Komentari

isusevolimte.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • †--Cut me into pieces---†

    Pozdrav!

    Sasvim sam slućajno nabasala na tvoj blog, tj. vidjeh link na blog.hr-u.
    Iskreno, začudila me tematika tvoga bloga. Jer uistinu nisam naišla u tako čvrstog i relativno mladog vjernika, tj. vjernicu.
    Jer ja sam upravo totalna suprotnost od tebe, pesimistica i jako me razočarala katolička vjera, te sam se posvetila nihilizmu.
    Pošto još nisam imala priliku upoznat mladog i čvrstog katoličkog vjernika, zanima me par tvoja mišljenja. Nadam se da ovaj komentar nećeš shvatit kao kritiku i napad na tebe i na tvoj blog, nego kao čisto debatiranje. (I btw. ako namjeravaš odgovorit na komentar, ostavi svoj komentar na mom blogu u zadnjem postu.)

    Pošto sam pročitala da si cura, zanima me jel smatraš da je katolička vjera seksistička? Jer u Bibliji piše da žene trebaju slušat i biti vjerne svojim muževima. I ako si čitala među redovima u Bibliji (što pretpostavljam da jesi čitala neke djelove, ako nigdje drugdje onda već na misi), uglavnom je muški rod dominantan jak, inteligentan, a žene tihe, pokorne, glupe.

    Mislim da u nekom evanđelju piše da je Isus rekao nešto tipa ako imaš 2 haljine daj svome bratu jednu, ako imaš 3 krave, daj svom drugu jedno. Uglavnom nešto u tom smislu. To se svodi na to da da nesmijemo biti škrti, te trebamo biti "mali ljudi" i skromni . Jer mislim da je nama Bog (ako uopće postoji) dao dar, da smo sposobi privrediti masu dobara, pa zašto bi onda bilo loše biti bogat, i ponosan na sebe što sam iznad drugih? A ovaj skroman što ništa za sebe nije privredio, ona je kao bolja osoba zbog te skromnosti.

    Jel namjeravaš čuvati predbraćnu čistoću?

    Jel smatraš da je samoubojstvo grijeh?
    Jel mislim da je to osoban čin, i svatko ima pravo radit s svojim životom što želi, te time nikome neće nauditi.

    Jel vjeruješ u društvo i moral? S obzirom na današnja zbivanja i to da je pravda rijetko zadovoljena?

    Jel si zadovoljna s Crkvenim klerom, s obzirom na to kako se oni ophode s narodom. Tu mislim kako je sve to svodi na materijalizam, silovanja u samostanima, negativnom vibrom svećenika.

    Koji je razlog da toliko čvrsto vjeruješ u Boga i njegovu milost? Unatoć što je dopustio da se tolika zla dešavaju? Ako nas On sve voli, zašto dopušta da neke ljude mrcvari?

    Eto, baš me zanima tvoje mišljenje:-)
    Šaljem ti pozdrave, i nadam se da ćeš se javit u komentarima na mom blogu;-)

    avatar

    20.06.2009. (22:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...