Komentari

protivnasilja.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • gospon profesor

    Žaba se polako kuha... temperatura raste, a ona ne iskače. Vijest bi bila da je dječak bombu aktivirao i pobio dvadesetak kolega i profesora. Ovako..., who wants yesterday's papers, who wants yesterday's news? Sve u svemu, pomalo sam rezigniran, nemam energije nešto se previše šokirati. To je stanje u hrvatskom obrazovnom sustavu (i društvu) danas.

    avatar

    08.06.2009. (20:22)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    neposredno nakon položenog stručnog ispita (prije nego će mi isteći prirpravnički koj sam odrađivala u Zg), nazvala sam ravnatelja CZSS u jednom slavonskom gradu. pitala sam imaju li soc. pedagoga.
    - Ne, nemamo i ne traba nam.
    Sutradan je učenik jedne srednje škole u tom istom gradu, bacio bombu u zbornicu.
    Ne kažem da se slučaj ne bi dogodio da je Centar (ili škola) imao soc. pedagoga. Namjera mi je bila reći kako se problemu poremećaja u ponašanju mladih olako prilazi. Sve dok ne eksplodira neka bomba (stvarno ili figurativno), a tada su stvari već prilično izmakle kontroli

    avatar

    08.06.2009. (23:29)    -   -   -   -  

  • jja

    O skoli kao odgojno-obrazovnoj ustanovi. Vidis moja prijateljica, a nastavnica je bas tim zahtjevima preopterecena, kad da u 45 minuta priopci opsezno gradivo, ispita, korigira i odgaja?! Mislim da je primarna uloga roditelja da odgoje svoju djecu. A nastavnicka da ako primjete devijacije kontaktiraju roditelje, soc. pedagode, psihologe, socijalni ured.
    A neodgojenih ima u svim uzrastima, ja radim kao sa odraslima (studenti) pa opet bez pol frke uleti na vjezbe sa kompletim menijem od kineza, rastrgne foliju i prebire po sve tri stiroporske zdjelice. I moji kolge idu linijom manjeg otpora i to toleriraju?! Pitala sam jel ih smeta. Da da ali sto da rade. nece se zamjeriti. Kod mene nema mobitela, nema slusalica, nema jedenja za vrijeme seminara, nema brbljanja i sve to saljem van i zapravo na kraju godine vise postovanja imam od njih nego ovi koji su sve tolerirali.

    Dakle treba kampanja za sve : ucenike, roditelje i nastavnicko osoblje.

    " ali se ne ulaže dovoljno u školstvo, ODGOJ i obrazovanje. To nije samo u svijesti grada, nego i u svijesti roditelja."

    Slazem se.

    "Na primjer - kada sam s prijateljicom pokretala likovnu radionicu, roditeljima je bilo preskupo dati 200 kuna za mjesec dana, 4 sata tjedno sa svim materijalima, za nešto edukativno i kreativno za njihovo dijete, ali zato nije skupo kupiti najnoviji mobitel od 1000 kuna ili play station"

    Pretuzno :-(

    avatar

    09.06.2009. (10:50)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Zašto anonimci ne mogu ostavljat komentare?
    [Imam prijatelje koji bi baš nešto htjeli napisat na ovu temu!

    avatar

    09.06.2009. (12:04)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    danice, trebali bi moci i anonimci ostavljati. provjerit cu sad ovo.

    avatar

    09.06.2009. (14:23)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    danice, ne razumijem u cemu je stvar. dozvoljeno je (oduvijek i jos je uvijek) komentiranje anonimcima. neka pokusa jos koji put.

    avatar

    09.06.2009. (14:28)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    hmmm... uvijek je problem u roditeljima kad netko u školi iskače svojim ponašanjem...

    avatar

    09.06.2009. (14:34)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Otkud djetetu bomba? Ne bi me začudilo da je našao negdje kod kuće.
    Nažalost, ima roditelja koji skrivaju arsenal u svojoj kući, djeca to otkriju, sakrivali ga ili ne.
    Društvo bi trebalo provoditi korjenite promjene, pojedinci su nemoćni.
    Slažem se da su i prosvjetni radnici u nezavidnom položaju, no ozbiljnu pedagogiju i psihologiju bi trebalo uvesti u svaku školu, jer nove generacije djece zahtjevaju puno individualniji pristup rješavanju problema, nego što je to slučaj po školama gdje se sva problematična djeca strpavaju u isti koš i nude se neka represivna rješenja koja polučuju samo još više problema.
    Imamo mlade ljude, stručnjake - treba im pružiti priliku da primjene naučeno znanje i novije metode na polju pedagogije i psihologije.

    avatar

    09.06.2009. (23:32)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Ne razumijem što se krije u glavama roditelja koji drže explozivne naprave na dohvat djeci, iako je pitanje koliko je neko od 15 godina više dijete.
    To je poluodrasli čovjek koji može misliti svojom glavom ako nije sistematski krivo odgajan i nabijen mržnjom već u vlastitoj kući...

    avatar

    10.06.2009. (10:09)    -   -   -   -  

  • enika36

    pa to i nije neka vijest u lijepoj našoj to je skoro pa svakodnevica nažalost... imam školarke i sve vrvi od dječjih prava a nitko al baš nitko toj istoj djeci ne govori da imaju isto tako i nekakve obveze što je velika greška... mi smo nekad više učili o obvezama nego o pravima , a nasilja je previše u svim medijima mi smo nekad odrastali na Kalimeru i Crti ( jel se sjećate "to je prava pravcata nepravda" i onoga bajum-bajum) a sada samo pogledajte crtiće nema niti jednog bez pucnjave, tučnjave i sl... slažem se sa jja i i njezinim komentarom u cijelosti... žao mi je što nisu dobili sada na kraju godine doma mentalne mape i projekte koje su radili ...zbog jednog sam išla u školu a tema je bila prava djece ... od svih učenika na školi troje ih je napisalo da uz sva prava imaju i svoje obaveze kao što su lijepo ponašanje, učenje, poštivanje starijih,, i sl.

    avatar

    10.06.2009. (18:25)    -   -   -   -  

  • Galerija Latica

    strašno! ali ujedno i logičan nastavak odnosno posljedica sadašnjeg stanja u društvu i obrazovanju. promjene su nužne, oštar rez, hitno i odmah.

    avatar

    11.06.2009. (19:52)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Pročitao sam već taj post kod @Brunhilde i komentirao. Bio sam dugo u ratu i doma nisam donio nikakvo oružje, ali još uvijek, toliko nakon rata nije donijeta totalna zabrana držanja oružja i ono se nalazi po raznim spremištima, čak se nađe i u bajama smeća .

    avatar

    12.06.2009. (01:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...