Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • borgman

    Pa da vidimo. Kinezima su zatvorena skoro sva vrata. Hrvatska se razoružala (do temelja).
    Oružje? Ne vjerujem.
    Naši političari sposobni za bilo kakav samostalni i sustavni potez koji ima dubokokontrolirani cilj.
    Nemoguće!
    Znači radi se o prodaji. Čega?
    Sirovine? Ne trebaju Kinezima. Njima treba čelik, energenti, tehnologija.
    Tehnologiju smo rasprodali, ono malo do koje imamo pristup u "bratskoj" nam Americi, Kinezi su već "prožvakali". Jedino ako nisu prodali kakvog inženjera koji je "reklamirao" supravodljivost...
    Jedino što smo imali kao vrijedno prodaje je strategijska točka za IZVOZ tuđe opreme. Trgovina tipa, ako nas ne budete poslušali, mi ćemo postati, NOVI AMSTERDAM za npr. kinesku robu.
    Ili smo PRIVATIZIRALI HRVATSKE ŠUME čime se već hvalio jedan od ministara (PRODALI 57% teritorija)... npr. baš Kinezima... uvjereni kako oni ne mogu pokrenuti proizvodnju i dovoz radne snage prije nego izbezumljena "tetka Europa" ne zaključi kako ne želi "žute" u svojoj domeni, i prebaci Shengen preko nas malih u trenu.
    Time bi "posisali" Kineske novce, i "prešli" ih radi ulaska u EU...
    Samo, čak i u tom scenariju bi Kineze i 200 vrlo lukavih glava iz delegacije pretpostavio spin drivi...
    Najvjerojatnije je Hrvatska odabrana kao zajeb zemlja koja je trebala ponuditi nešto što ne može održati i biti provokator jednoj velesili koja trenutno traži nova uporišta po svijetu. I u tom slučaju kladim se na ulogu marioneta, u jednom jako dugom i opasnom ekonomskom(a možda i pravom) ratu!

    avatar

    23.06.2009. (23:40)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    Rijeku..na 99 godina..:)))
    em je po feng shui-ju..em je luka, em je nafta blizu, em je Eu..tu oko nas:)))

    avatar

    24.06.2009. (01:16)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Borgman, iskreno, nisam zadovoljan! Možeš ti i bolje! Ajd poveži malo sadržaj novina zadnjih dana, glasine i navedeni posjet...:))))))))))))

    ...@ Limbolina, ti si već puno konkretnija! A kako bi se to odrazilo na npr. konkurentnost esdepea vladajućoj dinastiji???

    avatar

    24.06.2009. (17:10)    -   -   -   -  

  • fanny

    Sretan ti Dan državnosti :)
    Bok te, trebalo mi je desetak sekundi da skužim tko se krije iza JBT :)
    Prošla su vremena kad je stari lukavi zagorac izmuzao od istoka i zapada, a da ništa nije dao, niti prodao. I ne vjerujem u onu priču da nas je zadužio pet generacija unaprijed...
    I moj Nosko se pita zakaj su Kinezi došli. Doduše, za njih je normalno da stigne delegacija od tristotinjak gospodarstvenika, ali opet...
    Kinezi su oduvijek zagonetna nacija, šute i delaju pos'o. I ja zahvaljujem da postoje, jer da njih nema, Ameri bi se već razmilili po cijeloj planeti. Ovako, oni su jedina mravac nacija, ima ih dovoljno, da svijet pregaze biciklinima, ne treba im niti oružja niti avijona. Ono što se moglo čuti iz šturih informacija o razlogu posjeta je - da trebaju luku za dopremu robe za europsko tržište...
    Vrag će ga znati. Ako se već moramo nekom ulizati, bolje Kinezima nego Amerima, iako smo Amerima u šupku odavno. A bumo vidli...

    Što se Europe i Slovenaca tiće, trebali smo im odmah reći - jeb'te se braćo, ne žuri se nama u EU, imajte si svoje Slovence, vi nas trebate, a ne mi vas.
    Pa mi nam jeli iz ruke. Najgore je od svega što će nas u EU pripustit' i bez otvorenih i zatvorenih poglavlja, a onda smo nahebali.
    No mislim da će Ameri ubrzat' proces, već im para ide na uha :)))
    A još da imamo pametne političare i da nismo pokradeni (od istih), gdje bi nam bio kraj... I kako je stari lukavac izjavio - mnogima su potekle sline za položajem na kojem jesmo (mislio je tada na Jugu, no svi znamo, da je Hrvatska ta za kojom sline cure).
    No, odavno sam ja shvatila u čemu je štos - imamo pogodnosti i bogom dano mnogo toga - to je naša nesreća + mentalitet vječitih podanika, koji bez tuđe čizme ne znaju funkcionirat'...
    Ja se baš raspisala na državni blagdan...
    Pozdravček :)))

    avatar

    25.06.2009. (20:48)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ BTW, briljantan članak: http://www.jutarnji.hr/komentari/komentari/clanak/art-2009,6,26,,167611.jl

    avatar

    26.06.2009. (10:01)    -   -   -   -  

  • borgman

    Sagi, dimenzije su oko 44 cm*30 cm (znači tu negdje, iako se deklarira kao 6W panel)
    mjerna oprema Fluke sa 10A mjernim područjem (kratki spoj)
    po informacijama koje imam, kratki spoj ovom solaru ne škodi (iako mi je to malo teško za vjerovati)
    rezultat:
    - kišno vrijeme 82 mA max. ovisno o kutu prema suncu (koje se uopće ne vidi od gustih oblaka)
    - samo na balkonu, pri dnevnom svjetlu, 75 mA
    - okrenuto suncu 400-480 mA (nije neko superjako, blaga sumaglica je)
    model sm118
    Wp=6W, Voc=22,5V, Isc=495mA
    Vspec=14,5V, I&V spec=414mA
    gubitak pri zasjenjenju je proporcionalan količini izgubljenog svjetla

    optrećenje 2*68 ohm 1W paralela= 34ohm 2W
    sunce se vidi gdje je u oblacima, kiša
    V=3,7V
    I=114mA

    Općenito za manje panele vrijedi kako su predviđeni za nadopunjavanje baterija, i za njih bi svakako trebalo imati kombinaciju step-up/down konvertera, jer čak i sa ovako minornim naponom 3,7 V, teoretski, uz 90% iskoristivosti bi bateriju na 14V dopunjavao sa oko 20mA!
    izgleda malo, ali to je skoro 14 sati dnevno sa 20mAh...
    i to sa oblačnim vremenom :-)

    avatar

    27.06.2009. (13:46)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Sagi - glede članka u jutarnjem - ništa od toga ne bih napravila s jack-potom. Tko lud bi ulagao u biznis u ovakvoj državi. Pravac Švica i beri kamate. Jedna nekretnina, čist dosta. Za sve ostalo postoji najam - apartman, jedrenjak s posadom, pa koliko te volja, na toliko unajmiš...Ne bi mi bilo dosadno, ja si uvijek nešto nađem za delat. A Pajo...on bi uređivao oldtimere :)
    Sve ostalo je nebuloza, briga i obaveza bez potrebe...
    Ma oni koji bi znali što s lovom, ti je ne dobiju, u mom slučaju ni ne uplate listić :))))))))

    avatar

    27.06.2009. (17:46)    -   -   -   -  

  • zamkolovac

    suverenitet vec ionak nemamo ni nad cim. ono kaj nam je preostalo su zemlja i poljoprivreda u kurcu (zaslugom drzave). e kad to jos mazneju oni koima smo duzni (land for money), jer duzni smo mi, vlasnici zemljista, ne ni sanader ni skegro, e tek je onda gotovo. duznicko ropstvo. kinezi imaju rezerve da nas porobe, a nemaju straha da im naredimo revoluciju u zajednici recesijskih drzava ilitiga RU (recesijska unija). kaj se sanadera tice, taj je ocito puknul do kraja od navike da mu niko nis nemre :)))))))))))))))))))

    avatar

    28.06.2009. (20:58)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ....U prva tri mjeseca ove godine BDP Hrvatske pao je za 6,7 posto u odnosu na prvi kvartal prošle godine, objavio je u ponedjeljak Državni zavod za statistiku. Ovo je najveći realan pad bruto domaćeg proizvoda u posljednjih desetak godina, prenosi Večernji list.
    - Nismo iznenađeni jer smo predviđali toliki pad, od 6 do 6 i pol posto. Ako taj podatak oslonite na zadnji kvartal, koji je bio loš, podatak nije iznenađujući jer su svi pokazatelji - industrija, trgovina, građevinarstvo pokazivali na to. Mi pratimo situaciju iz dana u dan. Zabrijanjava nas taj negativni predznak, koga ne bi - rekao je Ministar financija Ivan Šuker. Prema DZS-u sve kategorije BDP-a su značajno pale, izuzev državne potrošnje koja je i dalje rasla. Najveća kategorija u BDP-u su izdaci za potrošnju kućanstava koji su realno pali za 9,9 posto. Realni pad bruto investicija u fiksni kapital iznosi 12,4 posto, a izvoz roba i usluga realno je pao za 14,2 posto. Uvoz roba i usluga realno pao za 20,9 posto. Realno su porasli jedino izdaci za potrošnju države, za 3,9 posto!?!?!. Bruto dodana vrijednost (BDV) je manja za 4,0 posto...

    ( prenešeno sa 24sata, piše: P. Manitašević, T. Maletić )

    avatar

    29.06.2009. (18:14)    -   -   -   -  

  • fanny

    Šuker - genijalac, kako bi nam tek BDP pao da on nije ministar (uz to i u nadzornom odboru FINA-e). Blago majci koja ga rodi...
    :)))

    avatar

    29.06.2009. (22:30)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Da li ovaj post nije najava za odlazak ili "odlazak" Sanadera. Naknadno postavljeno pitanje.

    avatar

    01.07.2009. (22:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...