Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • Neverin

    mnogo ti je dobra teorija mogu ti reći

    avatar

    30.05.2009. (20:05)    -   -   -   -  

  • Jedvagenij -- pseudointelektualno preseravanje

    dobra, iako meni osobno puno bolja njihova obrada "wonderfull tonight"

    avatar

    30.05.2009. (20:43)    -   -   -   -  

  • romantales

    Možda da sakupimo novce i pošaljemo ih na Britain's got talent ? BTW, gledaš li finale? Tvoji ljubimci su već otplesali svoju točku ...

    Što se tiče gornje klape, nisu ispoštovali ritam originalne melodije, meni koja sam noći u discu gubila na tu muziku, jednostavno je presporo, skoro pa razvlače, da pjevaju bez muzičke pratnje bilo bi bolje, a ono "šupuap, šupuap" je užasno. Obožavam acapella, od gregorijanskih korala pa do boy bandova, ali dečki iz ove klape bi trebali ipak poraditi na stilu izvedbe da bih kupila cd s njihovom obradom meni dragih hitova. Ideja je svejedno zanimljiva, ali ova im pjesma nije sjela nikako.

    avatar

    30.05.2009. (21:16)    -   -   -   -  

  • kokolo

    hahahaha! vrlo duhovito teta Mod.

    avatar

    31.05.2009. (08:18)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @neverin, glava luda puna čuda ;0)
    @Jedvagenij, imaju nekoliko dobrih stvarčica no meni je ova najmoćnija. dobar je znak da se ljudima sviđa ;0)
    @romantales, naravno da sam gledala ;0) svi su bili genijalni, pobjednici su pobjedu uistinu zaslužili - bravo, a moji Stavrosi su me opet nasmijali do suza, bože koji krasni i jednostavni ljudi ;D lijepo se pjevalo, plesalo, smijalo, ma to ja zovem pravom tv-zabavom! ;0) što se tiče slanja naših dečki na BGT, nakon pomnog razmišljanja ;0)) zaključih da to ipak ne bi išlo, to je ipak Britains got talent i bilo bi potrebno da dečki budu britanski državljani, zar ne? ;0)
    što se tiče gornje klape, dojmovi nam se potpuno razilaze, meni su sjeli samo tako, no to je klasičan primjer one stare - koliko glava toliko mišljenja ;0) njihova verzija mi savršeno paše, čak nije ništa sporija od originala već je original imao dvostruki naglašeni ritam tipičan za stvarce 80ih pa je samo dojam da stvar teče brže, vokal je otprilike u jednakoj brzini, ono ´šupuap´ je također samo preslika iz originala, poslušaj pa ćeš čuti da je uistinu tako ;0) uostalom, nije ni fora doslovno prekopirati neku stvar, kvaka je u tome da je treba interpretirati na neki nov i neobičan način, no uvijek se može bolje, to neću osporiti..
    @kokolo, trudim se malac ;0)

    avatar

    31.05.2009. (10:32)    -   -   -   -  

  • silenzia

    Puno bolja izvedba ove pjesme može se naći na myspace.com/klapalibar i to kad se ulazi preko Internet explorera a ne preko Mozille. Ja sam među sretnicima koji su ih slušali uživo. Ovog proljeća, svirali su svaki treći petak u restoranu hotela Lav.
    Za kreaciju klape Libar najzaslužniji je senzibilitet i intelekt Nikole Čelana ali ništa ne bi bilo moguće bez ostalih vokala pa i heavy metalca Vojana Koceića. Po Nikolinom tumačenju izvanredna umjetnička djela u povijesti glazbe nastala su u čudesno sretnim trenucima kad je nekoliko pravih zvijeza palo na isto mjesto. Ja mislim da se to u ovom slučaju dogodilo s "projektom" (grube li riječi?! ali čini mi se da je Nikola koristi, svjestan realnosti tržišta i iz poštovanja i dužnosti prema časopisu Livingstone koji ih je lansirao) klape Libar.

    avatar

    31.05.2009. (13:10)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @silenzia, hvala na ovim vrijednim podacima, ja sam eto izgleda vođena tom istom sretnom zvijezdom sasma ´slučajno´ nabasala na ovaj filmić i prepoznala nešto vrhunsko, ne mislim da je u ovom slučaju riječ ´projekt´ pogrda, to je realnost i drago mi je da se iza klape krije zdravorazumski pristup tržištu. mudrost, talent, poštenje i čisto srce. želim im uspjeh i sreću!

    avatar

    31.05.2009. (13:31)    -   -   -   -  

  • Wish-master

    Nedavno je jedna naša klapa dobila nagradu na nekom međunarodnom takmičenju klapa...:)
    Tu je i klapa Kampanel sa njenim osebujnim izvedbama (doo-wop + pop +...)...
    Problem je ostati autentičan tj ostati izvoran, a prihvaćen - ako govorimo o Europskim / svjetskim razmjerima...Prijevod izvornih tekstova na recimo engleski je drugi problem. Promidžba je treći problem....
    Poslušaj od Pletersa do Celtic woman - sve su to klape na svoj način.
    Dvadesetak godina sam bio glazbenik..pa se ostavio tog posla..do nekih boljih vremena :)

    avatar

    31.05.2009. (22:15)    -   -   -   -  

  • šarli

    Berićetne snove ti želim.

    avatar

    01.06.2009. (00:09)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Nadam se da me nećeš udavit jer idem van teme, ali vidim u poveznicama startrek.com. Jesi i ti fan? Ja također, ali u onom ležernom stilu ograničenom na gledanje serije i navijanje za Zvjezdanu flotu, ni blizu opičeni treki koji na ide na pijacu kupovat kapulu obučen u ferengija! :)

    avatar

    01.06.2009. (01:26)    -   -   -   -  

  • odmak

    Bravo!

    avatar

    01.06.2009. (11:59)    -   -   -   -  

  • odmak

    ne mogu se sjetiti imena, ali imaš u Starigradu na Hvaru odlične pjevače- dvojicu vrlo neobično pjevaju- ali koje naše mjesto to nema. Vrijedne podatke skuplja i Vido Bagur iz Metkovića.

    avatar

    01.06.2009. (12:23)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Wish, ma već niz godina naši klapaši osvajaju sva prva mista na natjecanju u Veroni, eto koliko su dobri ;0) je, glavna je stvar ostati izvoran, prevodila naše tekstove na engleski ipak ne bih, tu se naprosto gubi smisao, u knjižici cd-a može biti prijevod da slušači recimo znaju o čemu se pjeva, ali da bi išli to pjevat na engleskom... zamisli sljedeću interpretaciju, klapa Sinj izlazi na pozornicu u recimo Royal Albert Hallu i počne:
    Peacock fly and he flies,
    Peacock fly and he flies...
    ;0))))) AJMEEEEEE
    @tenks šarli! ;0)
    @vrgi, ma sve ok, kužim ti ja to, isto sam tako leđero startrek-er, baš sad pomno reprizno pratim deep space nine zbog dobre šore oko dominiona ;0) no zato se silno radujem ovom novom filmu kojeg nikako da uhvatim priliku pogledat, a štaš kad naše malo misto pored žive kino-dvorane nema kino! :0(
    @odmak, kod nas na svakom koraku neka nevjerojatna vrijednost i ljepota, tih pučkih pjevača skoro pa svako naše malo misto ima, sa specifičnim napjevima i melodijama, divota eto, što drugo reći nego divota ;0)

    avatar

    01.06.2009. (13:53)    -   -   -   -  

  • Wish-master

    Šu baaa duu vaaap mmmmm mmmmm
    i k tome pucketaju palcima u ritmu :):):)
    Baš se s tobom da lipo razgovarat :)

    avatar

    01.06.2009. (16:04)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @mod, ista stvar. Ja također pomno pratim DS9 zbog tih svemirskih bitaka. A što se tiče novog filma, gleda sam ga u Zadru. Da li će ti se svidjeti ovisi što očekuješ. Ako očekuješ film poput prijašnjih filmova sa Picardom ili nešto slično DS9, ostati ćeš razočarana. Film je dosta gledljiv, ali teško da ima ikakve veze sa Star Trekom koji je osmislio Rodenberry. Previše pucačine za moj ukus. No glumci su dobri.

    avatar

    02.06.2009. (00:34)    -   -   -   -  

  • Euro

    lijepo,lijepo..pozdravljam i pohvaljujem blog...

    avatar

    02.06.2009. (13:21)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Wish, znaš kako kažu, za razgovor je potrebno dvoje ;0)
    @vrgi, meni sve vezano za star trek prolazi, daj šta daš, intelekt i pucačinu, staro i novo, ne biram ;0) ne znam zašto ali ta me franšiza tako nevjerojatno opušta :0) od trenutka kad krene ona špica s glazbicom u svemiru i ono ´Spejs... ver no men hes gon bifor´ ili što li već... ja i moj mozak odmaramo ;0)
    @Euro, odzdrav ;0)

    avatar

    02.06.2009. (18:08)    -   -   -   -  

  • fanny

    Baš neki dan juniorka i ja gledamo i slušamo klapsku pjesmu. I obje smo zaključile da od izvornog melosa cijele lijepe naše, najfinije, najmelodičnije i najbolje zvuči - Dalmatinska klapska pjesma. Neka se nitko ne uvrijedi, ali stvarno ih je divno slušati. I mislim da bi to prepoznali svugdje u svijetu... Ali mi takvi kakvi jesmo, ništa ne znamo upakirati i ponuditi...
    Pozdravček :)))

    avatar

    02.06.2009. (20:15)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Fanny, baš tako - mi smo blentavi, čekamo da nam drugi otkrivaju toplu vodu, da drugi unovče naše resurse, a kada ti drugi to i učine - onda nama ne ostanu ni mrvice... blentavi i gotovo.

    avatar

    02.06.2009. (21:21)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    najbolje je ono neotkriveno, dok ga ne otkrijemo

    avatar

    02.06.2009. (22:06)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    @mod, ima nešto opuštajuće u tome svemiru, vjerojatno je u tome stvar, a možda i u činjenici što na kraju serije glavni lik ne mora proći preko gomile trupala da bi došao do cilja. No da ti ne uništavam previše ovaj post, daj jednom daj jedan o Star treku. Torentaj novi film pa daj svoje impresije.
    Što se tiče klapi, ja studiram u Zadru, a Zadrani kao pravi local-patrioti na radijima puštaju samo ivčića, grdovića i milijun klapskih pjesama. Više se mi počele izlaziti na uši. Ponajviše Tomislav Bralić. Dok se ispod skalina u dalmatinskim mistima pivalo "Dva bracanina" i slične stare pisme, onda je to bilo nešto, danas mi se sve nekako čini previše komercijalizirano i previše patetike u toj glazbi. Već zamišljam nekog mulca na rivi u Splitu sa Ipodom u ušima kako sluša bralića i zamišlja kako bi bilo lipo čuvat koze ili ribarit po buri, spavat na kamenu i hranit se korom kruva... :)

    avatar

    02.06.2009. (23:09)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @zube moj pametni, tako je! gledaj što se desilo kad su otkrili Ameriku ;0))
    @vierzi, netko poduzetniji bi od toga napravio novi glazbeni val, pogledaj samo šta su američki producenti napravili od latino muzike, harače već cilo desetljeće, jedno vrime nisi moga otvorit ni paštetu da ne iskoči kakav riki martin ;0))
    @vrgi, moraću stvarno jednom o pikaru, vorfu, dejti i ekipi sunce im milo ;0) pružili su mi toliko radosti da sam im dužna, ali o tom potom ;0)
    a ovo za zadarske klapske mafioze ;0) je istina živa, dobro si primijetio, na uši izlaze (čast iznimkama) teška patetika, jednom sam se davno u nekom postu i ja pitala znaju li ti ljudi uopće o čemu oni to pivaju, kakve stine kakve majke stare kakvi bakraći ;0) koji je od njih na kamenu spava? ;0) ta mitološka Dalmacija iz njihovih pisama odavno već ne postoji, hi-hi, zamisli da pivaju o stvarnoj Dalmaciji, o mobitelima, repetitorima, smetlištima i izgorenim šumama... ali onda bi s druge strane pali u tešku depru ;0)
    ža mi je jedino šta nema više onog toplog zvuka dobrih starih klapa, tipa klapa Kamen ili Sinj, makarskih Adriona, klape Šibenik ili dubrovačke Raguse (iako na ovaj ili onaj način i danas u drugom obliku opstaju) koji su pjevali iskreno iz duše, bez velike produkcije ali sa srcem. danas je sve usavršeno, pročišćeno, ali se u tome negdje izgubilo ono toplo sazvučje koje je bilo savršeno ugodno uhu baš zato jer nije bilo savršeno.

    avatar

    03.06.2009. (01:09)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Zadarske klapske mafioze, he, he, točno si to okarakterizirala! Zadrani su ti specifični i luđi od ostalih gradova Dalmacije. Njihov etnocentrizam je poseban. Imaju opsesivnu želju da pokažu da su oni bolji od sviju. Jednom prilikom ti je u novinama izišao članak kako su Zadrani zaboravili Tomislava Ivčića, a sutradan se taj ivčić vrtio cijeli dan na svim stanicama. Nećeš ti reć Zadranima da su oni zaboravili Ivčića, ne, ne... A drugo, svako malo ti u njihovim novinama izađe naslov tipa: Svi su ljubomorni jer smo najbolji! Eto tako ti je i sa klapama. Njihove su najbolje, grad im je najljepši, a skoro da im je i burek bolji od bosanskog! Meni je u Zadru najbolje to što imam susjeda koji se svako malo nađe sa ekipom i pivaju po noći, bez instrumenata, osim čaše u ruci. To je ono pravo, i ono staro.

    avatar

    03.06.2009. (11:31)    -   -   -   -  

  • Badema

    blog;baba ili duško , na cool listi

    avatar

    05.06.2009. (12:18)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Nema u Zadru stina, samo boduli magu na to pretendirat, ostali samo gangu i reru:)

    avatar

    05.06.2009. (14:26)    -   -   -   -  

učitavam...