Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • prokontra

    A di ćeš ti to objašnjavat blogerima? Trebalo bi ljude iz grada poslati na mjesec dana na "Farmu".

    avatar

    11.06.2009. (11:03)    -   -   -   -  

  • katalona

    "Očito većina vas nema pojma kako se živi na moru.
    Moji roditelji (skupa sa nama djecom) se bave turizmom, kao dodatnim izvorom s obzirom da mi je majka u mirovini a otac još radi.
    uglavnom sada kada je turistička sezona radimo 24 sata, koliko posla ima. Cijene su takve da jedva sastaviš kraj s krajem.
    Npr 1988. cjena u privatnom smještaju je bila prosječno 20 njemačkih maraka po osobi, a sad je oko 15 eura.
    Naravno u isto to vrijeme kruh, mlijeko, nafta i sve ostalo je poskupilo barem 2 puta.
    1996 god imali smo 0 gostiju (ČITAJ NULA), goste nismo mogli privući ni za 5 kuna jer su svi išli u druge mediteranske zemlje.
    Isto tako je sa svim ostalim, cijene u kod privatnih iznajimljivača stagniraju a sve šta kupuju poskupljuje.
    Netko je rekao da privatni iznajimljivači u turizmu se ne osiguravaju od možebitnih loših događaja. Neka se taj raspita koliko koštaju premije osiguranja za strankinju koja padne u kupatilu i slomije nogu ili ako ti netko zapali apartman jer je zaboravio ugasiti svijeću poslije romantičnih trenutaka...

    Osnovni je problem što domaći gosti nemaju novaca, a strani idu u Grčku, Tursku, Italiju, Španjolsku. A državu nije briga.

    Visoke cijene smještaja: većina te gomile novaca ide hotelima kojima zapravo ni ne treba,a većina tih hotela je u stranom vlasništvu.
    Cjene smještaja u sezoni bi se trebale povećavati samo za male iznajmiljivače da bi uopće opstali na tržištu. "

    PS Ovaj tekst je je univerzalan i na sve primjenjiv . Treba ga zaštititi i označiti kao hrvatski proizvod!!! A sad idem kukati na svoj blog jer nema smisla da na blagdan čistim apartman u kojemu je bio tamo neki Njemac.......

    avatar

    11.06.2009. (11:09)    -   -   -   -  

  • junac

    poanta bloga (bar za mene) je nekompetentno razglabati o svemu i svačemu! čak mi se u ovoj temi činiš i prekompetentnom :D
    uglavnom, slažem se s tobom... gdje se to sve okrenulo naopako da poljoprivrednici ne mogu živjeti bez državnih poticaja... ne kužim... al uostalom sve je u kurcu pa tako i to...
    1000l vode 11kn, krumpir 3kn, mlijeko 7kn, kruh 5kn...zbroji sve to skup s paradajzom i paprikama i i dalje nećeš skupit minimalno 500kn koje trošiš na glupi telefon, internet i mobitele!

    avatar

    11.06.2009. (11:20)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Razapeti krivce u medijima nije nikakvo rješenje jer stotine su lopovčina i inih kriminalaca razapeti, počevši od političara pa nadalje, i što se dogodilo? Ništa. Nastavili su krasti i manipulirati, uz blagoteleće poglede naroda koji i dalje njih i njihove pajdaše biraju na vlast. Što se tiče seljaka, njihov problem je prekompleksan da bi se obuhvatio u par tekstova i komentara na blogu, a rješenje ovisi i o državi, i o seljacima, nitko tu nije do kraja prav i pošten.

    avatar

    11.06.2009. (13:31)    -   -   -   -  

  • jja

    Hrvatska zeli u EU. Kao dio uvjeta koje mora ispuniti, morati ce jace zastiti svoje nacionalne seljake. I to je dobra vijest. Svi bi mi jeli zdravo a platili najmanje sto se moze, Nitko se ne pita tko u konacnici placa te prejeftine cijene mesa i nekog povrca.
    Kazem ja ne zelim luk iz Kine i meso iz Rumunjske ne zato jer me te drzave smetaju nego jer to nije odrzivi razvoj, nego metoda - pojesti cemo sami sebe.
    I ja bi isto sve poslala mjesec dana na selo. Ujedno se slazem da bi se trebalo osiguravati od nepredvidjenih katastrofa. Cak i jedna Albanija subvencionira svoje seljake da zastiti neke autohtone kulture.

    avatar

    11.06.2009. (14:01)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Teški, duboki problem za kojeg su seljaci najmanje krivi. Isto je s brodogradnjom i niz obrta koji ju prate, ali i s cijelim našim društvom nije bolje što samo potvrđuje da riba smrdi od glave, ne od repa.

    avatar

    11.06.2009. (14:34)    -   -   -   -  

  • turimti

    .."Uostalom, ovo je moj blog. Beee..." ovo mi je prilično nejasno s obzirom da sam ja samo Tukica.
    ne vidim čemu strah progovoriti o zaista ne kompetentnim vladinim ljudima i njihovim odlukama vezanim za ratare i stočare. činjenica da država vodi destimulativnu politiku na štetu seljaka. traži se rezultat, količina, mala cijena, kvalitetan proizvod, a zna se da sve to traži vrijeme i stabilne uvjete. seljak je izložen stalnim promjenama zakona, načina privređivanja i stanja na tržištu. zato mnogi i stradaju.neka se bune i traže bolja riješenja...
    ipak bi trebala biti na strani seljačkih zahtjeva...

    avatar

    11.06.2009. (16:35)    -   -   -   -  

  • hebatga

    "poticaju: većinu te gomile novaca dobiju poduzeća kojima zapravo poticaji nebi ni trebali,a većina tih poduzeća je u agrokoru"
    Ovo je jedan od najvechih kretenizama koje radi drzava. Poticaji se trebaju davati samo malim proizvodjachima jer jedino tu imaju smisla. Sve ostalo je samo "legalna kradja".

    avatar

    12.06.2009. (03:22)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Svi su već sve rekli , mogu samo dodati da bi poljoprivrednic kao zastupnika trebali iimati vosokoobrazovanu i stručnu osobu koja ide na pregvore sa vladom.

    avatar

    12.06.2009. (05:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...