Komentari

johnbezterrae.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Nessa

    Nisam nikad bila u NSB-u, ali sad učim u Središnjoj knjižnici u Splitu. Imaju cijeli jedan kat za štrebanje. Dobiješ vlastiti ogromni stol, lampu, imaš policu sa strane za ostavit knjige i vješalice za jakne (po zimi). Ja lijepo sjednem, upalim lampu, otvorim knjigu i bilježnicu za bilješke, izvučem naliv pero (yes, jer mi je najjeftinije za punit, onih 5 patrona je niti 5 kn, a traju li ga traju) i zapisujem bilješke. Kako imam slušalice na ušima i svira neki soundtrack ne čujem ništa živo dok me knjižničar ne potapše po ramenu da me pita jesam li ostavila iskaznicu dolje na pultu (što jesam).

    A za Zemlju... Što god više čitam World War Z i gledam ljude oko sebe bivam sve uvjerenija da je invazija zombija baš ono što nam treba. Samo će nas desetkovat onako nesretne, a preživit će možda jedna petina čovječanstva. Kuš bolje :p :-)))

    avatar

    06.06.2009. (14:06)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Sve više ljudi razmišlja tako, nismo najbitniji u ovom Svemiru i šire :-)). Što znači da se stvari polako pomiču. Hoće li to biti na vrijeme ili će naša civilizacija krepnuti te napraviti mjesta za neku drugu, vidjet ćemo :-)). Vidjet ćemo, ovako poluslijepi, polunesvjesni :-)).

    Ne mogu odoljeti, kad si već spomenuo krzno: Zašto su se borci na prava životinja okomili na krzno, ne na kožu? Zato jer je bezopasnije pošpricati bogatu ženu u bundi nego Hell's Angels :-)).

    avatar

    06.06.2009. (17:03)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    4 Zlica: krzno je bilo samo primjer... Naravno, i krokodili, zmije i svi ostali koji ispaštaju su također u toj kategoriji. A svinjska i kravlja koža? Pa, budući da ih već ubijamo za hranu, bilo bi šteta baciti kožu kad se može obući. Mišljenja sam da, kada već ubiješ životinju, trebaš iskoristiti maksimum. Dakle, uzgajaj si lisice za krzno ali daj molim te onda svaku i pojedi... I uzgajaj, nemoj ubijat one koje slobodno žive. Okrutno je. Ja bi radije da se svi oblačimo u pamuk i vunu.

    avatar

    06.06.2009. (17:51)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Naravno, ne ubijati slobodne životinje zbog krzna. Ali kad već uzgajamo zbog hrane, možemo zbog krzna :-)).
    Usput, vuna, tj. šišanje ovaca je jako grubo. Isto tako, neke vrste ovaca se uzgajaju isključivo zbog vune, tako da je i to upitno .-)).

    avatar

    07.06.2009. (14:35)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    Uvijek sam pod najvećim dojmom ljudskog parazitizma pogledom iz aviona na gradove, sela, njive, ceste...gledam te nepregledne nakupine zgradurina i ne mogu se oteti dojmu da izgledaju kao neki strani mikroskopski organizam koji se polako širi i zauzima prirodu. Nevjerojatno je to što se događa.
    I onda se sjetim da je i sam čin sjedenja u avionu protuprirodan...kako činjenica da se čovjek nalazi par kilometara iznad svojeg prirodnog staništa, tako i da tim činom još jednom nepovratno zagađuje atmosferu. Pa me bude sram.
    Žao mi je da je do ovoga došlo, i žao mi je da ne živimo u boljem i sretnijem svijetu.
    I zaista još uvijek ne znam možemo li ga sami popraviti...je li dovoljno odvajati papir, staklo i plastiku...smuči mi se u supermarketu svaki put kad se ponovno uhvatim za neku plastiku...ali kako zaustaviti tu zvijer koja se otela kontroli?

    avatar

    07.06.2009. (14:39)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    4 Zlica: Naravno, uzgajati... Samo, kada ti kokneš kravu, od nje iskoristiš sve (barem bi trebao, jer možeš), i meso i kosti i rogove i kožu... Kada kokneš činčilu, odereš je i što onda? Kud sa svim mesom? Nadam se da ih barem prodaju za mačju hranu... A siguran sam da postoji neki nježniji način za strići ovce. Jbga, nešto na sebe trebamo staviti, a pamuk nije dovoljno jak za zimu, sintetika samo proizvodi nove probleme...

    4 tihavoda: da, fakat smo ko virus... On uzima sve, ne vraća ništa i još pri tom pravi štetu. Mene svakodnevno hvata neopisiva tuga kad vidim kako prirodu uništavam(o). Zaustaviti zvijer možeš jedino promjenom mišljenja svakog pojedinog čovjeka na ovom planetu. Kada bi svakoga zaboljelo srce u butizi, kao tebe i mene, kada kupi još jednu stvar koja je zapakirana u tristo kila plastike, to bi bio početak. Ne kažem ja da se trebamo vratiti u stoneage i ignorirati napredak ali mislim da bi se uz samo malo volje moglo na ovoj Zemlji živjeti kao u raju, i to tako da ostane i mnogobrojnim generacijama poslije nas, sve do njenog prirodnog kraja. Ili našeg. Ali prirodnog. Ovim tempom zagadit ćemo svu vodu i svo tlo, pobiti sve živine i sve biljke i što ćemo onda? Onda će se počet kukat, kako se nešto moglo da se htjelo... Ja ne znam odakle da krenem. Kad odlučim kupiti štednu sijalicu nasmijem se gorko jer znam da 90% ostatka države drži po cijeli dan upaljene sijalice od 100w u prostoriji gdje nitko ne boravi... Eto, a to bi trebao biti početak...

    avatar

    07.06.2009. (15:03)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Želim reći da ne možemo jedno izdvojiti kao loše.
    Npr. pušenje je loše, slažem se :-)). Isto tako disanje zagrebačkog zraka je loše, živciranje oko ispita, posla, novaca je loše. I sve to utječe na naše zdravlje plus golema količina nekretanja. Mislim da ništa ne postižemo time što izdvajamo i osuđujemo jedan dio.

    Imamo kravlje ludilo, ptičju i svinjsku gripu, kaj još :-)). Imamo, valjda sve rjeđe, mjesta gdje kad tigar ubije jednog čovjeka, nas 500 ode i pobije 100 tigrova :-)). Nakon toga ne dođe 1000 tigrova pa se osveti :-)).

    avatar

    07.06.2009. (17:18)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Nije li nevjerojatno da smo od prirode nastali, a tako ju uništavamo. Ja to vidim kao da pilimo granu na kojoj sjedimo.

    avatar

    07.06.2009. (18:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...