Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • Bergaz

  Ex GP_ZG:

  Kad si već načeo temu Samoborčeka koji je ovuda godinama kretao put Samobora, prilažem trag tih "boljih vremena", snimljeno sa strane parka kod Nove ceste / Pasarićeve ulice, gdje se dvorište Samoborčekovih radionica, kroz koje je prolazila pruga, noću (vjerojatno) zatvaralo "lesom"!

  Tipični znak "željezničarske" zabrane na "priručnoj" traverzi [08.06.2009]

  I, da ne zaboravim, bio bi "grijeh" ne spomenuti da je u staroj kolodvorskoj zgradi Samoborca (tik do "GA-RAŽE") sada pivnica "Medvedgrad" (otkad se rascijepila od "Zlatnog Mede" koji je ostao u Savskoj...) a koja ima desno odličnu "bašču" pod lipama te napokon preuređuje i lijevi napušten vrt - na radost povremenih štovatelja njihovih pivskih mješavina i toplih popodnevnih pogačica "čvarkuša".

  Revitalizacija lijeve "bašče" bivše Samoborsko-kolodvorske restauracije [11.06.2009]
  .
  -

  avatar

  17.06.2009. (01:07)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  E, vidim da si se registrirao, welkam to d klab!
  Zgodne su ti fotke na blogu!

  Nego, što se tiče bivšeg samoborčekovog kolodvora, taj djelić grada zbilja vapi za malo reda i drago mi je da se makar ta bašča uređuje ... meni su inače u dobrom sjećanju ostali ćevapi pored Mrzle pive, fini su, a atmosfera je prava kolodvorska, još zbilja samo fali vlak i kolodvorska vreva ...
  već mi dugo čeka na objavljivanje post sa samoborček-arheologijom, moram još poslikati par stvari ...

  avatar

  17.06.2009. (20:27)    -   -   -   -  

 • Bergaz

  Nemam kamo smjestiti jedan prilog/prijedlog pa ga ovako "spuštam":
  - Mislim da će te, ako ne znaš, zaintrigirati da u Petrinjskoj / Đorđićevoj... na zatvoru... postoji zvonik koji cinkavim tonom otkucava pune sate (za ono između ne znam!).

  Sat sa zvonikom u strogom centru grada [17.06.2009]

  - I Lotršćak je svojevremeno (dok smo još bili gimnazijalci pa smo se smucali po Gornjem Gradu... ) u 21 sat (ljeti) zvonio, po nekoj "srednjovjekovnoj" tradiciji, u smislu: "Zatvaraju se gradska vrata (Dverce)". Mislim da su to "tanko" zvono zvali "cinkuš" i stvarno nisam svjestan kad je ukinut taj simpa "ritual" (pandan podnevnom gruvanju)!?

  avatar

  17.06.2009. (23:43)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Ovo za Lotrčka sam znao (ali ne znam kad je ukinuto), ali pojma nisam imao za to cinkanje u Petrinjskoj ... otkud se najbolje čuje? (iz zatvora? ;o) )

  avatar

  18.06.2009. (09:05)    -   -   -   -  

 • Bergaz

  He-he... To ("im") je, čini se, dio "torture" - besprekidno podsjećanje na izgubljene sate "onkraj brave".

  avatar

  18.06.2009. (11:44)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...