Komentari

searchingforanswer.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Mr. Hyde

    Već sam se počeo pitati što je s tobom.

    Zapravo, postoje tri sloja- viša klasa, odnosno bogati koji uživaju sve povlastice; zatim srednja klasa u koju spadaju radnici i srednje stojeći ljudi, te niža klasa koja služi samo za zastrašivanje srednje klase. A sloboda je dosta nezahvalna tema o kojoj bi se moglo puno pričati. Krenuo sam sa takvom namjerom ali na kraju sam izgubio volju. Ono što smatram jest da čovjek ima slobodu ako to sam sebi dozvoli. Istina da svijet i društvo funkcioniraju sasvim drugačije od toga, ali dokle god živimo prema vlastitim pravilima smo slobodni. Trebalo bi bolje ući u temu i malo je više razraditi no o tome nekom drugom prilikom i sa više vremena.

    Što se tiče tvoga komentara- ne znam potankosti, rekao sam što sam rekao na temelju raspoloživih saznanja. I dalje stojim da je "slučajno" samoubojstvo nemoguće. Ne znam što su ti podvalili, ali sigurno tableta sama po sebi ne bi bila tako fatalna da nije uzeta u većoj dozi. Očito sam pogriješio no svejedno.

    Ako sada dobro čitam- hinit ćeš pred roditeljima kako i dalje slijediš kršćanski nauk dok ćeš zapravo potajno živjeti na drugačiji način? Oh, buntovnice jedna. Mislim, gledaj, ti sada dopuštaš starcima da te kontroliraju i sputavaju. Roditelji ti sigurno žive prema nekakvim starim načelima/ vrijednostima i imati "drugačiju" kći bi im bila smrtna uvreda. No dobro, što god vas usrećuje.

    avatar

    02.06.2009. (01:27)    -   -   -   -  

  • Mr. Hyde

    Dakle, kao što sam rekao- tri klase. Srednja se plaši da će postati niža i zato se mora truditi i marljivo raditi. Jednog dana taj čovjek srenje klase može preći u višu, ali na njegovo mjesto dolaze dva nova čovjeka, a srenja klasa koja mora pokretati ekonomiju i dalje postoji. Niža je još uvijek tu da plaši srednju. Ako imaš samo dvije klase to znači da imaš bogate i siromašne, bez srednje klase koja će pokretati taj sustav, držati ravnotežu i dati mu smisao. Ako smo većinom bogati, možemo pobiti siromašne pa će samo bogati ostati bez prave podijele vlasti i moći. U sustavu sa tri klase se točno zna tko koga, s čime i zašto.

    Stav o roditeljima uglavnom dijelimo.Prouzrokuju više štete nego koristi i prema tome bi trebali služiti samo za to da osiguraju djetetu krov nad glavom, hranu, obrazovanje i zaštitu. Sve ostalo bi se trebalo ostaviti djetetu na volju pri čemu će roditelj imati samo ulogu da uputi dijete u nešto što ga zanima i u neku ruku služiti kao učitelj, ali bez nametanja kojekakvih stavova, vrijednosti i očekivanja i, naravno, provođenja posljedica za formiranje vlastitog mišljenja.

    Eto, i u ovakvim primjerima koji opisuju praktički neutralnu zonu vidimo koliko smo zapravo potlačeni.

    avatar

    03.06.2009. (01:10)    -   -   -   -  

  • [Nepoznata ulica 24]

    hej, evo mene kod tebe....još malo pa gotovo škola, napokon :)
    eto ja sam prošlo ljeto bila u Njemačkoj kod tete i bilo je super...

    uživaj kolko možeš, ostavljam osmijeh :)

    avatar

    03.06.2009. (10:59)    -   -   -   -  

  • CROLER

    haha..jadna ti...

    avatar

    11.06.2009. (12:18)    -   -   -   -  

  • CROLER

    blago tebi ti ćeš barem ići u njm... a ja.....xd

    avatar

    11.06.2009. (12:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...