Komentari

viaeobscura.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Eris Servant

    Ok, prvo da kažem da nisam zadovoljan ovim nastavkom.
    To nije ništa novo, doduše, jer je takvih bilo još dosta tijekom pisanja ove priče koja se sad već otegnula na...*računa*...57. nastavak.
    Što se mene tiče, nisam uspio do kraja prikazati ono što sam htio - možda vama ostavi bolji dojam, ali ja ne bdijem puno nad ovom pričom - ona je plod moje hirovite mašte - kako je napišem, tako je objavim. ;D

    avatar

    23.06.2009. (10:37)    -   -   -   -  

  • Azra

    lol mogu misliti što ti ovdje ne sjeda. Primjetim to što kažeš - nemogućnost prikaza onog što želiš, ali ja sam uspjela u pojedinim dijelovima "doživjeti" poruku. U nekim, ne u svim. Ali sviđa mi se. Da.
    Upečatljivi dijelovi kojima završava skoro svaki pasus ostavljaju tako čvrst dojam, da onda ne možeš a da ne voliš ostatak.

    "James se zlobno nasmiješio, a onda su ga obavili zeleni plamenovi. Njegove su oči sjajile čak i u toj blještavoj vatri. Osmjeh je titrao sve dok se potpuno nije izgubio u divljoj lomači. Vatra je ugasla. "

    (Primjer jednog od pasusa), i da obožavam fleshbackove. Luke stoji a oko njega siluete..komadići stakla koji i dalje odjekivaju u glavi...super!
    Iznenadila sam se što je novopridošlica bila Anna. Sviđa mi se opis, i Lukeov zaključak i razmišljanja o njoj. Lijep mi je pasus gdje razmišlja kako je nikad ne bi mogao ubiti. Mislila sam da takvom razmišljanju ovdje nema mjesta *rugase*
    Hoću malo opisa joooš :D i sviđa mi se što Luke nije depresivan kao prije (wiiiii).
    Kraj je dobar i jaako upečatljiv, ali ja znam da možeš bolje.
    Želim još plodova tvoje hirovite mašte.

    P.s slučajno sam posjetila blog, nekako sam njušila novi post, i nisam ljuta :)
    nema linka za blog jer nisam na svom kompu.
    until the next chapter...

    avatar

    24.06.2009. (14:43)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Hoću malo opisa joooš :D i sviđa mi se što Luke nije depresivan kao prije (wiiiii).

    To je zato što mu je autor našao novo društvo s prije svega pozitivnijim utjecajem ;-)

    Prvo, oprosti što kasnim. Znaš mene sa senilnošću kao i svoju nesposobnost da me podsjetiš na novi post. (Shadows - comment - "novi post imam" - postoiprviputa,anyone?)

    Baš sam rekla jučer, prekjučer Rhin kako bi imala što naučiti od tebe po pitanju opisa interijera. Stvarno se divim tvojim opisima, toj detaljnosti, imam osjećaj da savršeno dobro to imaš predočeno pred očima. I da ne znam da si vizualni tip, nakon jednog ovakvog posta bih to sasvim prirodno zaključila.
    Ljubomorna sam pomalo, znaš.

    Ja imam želju točnije imam si zacrtano u budućnosti poraditi na tom svom opisivanju interijera nečega. Jednostavno ne znam čime da se više pravdam, lošijem snalaženju u prostoru ili pak lijenosti, ali to je stvarno nešto na čemu bih mogla poraditi.

    Jednostavno nemam običaj si jasno definirati u glavi sve detalje u nekom prizoru. Moguće da je to zato što pišem ff u kojemu to nije potrebno (svi znamo kako izgleda Hogwarts, jel..) no uskoro ćemo imati priliku testirati tu tvrdnju i toj prilici se radujem i nadam se da ću je znati iskoristiti. Ako ništa bar za početnu vježbu, neki mali pomak s točke na kojoj sam trenutno po tom pitanju.

    Također, usudila bih se reći da mislim kako imaš puno veći vokabular u opisivanju nego što Shadows priča ima, ali na to sam malo manje ljubomorna jer znam da bi isti rezultat usporedbe dobila da tvoju priču usporedim sa bilo kojim takovim tekstom.

    Sjetiš se izvući izraze koje ja čisto sumnjam da bih, a nisam sigurna koliko si svjestan toga pošto je to nešto što spontano dolazi. Stoga se držim onog "ako vidiš neku pozitivnost u /na čovjeku, pohvali ju jer on možda do kraja života neće toga biti svjesan" xD ... i u duhu s tim tvrdim kako možeš biti ponosan na svoj vokabular u pisanju ^^

    Vjerujem kako sam već par puta isticala te tvoje načine opisivanja nečega i sklapanja riječi u zanimljive opisne fraze - to je, po meni, prepoznatljivost tvoga teksta.

    Usputna opaska bi bila da je praktički komično koliko mi zajedničkih imena likova dijelimo :D Počesto me na prvu zbuni jer ime povežem s nečim tj. nekim drugim.

    Što se highlighta nastavka tiče:

    Bila je snažna i odrješita osoba koja nikad nije posustajala pred izazovom ili preprekama. U mnogočemu me nadmašivala i bila mi je uzor. Nisam to osjetio u početku, naravno, ali nestanak Anne iz mog života je ostavio dubok trag na meni


    Sviđa mi se ovo. Jednostavno mi je fino sjelo. Mogu to prepoznati - kada shvatiš u kolikoj ti je mjeri netko nedostajao i što si izgubio njegovim odsustvom u svom životu TEK onda kada ga ponovo vidiš. Može ti netko nedostajati jako, ali baš kada se ponovo vrati te preplavi potpuna mjera toga i težina te spoznaje.

    Ruka mi je automatski poletjela prema rani na vratu. Sad je bila potpuno zarasla, ali na njenom je mjestu moj vrat bio pomalo deformiran, kao da je groteskno udubljen.


    Nije ti problem oskrvnuti izgled vlastita lika. To mi je u isto vrijeme surovo, down to earth i hrabro.

    „Više ti nikad neće nauditi. Gotovo je“, šapnuo sam, uopće ne razbivši time tišinu.

    Čelo joj se polako izgladilo, usne opustile.


    Vrlo lijepo! Utjecaj jave na snove.

    Moja osobna želja bi bila da malo poradiš na dijalozima likova. Komunikacija među njima je počesto vrlo jednostavna, a dijalozi kada se jednom uhvatiš u pisanje toga mogu biti vrlo zabavni i zanimljivi. Kako za pisanje tako i za čitanje. Probaj bar maleni dio Lukeovog razmišljanja prebaciti u dijalog (samo primjer) pa ćeš shvatiti što govorim otprilike.
    Nda, kao što rekoh, osobna želja. Imam neki feeling da je to do osobnosti autora isto pomalo xP ;-))

    Raspisah se as always, ali realno nemam što drugo ni raditi u ovo doba tako da mi je čisto zabavno bilo x)

    ~L.

    p.s. Ne budi lijen, riješi ona dva nastavka koja ti vise nad glavom =P

    avatar

    29.07.2009. (03:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...