Neuravnetozenosti i svjetskih i politickih ocekivanja u svim djelovima Republike?
    ---------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------
    UHVATIT, PREISPITATI,
    ako je prav (sto sumnjam) - prav je!
    Ako nije (sto je vjerojatnije!)
    OSUDITI, ZATVORITI, OPLJACKANO ODUZETI,
    i ZA PREVARE NA VLASTITOM (DJELOM VLASTITOM) NARODU
    PRIMJERNO KAZNITI !
    -------------------------------
    OPREZ !
    PUTOVNICA I PASSPORT!

    avatar

    16.07.2009. (14:12)    -   -   -   -  

  • sanader

    vjerujete li da je moguće da:
    bilo koji dužnosnik na bilo kojoj odgovornoj funkciji - pa i na najvišoj, u svakom trenutku - ma kako god on poguban za zdravlje nacije bio - može bez objašnjanja dati otkaz bez ikakvih posljedica i zahtijevati isplatu za ono što je obavio kao i pripadajuću mirovinu i tjelesnu zaštitu .

    avatar

    16.07.2009. (14:50)    -   -   -   -  

  • Blenda Rachurs

    Nagađanja... Gađanja. Ima li pogodaka, vidjet ćemo s određene vremenske distance.

    avatar

    16.07.2009. (20:39)    -   -   -   -  

  • KOME VJEROVATI

    Ode otac domovine u tri p... m...
    Pa valjda on ima nekakvu zaštitu od mafije.
    Meni se čini da je sve moguće, ali kako to da se odmah nakon Ivinog odlaska počelo provoditi i mjere za suzbijanje krize? Nije se valjda on plašio nepopularnih mjera radi izbora?
    Bilo bi logično da on ode kako bi se onda natjecao za predsjednika, jer ne može biti predsjednik i hdz-a Hrvatske, ali nije logično da se sada kandidira, jer je obećao da ni to neće.
    A ako bi se predomislio, nitko ga ne bi podržao. Kako je Petrač jednom rekao iz Grčke, "ako me izruči, Smranader je (politički) mrtav!" Ups, rekoh li Petrač?

    avatar

    17.07.2009. (14:46)    -   -   -   -  

  • kizzy

    poziv za potpisivanje peticije

    avatar

    22.09.2009. (22:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...