Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • GP_ZG

    Pliz jedan hint - Kako preskočiti "glupost" kod editiranja posta koja kod opcije "unesi sliku" kaže:

    dimenzija točno 200x150
    težina do 20 kB

    avatar

    08.06.2009. (21:14)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Ah, ne baš lako ... uzmeš neki program za obradu fotki (IrfanView je najjednostavniji) i smanjuješ sliku dok ne uđe u te okvire. Neki glupi forumi prihvaćaju avatare samo ako su baš točno te veličine, no većina uzme bilo što što je manje od tog limita. A nekad fotke izgledaju neprepoznatljivo kad se smanje na tu veličinu ...
    (nisam baš specijalist za obradu fotki tako da možda ima i neki bolji način koji ja ne znam ...)

    avatar

    09.06.2009. (08:50)    -   -   -   -  

  • GP-ZG

    Ček, ček - ne mislim ja na avatara (ta mi je dimenzija za to recimo prihvatljiva!) nego na slike, fotke, uratke (!) - onakve kakve ti svaki dan prilažeš ... Možda sam ("mora da sam...) nešto grdno preskočio, ali fakat ne vidim načina kako da inkludiram sliku unutar postiranog teksta u normalnoj veličini... jer mi nikakvo "paste-anje" ne radi. Hvala unaprijed!

    avatar

    09.06.2009. (11:52)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Čuj, koji web servis za spremanje fotki koristiš?

    Meni osobno je Picassa najzgodnija, no i svi ostali (fotki, imageshack, photobucket, ptičica ...) imaju ugrađenu opciju da ti daju kompletan link na fotku (po izabranoj veličini) koji samo "pejstaš" u tekst posta.
    Dakle, definiraš veličinu (ja volim veeeelike fotke ;o) ) i onda samo iskopiraš link koji ti ponudi web aplikacija. Jedini je problem što neki forumi i blokovi rade sa img tagovima, kod drugih to pak en radi ... recimo, na blog.hr je drugačiji princip kod pisanja postova, a drugačiji kod pisanja komentara ...

    avatar

    09.06.2009. (12:04)    -   -   -   -  

  • GP_ZG

    M-da-da, ja sam tako krenuo - s paste-anjem linka na sliku u ImageShack-u (potpuno isto kao kad komentiram nekom drugom), ali onda u kontrolnom "view-modu" ("pregledaj - provjeri"... ili sl..) on ne povuče (!!!) sliku nego ostavi link (!) pa sam kao zaključio da se ne radi linkanjem nego nekakvim izravnijim include-iranjem.

    Ako je stvar linkanja (i ako ti to tako radiš!) - onda sve pet - nadam se samo (!?) da ću, ako se slike poslije uploada "ne otvore kak' spada", automatski, same po sebi, cijeli post moći drop-nuti!

    Puno hvala,

    I jedna današnja za kolekciju:

    Truba trubi...!

    avatar

    09.06.2009. (13:26)    -   -   -   -  

  • GP_ZG

    Ma kakvi!

    Kad u editiranju posta uz tekst paste-am direct-link na sliku koja je u Image Shack-u, kod objave posta isti link ostaje nerastvoren, baš kao kod "komentiranja". "Am I stupid or what?"

    Dakle trebam prokljuviti trik da ga se navede da se link sam po sebi otvori... onako kako se tvoje slike izravno otvaraju!?

    avatar

    09.06.2009. (14:05)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Sutra ću malo pogledati to sa imageshackom ... nego, jel ova truba kod Petrove bolnice? Danas sam prošao tamo, netko je bojom dopisao "no jazz, no soul" ... ali nisam fotkao. :o/
    Inače, taj znak i tak nema smisla kad je u gradu zabranjeno davanje zvulnih signala, hehe ...

    avatar

    09.06.2009. (23:30)    -   -   -   -  

  • GP_ZG

    a) Riješio sam izravnim upisivanjem komadića HTML-koda bez kojega nema "izravno otvaranja":
    img src= "--- 'direct link' slike s Image Shack-a ---"
    To je karika koja (mi) je falila!
    Ne mogu vjerovat' da to nisu omogućili ikonom s toolbar-a! U svakom slučaju hvala na trudu...

    b) To je "Petrova" truba! Naslućujem da je moje (današnje) "naslikavanje" iste okinulo nekog šaljivca da dopiše spomenuti tekst... Čak nije loš!
    Zanimljivo da sam jutros razmišljao o tome kako su prije običavali na žutoj cestovnoj tabli s imenom grada pridodati znak zabrane trubljenja, općeg ograničenja brzine... i još nešto čega se ne sjećam... Ovo je samo dokaz kako se u Hrvatskoj rijetko poštuje koje globalno pravilo...

    avatar

    10.06.2009. (01:44)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Jes, jes, nekad je uz svaku ploču s imenom mjesta bio znak zabrane davanja zvučnih signala te ograničenje brzine (onda 60 km/h) .. baš si me dobro podsjetio!
    (sad sam se sjetio Švedske, tamo uz svaku takvu ploču stoji upozorenje da je unutar mejsta zabranjeno turiranje auta na mjestu duže od 1 minute - šta ćeš, zimski uvjeti ;o))

    Ovih dana sam našao cijelo čudo ovakvih "starina", jedino što nemam tak puno vremena za pobacati sve na web pa će onda biti na kapaljku! ;o)

    avatar

    10.06.2009. (08:42)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    OOUR je kako vidiš... odselio!

    Indikativan je "muški rod" obavijesti. Bilo bi mi logičnije "odselili" ili ('Jedinstvo') "odselilo"... ali "odselio" se eto baš uklapa s OOUR-om - Ta kratica se tretirala u muškom rodu iako je značenje u ženskom...

    Nema više! [17.06.2009]
    .
    -

    avatar

    17.06.2009. (23:14)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Ovo "nestajalnje table" je samo dokaz kako je ova tema gradskog života živ organizam i stalno se nekaj mijenja ... pitali su me ljudi na početku kaj ću pisati kad potrošim onih početnih 50-60 tema, a ja sam rekao da će sigurno biti novih. I sad imam već 100+ postova, a tema koje su na čekanju još nekoliko desetaka ;o)

    Usput, možda je netko maknuo tablu nakon što je vidio na blogu da još uvijek stoji tamo?

    avatar

    18.06.2009. (19:34)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Uopće nema(š) straha oko nestajanja tema! To je nepresušno!
    - Ja npr. "furam" svoje Zagrebancije via-e-mail već šestu godinu po načelu one-a-day (six-a-week). To je dakle naraslo na > 1500 "nekakvog nečega o Zagrebu", a mailing lista dostigla 66 primatelja na svim kontinentima. Sad ih instantno "blogiram" (i) da ih tako backupiram...
    - Wanabe šedzesetsedmi?

    avatar

    18.06.2009. (22:13)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    "Analiza" tehničkih pretpostavki automatskog skretničarenja...

    avatar

    18.06.2009. (22:33)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Naravno da hoću biti šezdesetsedmi! ;o)

    Ajd mi se molim te javi na mail sa strane pa ću ti poslati mail adresu na koju želim primati "magazin"! ;o)
    (tražio sam neku web adresu na tvom blogu, ali ništa ne nađoh ...)

    avatar

    19.06.2009. (14:23)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Za sada poslah "Z" na blogovsku adresu. Javi željenu promjenu.
    - Otkad ih redovno stavljam i na blog ovo mail-slanje i nije neka fora, ali bar ne moraš u napadu znatiželje pohoditi istoga.
    - A nedjeljnji blog će, ipak, uvijek biti popunjen nekom iz prethodnogodišnjih "kon-kalendarskih" arhiva.

    - Aparat je, kad već pitaš, od Nove godine, Sony DSC - H50 ili tako nekako, a do tada sam skurio tri Canonova Powershota, S45 i A430 (2x) s cca 70.000 fotkanja... Volim malo "vivid" pa su, istinu govoriš, Agfatične, ali nisu nikakav HDR ili ta sra... - Inače tih dia-"Agfi" i ostalih-dia imam bar poldrug tisuće iz preddigitalne ere. Neke čak i između dva rata - potpuno apšisale ali povijesno (odnosno meni) neprocjenjive... kad bih ih našao...

    avatar

    19.06.2009. (21:09)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Aha, dakle, sad si na Sonyu ... a ja već 4 godine "peglam" Canon Powershot, zasad sam zadovoljan, a još ga nisma ni razbio (iako je bilo šansi), izgubio ili rasturio ...

    Kaj se tiče dijača, imam i ja nešto kutija u špajzi, cca 11000 dijača po njima ... :oP, nekad sam dosta često držao dia-predavanja po planinarskim društvima i sličnim mjestima ... Kaj to znači da te međuratne negdje imaš, ali ih ne možeš naći? Očito, vrijeme je za generalno spremanje ... ;o)

    avatar

    20.06.2009. (21:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...