Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • dalmacija moja inspiracij

    pohvalno je da si opet načeja tu temu hiperaktivne dice... volija bi da svoja iskustva mekneš na blog...ima li pomaka...tvoje iskustvo...metodika i sl...virujen da je dosta roditeja koji su do grla u tin problemom...a tebi svak viruje...jerbo kod tebe nima ništa zakulisanoga...pozdrav... dalmacija moja inspiracija

    avatar

    28.05.2009. (10:25)    -   -   -   -  

  • turimti

    …”-Da, ja sam roditelj "hiperaktivnog" djeteta, moj sin "boluje" od ADHD sindroma!…
    …-Ne sumnjam da ćemo i mi «obični» planinari u svojim društvima pokrenuti nešto slično, u stvari – jedva čekam…-kažeš Brode.
    I, što čekaš?
    Kad sve to znaš (čit*o, hod*o), kako na tvojim slikama Lijepe naše i brojnih mjesta što si ih obišao u društvu “lipih žena” nema mjesta za sina?!
    Da, ispast ću zločesta, a nisam. Ne volim demagogiju i demagoge i one što im je kućno zrcalo nedovoljno za predstavljanje njihove veličine…Ljubomorna sam? Ne ,samo razočarana što u ovom društvu prolazi “mudologija”, a prave stvari ostaju u kutu…

    avatar

    28.05.2009. (10:39)    -   -   -   -  

  • primakka

    dica stalno iznenađuju. moja starija i sin su do doma na mosoru stigli sa tri i po, a mlađa u prednatalnom četvrtom misecu!;-))
    nećakinja ima trogodišnjaka hiperaktivca - ima ga svugdi! a isto tako zna kad mu je vrime za predah. ovo sa terapijom je odlično, samo - moji više ne planinare.:-(

    avatar

    28.05.2009. (10:44)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @dalmatinac: Strpljenja, puno strpljenja
    @kita vilovita: A - ha, eto i tebe konačno da onako u svom stilu s visine dijeliš lekcije? Odakle ti znaš kako ja prolazim kroz sve ovo s mojim sinom? I kako te nije sram? Inače bih ti vrlo rado dao objašnjenje na ovo šta pitaš, ali količina tvojeg bezobrazluka me svaki put iznova zapanji
    Ima li u tebi iti malo ljudskosti?
    @primakka: Lani je bila organizirana dječja planinarska škola, a ovo nam može bit dodatan poticaj za napravit nešto slično

    avatar

    28.05.2009. (10:50)    -   -   -   -  

  • so far away...

    lijepo,motivirajuće...i smirujuće :) sve ono što u kaosu ponekad zaboravljamo u krasnom postu.i krasne su ti zadnje dvije fotke :)

    avatar

    28.05.2009. (12:12)    -   -   -   -  

  • file

    Bolje bi bilo da san prva ostavila komentar, jer onda bi komentirala post, a ne bi se ovako iznervirala čitajući komentare (bolje reć samo jedan) i ne bi došla u napast odgovarati na tvoje komentare, na što nemam pravo...
    Ali da nekom to padne napamet, ja ne mogu sebi doć.... pa zar taj lik stvarno misli da smo dužni podastriti cili svoj život i izložiti svoje obitelji takvima na uvid.... e, ne moš virovati!

    avatar

    28.05.2009. (13:01)    -   -   -   -  

  • romantales

    Lijepo je da sina povedeš u planinarenje, bez obzira imao ili ne ADHD, kao što takvoj djeci i mladima svaka fizička aktivnost na otovrenom dobro dođe, pogotovo ako je organizirana, ako sudjeluju i roditelji još bolje.
    Vjerujem da je i u našoj generaciji bilo djece s hiperaktivnosti, ali naš stil života je bio daleko drugačiji od današnjeg prosjeka - jurcali smo vani do mraka i preko mraka, jedva smo čekali izaći vani, tv smo gledali dozirano i malo ...
    Planinarenje je cilju usmjerena aktivnost, treba i određenu dozu koncentracije i planiranja pokreta, smjera, tako da vjerujem da hiperaktivac može imati koristi u takvoj aktivnosti; organiziranje djelovanja na jednom području kasnije se može prenijeti i na druge situacije i aktivnosti. Sasvim sigurno daleko bolje rješenje od trpanja tableta u djecu, trend koji je počeo hvatati maha i po Europi.

    avatar

    28.05.2009. (13:29)    -   -   -   -  

  • čiovka

    @Filipinka... izgleda da nas iste stvari snervaju. Nisan tila komentirat, ali evo.... potpisujen tvoje riči! :-)

    avatar

    28.05.2009. (14:24)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    Divan post, preistinit, i ne samo za hiperaktivce.
    Ali i sam znaš - tko želi vjerovati samo sebi i time druge suditi; tko se (ne) želi izdići iz vlastitog ja ali ne vidi problem upiranja prstom u druge- pa neka ga... Baš kao sa planinarima; o'š na čelu, o'š bit "metla"; o'š ostat uz gradele ili doma - na volju svakome; poanta je, ne upetljati se u tu tuđu mrežu... Ajmo se mi držat onoga, u što sami vjerujemo, znamo i osjećamo; usporedbi i mudrovanja uvijek će biti... ;-)
    /Jako se radujemo 30.6. Samo da znaš./

    avatar

    28.05.2009. (14:30)    -   -   -   -  

  • primakka

    polazeći od sebe (uza sve promjene nicka) i poznavajući druge blogere, mislim da nomen est omen. stoga - ne daj se izbacit iz takta.;-))

    avatar

    28.05.2009. (15:52)    -   -   -   -  

  • stara brokva

    Ja to radje kažem:"Danas je prvi dan ostatka mog života!"

    avatar

    28.05.2009. (16:22)    -   -   -   -  

  • stara brokva

    A sto se tiče takmičarskog duha,potpuno si u pravu!Moj je junior isplivao maraton medju osamdesetak odraslih kao osmi,a ubjedljivo najmladji učesnik!A zato je pismena zadaća iz maternjeg misaona imenica!Biće bolje,znam da hoće!Mora!

    avatar

    28.05.2009. (16:26)    -   -   -   -  

  • stara brokva

    I,najvažnije,potpisujem Filipinku!Stvarno si neki sebi previše dopuštaju!No,nisu vrijedni pomena,i praviću se da tu glupost od kite valovite nisam ni vidjela!!!

    avatar

    28.05.2009. (16:33)    -   -   -   -  

  • turimti

    da, evo me na mosoru. kokodakanje iz kokošinjca se čuje sve do vrha.
    javile se one koje se bave nickom, jednako kao ti, a ne argumentima.
    prolazio ti ovako ili onako kroz sve to što zaista nije lako, činjenica je da studija koju si pročitao nije te izmjenila u praktičnom smislu. sina nisi vodio na vis. svoju intimu, i njegov identitet si javno objavio još prošle godine i sada želiš da te poštedim kritike.kada si naveo njegovo ime, godine, nisi razmišljao koliko njegovih kolega iz razreda čita tvoj blog. mislio si o sebi i svom problemu. a, nehotično stvorio si problem mladom čovjeku...ali da znaš, jema i drugih primjera. ovoga proljeća sam išla iza žene na debelo brdo koja je vodila također hiperaktivnog sina od 12-tak godina. ta skrb majke je bila fascinantna...da, ona nema blog i umjesto foto aparata nosila je štap koji posudila sinu...

    avatar

    28.05.2009. (17:07)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Ovo si baš lipo reka! :-)))
    A zamisli kako bi bilo lipo da neko za stotinjak godina pronađe tvoje blogerske zapise i citira tvoje riči. Zato te riči triba sa ekrana pribacit na papir, puno papira složit na jedno misto, uvezat, stavit neku lipu sliku, i još puno lipih slika unutra, i.....Brod u boci zaplovio je u vječnost!
    Dobro ti more, Brode! :-)))

    avatar

    28.05.2009. (17:11)    -   -   -   -  

  • primakka

    @turimti..., ovdje među nickovima, nemaš dovoljno argumenata za upirati prstom i petljati u tuđe živote. svatko svoje bitke vodi kako zna i to je prostor u koji se ne ulazi nepozvan.
    i dalje mislim da sebe nazivamo onako kako se doživljavamo.

    avatar

    28.05.2009. (17:30)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @so far away: Hvala!
    @Filipinka: On je očito najpametniji na svijetu i zna sve
    @romantales: Naravno, svaka fizička aktivnost dobro dođe i to ne samo za djecu
    @čiovka: Pa izgleda da ću t ipak morat riješit licem u lice
    @Shelly: Nastojat ću Shelly moj...
    @primakka: Bez brige...
    @stara brokva: Svaki put se ugodno iznenadim...
    @kita: Ovako Maliče - za tvoju informaciju, ova studija je objavljena 25.05.2009. dakle prije koji dan. Drugo tko si ti da sam ti dužan objašnjavati svoj život. Treće - molim te, stvarno te molim da prekineš ovo verbalno orgijanje. Evo ti moji brojevi telefona 098-9700-150 i 091 9235 285 pa me slobodno nazovi ako ti nešto nije jasno, ali nemaš pravo na ovom blogu niti bilo gdje drugdje nikoga vrijeđati ni omalovažavati. Još ti jednom kažem - srami se!
    Previše toga sebi dopuštaš
    @gustirna: Pa znaš, ne bi to bilo loše ;-)

    avatar

    28.05.2009. (17:33)    -   -   -   -  

  • Suncokreta2

    Evo ja pokrečem kampanju. Nećemo skupljat novce za vene nego za ukoričenje. Baš si me taka...

    avatar

    28.05.2009. (17:43)    -   -   -   -  

  • čiovka

    @turimtikitu: Naše pisanje nazvat kokodakanjem je nekorektno i netolerantno!
    Svatko se sa svojim problemima bori kako zna i umije. Vrtim malo po komentarima gori-doli.... ako se ne varam sve mi poznajemo @Broda.... prema tome.... molaj njega i nas na miru!

    avatar

    28.05.2009. (19:20)    -   -   -   -  

  • dejmon

    To je nekak dobro na svoj način.. Treba šetati brdima i šumama.

    avatar

    28.05.2009. (21:05)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Pročitala.

    avatar

    28.05.2009. (22:32)    -   -   -   -  

  • smiling cricket

    Lijepo rečeno. Treba se kretati.

    avatar

    28.05.2009. (23:48)    -   -   -   -  

  • turimti

    ispričavam se svima koji su se u "kokodakanju" prepoznali te time našli povrijeđeni. povlačim tu riječ.
    u šumi "komentara", prepoznala sam izuzetan smisao za dijalog tako karakterističan za dobre odvjetnike. moderator se okomio na mene, ali u u isto vrijeme nije me uzeo u zaštitu pred vatrenim obožavateljicama koje bez rukavica me nazivaju; "taj lik", odbij "nepozvani", "molaj njega i nas na miru", "ne upiri prstom", srami se...
    brode, opet ću ponoviti; ti si nenadmašan u fotografiji, kratkim opisima...ali kada dođeš na pojedine teme gdje prokližeš "po mom skromnom sudu", dočekam te i pružim ruku za razliku od ovih "iskrenih"obožavatelja.
    vjeruj mi, prijatelj će ti reći da zatvoriš patent na hlačama, ali oni drugi tzv.prijatelji će te tapšati po ramenu i diviti se kako dobro izgledaš...apsolutno nemam ništa protiv tebe i zaista se nemam razloga "sramiti" zbog rečenog. dovoljno si pametan da ćeš znati zahvaliti se svima koji te brane...ono na što sam alergična je kvazi sestrinstvo & bratstvo....
    iskreno, sestre & braćo, laka vam noć...

    avatar

    29.05.2009. (00:07)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @suncokreta: Ma daj, ko bi to čita ;-)
    @čiovka: On smije vriđat a kad se na isti način uzvrati onda he gospodin povrijeđen, ma zamisli mustre
    @dejmon: Aposlutno!
    @Big Blue: Primio k znanju
    @smiling kricket: Krajnje je vrijeme
    @kita: Tvoj "skromni sud" nije ni pošten ni pravedan i temelji se na na tvom subjektivnom osjećaju, bolje reći - jalu, zavisti i sistemu "čula, rekla, kazala". Na vrlo čudan način "pružaš ruku". Ne, zaista ne očekujem hvalospjeve i panegirike za svaki moj post, naprotiv - volim da mi ljudi objektivno kažu što misle, ali kad vidim vrijeđanje i udarce ispod pojasa, tada znam reagirati prilično žestoko. Meni zaista nije jasno - što to sve tebi uopće treba? Provocirati radi provokacije!? Biti kontra samo da se bude kontra!? Ako tebi nije poznato - blog bi trebao biti radost, mjesto na kojem ćemo se opustiti, mi nismo profesionalci u ovome poslu, pišemo kako znamo i umijemo. Tko to na ovome svijetu može baš u svemu imati savršeno ispravne stavove? Tko to u svome životu nije napravio niti jednu grešku? Tko?

    Reći ću ti sasvim dobronamjerno - sva ta mržnja i zlo koje siješ, jednog će ti se dana višestruko vratiti. Ali naravno, ti opsjednut svojom "veličinom" to ne vidiš i u svakoj prilici postupaš kao vrhovni sudac, ali tako će ti zaista biti. A znaš - imam neki osjećaj da nikoga neće biti da ti pružu ruku. Pa sad ti malo razmisli...

    avatar

    29.05.2009. (06:39)    -   -   -   -  

  • turimti

    shvatila sam poruku, vjernika, kršćanina dobro odgojenoga;-Bog ćete kazniti!
    hvala brode na iskrenosti, poštenoj procjeni "tko vrijeđa i udara ispod pojasa".
    pošteno ću ti reći, "bez jala, zavisti (čini mi se da je to isto), "mržnje i zla", na osnovu tvoga pisanja, a ne "čula,rekla, kazala", imam nos za"neiskrenost",šmirante, one koji podilaze lošem ukusu i na to i na takve reagiram. ako je toj "grubosti" trebalo staviti fjok, stavit ću ga drage volje.
    ako si "pošten & pravedan" onda sa istim ili bar slično uljudbenim komentarom upozori sestre & braću da me ne "vrijeđaju & udaraju ispod pojasa" ako se plaše povrede.
    podržat ću te kada govoriš o blogu i dodat ću;- gaudeamus igitur!
    i konačno nakon "malog razmišljanja" kao laik, nevjernik, bježeći pred strašnim sudom hrvatskim bespućima, poručujem tebi , sestrama & braći:-mir & dobro. amen!...

    avatar

    29.05.2009. (07:39)    -   -   -   -  

učitavam...