Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • kulerica

    Na žalost, ilustracije su sasvim realistične.

    avatar

    29.06.2009. (21:48)    -   -   -   -  

  • svinjce

    Zasigurno je...
    I imperatori i carevi su mislili da je sustav kojem su oni na vrhu vječan; i robovlasnici; i feudalci; kraljevi i kraljevske obitelji, i diktatori svih vrsta; svi oni, plus oni koje nisam nabrojao, imali su tu zajedničku crtu - mislili su da je to -- TO. Zašto današnji kapitalisti ne bi mislili isto tako?

    Još su jednu zajedničku crtu imali: svi su bili u krivu, mada neki nisu doživjeli raspad sustava, ali njihovi nasljednici jesu...

    avatar

    29.06.2009. (22:32)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Je, situacija je krajnje kompleksna, ništa se nije promjenilo, dapače, samo se vojska razjačala...

    avatar

    29.06.2009. (22:39)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Vjerujem da j drugačiji svjet moguć! Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    29.06.2009. (23:11)    -   -   -   -  

  • catwalk

    Mogu li sitne revolucije nadjačati uhodani mehanizam sustava i usustavljivanja?

    avatar

    30.06.2009. (00:01)    -   -   -   -  

  • odmak

    Nada?

    avatar

    30.06.2009. (06:33)    -   -   -   -  

  • silenzia

    Podsjetile su me ove sličice na veliku šarenu karikaturu (sa zadnjih korica Nedjeljne Dalmacije) Joška Marušića koju sam kao studentica držala na zidu svoje sobe. Bilo je nacrtano nekoiko razdoblja s otprilike ovim porukama - u robovlasništvu su vladali oni koji su imali robove, u feudalizmu oni koji imaju posjed, u kapitalizmu oni koji imaju kapital a budućnost je u rukama onih koji budu imali znanje. Još i danas potpuno vjerujem u to!

    avatar

    30.06.2009. (09:11)    -   -   -   -  

  • Mia

    Cao :)
    ako ti nije mrsko upadni na http://www.asusnordic.com/summertour/?p=351 i glasaj za mene i sestru da ona pobjedi laotop mali :) puno bi nam znacilo :) samo kliknut na malu rozu skoljku pored slike. Stranica je na svedskom ali nije uopce tesko se snaci ne moras se ni registrovati...
    http://metrobloggen.se/miiia
    Mia

    avatar

    30.06.2009. (13:15)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    NIJE, NIJE, NIJE.....DOK JE SVIJETA I VIJEKA!
    Samo je pitanje da li će oni na vrhu za tlačenje onih pri dnu koristiti baršunaste (kapitalističke)ili boksačke( robovlasničke) rukavice!

    avatar

    30.06.2009. (13:29)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Ima jedna knjiga u kojoj piše: " U početku bijaše dolar i dolar bijaše kod Boga i Bog bijaše dolar" Sada se ne sjećam točno da li to piše i u Bibliji. Ali znam pouzdano da Eva nije Adamu dala da zagrize jabuku sa zabranjenog drveta, već mu je na spavanju ukrala American karticu. I to zlatnu jer je Bog u početku bio darežljiv.

    avatar

    30.06.2009. (14:37)    -   -   -   -  

  • buha

    ej, bok, pogodio si u moju žicu. Moju omiljenu temu za razmišljanje.
    budući sam, za razliku od većine klinaca, dovoljno stara da znam kako je ova piramida izlgedala prije 20 godina , tj . u socijalizmu i kako izgleda sada. Moram ti reći da je po meni TADA, u socijalizmu, bil manji standard , naravno . ali smo imali daleko manje klasne razlike . tako da je ta piramida imala puuuno manju visinu . A da ne velim da je onaj red sa svećenicima bio prilično nevidljiv. No uglavnom nije bilo velike sirotinje tada u socijalizmu. Ja se skoro pa prepadnem kada na zagrebačkim ulicima vidim prosjake. a neki dan je čitava familija , roditelji i dvoje manje djece , prekopavala po onim smeđim kantama za smeće. To je za mene još uvijek prizor s Marsa. siromaštvo je već toliko prisutno na ulicama grada , a biti će i sve pprisutnije , kada ova kriza uzme maha.
    A u socijalzmu smo svi živjeli skromnije ali je bilo više socijalne sigurnosti. Nije bilo neke demokarcije , na OVAJ sadašnji način, ali kada se bolje razmisli . a šta je to nas usrećilo s ovom sada demokracijom? Mene osobno ništa. Niti većinu ljudi koaj ne izađe na izbore .
    Pa se onda pitat zakaj su Hrvati tako veselo dočekali promjenu režima ,ne samo odcjepljenje od Jugoslavije.
    Ja imam teoriju da su sva mjerila kojima su međusobno uspoređuje susjed sa susjedom vrlo relativna . I da se mogu raditi usporedbe isključivo u trenutnim društveno-povijesnim okvirima. ljudma su socijalne razlike JEDNAKO teško padale u socijalizmu kao i to šta ima bogatijih slojeva (političari, neki intelektualci, nogometaši ..) kao što im to teško pada danas
    . Samo što se danas radi o drastičnim razlikama.
    zato , ne vjerujem u nikakvo bolje društvo . vjerujem u postepeno , evolucijsko razvijanje svijesti o tome da je ODREĐENA politička filantropija , jedini način kako uopće možemo očuvati čovjeka , društvo i Zemlju .

    avatar

    30.06.2009. (16:54)    -   -   -   -  

  • MISTRESS ANCKSUNAMUN

    Mačistički i patrijahalan ogled..nigdje Žene..tek negdje na zadnjoj piramidi..i to pored dvojice macho tripova..sve je to produkt straha patrijahalnog društva da ne nastupi ono što već nastupa, MATRIJARHAT..I ONO ŠTO JE PRIRODNO FEMDOM..

    Lijep pozdrav!

    Miss A.

    avatar

    30.06.2009. (20:13)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    nakon današnje ostavke, drugačiji svijet ipak možda i bude moguć...

    avatar

    01.07.2009. (22:15)    -   -   -   -  

  • (Ne)pristojne erotske priče

    Vozimo se prema ovoj slici budućnosti u svakom slučaju...no možda ipak postoji nada da se skrene sa te ravne linije...

    avatar

    02.07.2009. (08:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...