Komentari

nsist.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • filozof

    odlicno! nezna se odakle pocet komentirat! prvo ovo:

    a) Ako bi studentu dosadio boravak na jednome mjestu ili bi zapao u teškoće, uvijek je mogao bez posljedica odseliti na drugo sveučilište. Pokretljivost studenata bila je opća, jer je nastavni jezik bio jedinstven (latinski) a nastavni programi i literatura bili su većim dijelom ujednačeni. Osim toga, poznate i zanimljive predavače bilo je isplativije slušati uživo i zbog toga otrpjeti troškove putovanja, jer je sve to bitno manje koštalo od njihovih knjiga.

    pa ovo;

    b) Sveučilišta nisu posjedovala vlastite zgrade za smještaj studenata te su mnogi bili prisiljeni stanovati u neodgovarajući uvjetima. Školarina je obično bila niska, ili ju siromašni studenti uopće nisu plaćali.

    pa ovo;

    c) Moć rektora bila je ograničena kratkoćom mandata i obvezom konzultiranja s nastavnim osobljem o svim važnijim pitanjima. Za razliku od Pariza, na sveučilištu u Bologni rektor je uvijek bio iz studentskih redova, jer su studenti kontrolirali bolonjsko sveučilište.

    nemogu doc sebi! toliko o bolonjskom sustavu...ovo bi trebao postat kolegij, pa makar i izborni, na svim sveučilištima...back to the roots!!

    avatar

    05.06.2009. (01:10)    -   -   -   -  

  • tihoooo

    ivo goldstein - židovski ateist!!!!buahahahahhaha :D

    avatar

    05.06.2009. (03:18)    -   -   -   -  

  • ja

    genijalan tekst...studenti su kontrolirali bolonjsko sveučilište - kontrolirajmo i mi naša! ipak smo mi Bolonjci ;)

    avatar

    08.06.2009. (13:31)    -   -   -   -  

  • Bećar

    Bilo je dosta studenata koji su ozbiljno i redovito izvršavali svoje obveze. No mnogi među njima su se znali dobro zabavljati, kockajući i pijući po krčmama, upadajući u ljubavne avanture ili sudjelujući u uličnim sukobima.

    Zanimljiv dio...

    avatar

    09.06.2009. (11:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...