Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • turimti

    mislim,da!...

    avatar

    26.05.2009. (08:08)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Moj sin nema ništa od Zagreba, ako hoće u kazalište ili koncert ili što ja znam, nema kasnu vezu za povratak, a ne živi u širem centru grada.Taksiji odviše skupi. Osim toga nakon 12 sati radi i nije ga baš volja ostati do kasna vani. Zašto ostaje u "metropoli"? Treba pitati njegovu frendicu :)))))))))))))

    avatar

    26.05.2009. (08:49)    -   -   -   -  

  • barba

    Hrvatska je skuuuuupaaaa (s obzirom kolike su place)

    avatar

    26.05.2009. (08:51)    -   -   -   -  

  • jja

    Hm ima i sirotinje na selu i bogatasa u gradu ;-), ja sam odrasla u pregradju zagreba i uzasno mi je bilo organizirati hobije (mama i tata rade citav dan), a kad su krenuli izlasci, jos gore, zadnji bus mi je isao u 23:00 sata! Tako da iako sam vecinu zivota provela sa ogromnim vrtom u ogromnoj kuci, meni je grad bas drag :-), dapace zadnjom selidbom sam se preselila samo jos vise u centar i paradoksalno ulica je tisa i zelenija nego ona prije toga. Na posao mogu pjesice, jer mrzim jutarnju guzvu i zastoje, u restorane isto pjesice, skola i vrtic u ulici. Neovisna sam o autu a to je meni osobno bitno.
    Ali sve ima svoj ali. To znaci da imam kompromis sa kvadratima, samo meni je taj kompromis o.k. Izmedju kuce u pregradju/selu i stana od recimo tri sobe (neki ajmo reci EU minimum ako imas dijete) biram ovo drugo. Ali veselim se i izborima onih koji to ne izaberu. K njima idemo na rostilje u vrtu a oni k nama na prespalovo ako zaruzimo u gradu do kasna i ako su popili nesto.

    avatar

    26.05.2009. (09:17)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Na selu život prividno može biti jefitniji ako sam uzgjaš voće i povrće ,a familija ti besplatno hrani piceke i pajceke.
    Ako radiš blizu pa ne potrošiš sat vremean na odlazak do posla i isto toliko na povratak, jer ti za obrađivanje vrta treba energije i vremena.
    Podrazumijeva se da na selu živiš u kuću , a kuća je bunar bez dna, ako hoćeš da izgleda kak se spada,a isto tak i okućnica.
    Da je život na selu doista jeftinij ne bi nam sela izgledala tak ka izgledaju , ornule kuće bez fasada, neuredna dvorišta (urednost doduše nema veze sa novcima), porgane ograde itd.
    Čast izuzecima, u nekim dijelovima Hrvatske doista ima lijepih sela , sa uređenim i održavanim kućama i dvorištima. I nije besplatno.
    U današnje doba u 80% kućanstava rade i muž i žena, teško je to izvedivo bez 2 auta ako živiš na selu.
    Tak da kad se sve zborji i oduzme, nisam baš sigurna da je život na selu znatno jeftinijij.

    avatar

    26.05.2009. (09:20)    -   -   -   -  

  • flymetothemoon

    besplatno telefoniranje!

    avatar

    26.05.2009. (09:42)    -   -   -   -  

  • buha

    život na selu je jeftiniji jer naprosto nema toliko izdataka za izlaske, neplaniranih kupnji i održavanja visokog tehnološkog i tehničkog standarda. Ali život na selu ima prednost tu da se čovjek više osjeća čovjekom i cjelovitim biće a ne tek dijelom mase i kotačićem u velegradskom čudovištu.

    avatar

    26.05.2009. (09:50)    -   -   -   -  

  • Ovo je samo za mene

    Pozdravljam te

    avatar

    26.05.2009. (11:28)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    volim ja selo ali nemrem bez grada. bar si tak mislim :))))) hehe. bar dok su klinci jos mali. inace bas sam citala novi geo saison - tema je svedska.....ima divna prica o njihovim vikendicama bogu iza ledja, gdje je prva trgovina 40 km udaljena :)))))
    i daj par slika :)

    avatar

    26.05.2009. (12:05)    -   -   -   -  

  • Red Lilliputian

    ja živim na selu i prekrasno je i ebi ga mjenjala niti za jedan grad na svijetu :)

    avatar

    26.05.2009. (12:41)    -   -   -   -  

  • stereokemija

    Sve ima i prednosti i mane, stvar je samo kome sta vise ogdovara. Ja sam odrasla u betonskim zgradama u manjem gradicu, ali imamo i vikendicu sa vocem, povrcem, travom i cvijecem... tako da su mi vikendi tamo zagarantirani. Tako resavam tu neku ravnotezu. podrav: )

    avatar

    26.05.2009. (14:20)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Ne bih rekla da je zivot jeftiniji na selu (gradskog prijevoza nema, znaci trebas auto, u nasem slucaju dva).
    Za doci do prvog shopping centra garant pola sata voznje.
    I uz te 'nedostatke' ne bih mijenjala zivot u countryside-u za centar Londona, kad ga se zazelim (sve manje i manje) odem ali mi je lijepo vratiti se u moju kucicu sa cvijecem.

    avatar

    26.05.2009. (19:24)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    odrasla sam na periferiji (sa dobrom vezom prema gradu fala Bogu pa nisam bila uskraćena za noćne izlaske) u kući sa vrtom i to mi je predivno i defnitivno jednog dana želimo i Jubav i ja imati našu kuću sa velikim vrtom... ali sada mogu reći da mi ovaj grad, gdje mi je sve na 5 minuta pješke savršeno odgovara. ne živim u centru ali kvart je jako lijep i sve je blizu... a opet, nekako ne mogu prožvakati ideju da ću djete morati izvoditi u park i nadgledat ga kak se igra umjesto da ga samo pustim u dvorište i da sam manje više bez brige...
    sve je to dvosjekli mač... i jedno i drugo ima svojih prednosti i mana...
    jedno je sigurno: kad bum u penziji - onda bum živjela na moru, bar pol godine ;)

    avatar

    26.05.2009. (19:47)    -   -   -   -  

  • Poljopankerdnik

    nekada sam radio i zivio u gradu, sada radim u gradu, a zivim na selu...
    zivjeti na rubu sume u pocetku je bila zelja, gust, avantura...a sada je moj stav...
    na selu se stvari docekuju i prihvacaju onakvim kakvim jesu, ne bjezi se od njih liftom na visoki kat...i nema parking problema...:)

    avatar

    26.05.2009. (23:14)    -   -   -   -  

  • katalona

    Ne bih živjela na selu u Dalmaciji (ostala sela diljem Naše nisam "proučavala"). Nisam osoba koja bi ranom zorom hranila kokice, praščiće, muzla koze i prošetavala kravicu po komadu livadice ... pa potom pravila domaći sir, brala domaće pomadore i nakuhavala salsu koja bi bila skuplja nego ona Konzumova od 2 kn za pola litre.... njet,njet....Ja sam više za kućicu "na selu" k`o iz knjige o maloj Heidi. Ono, negdje na osami, u brdu, nigdje radoznalih suseljanja, ptičice cvrkuću, zeko mi donosi salaticu, a vjeverica lješnjake.......i tako....eh da, zaboravih reći, a iza kućice potočić žubori...

    avatar

    27.05.2009. (08:00)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Najbolje je imati kuću - u gradu, to je moj izbor. Na mjestu gdje mi je sve relativno blizu, a kada uđem u svoju kuću i skroviti vrt, da je to moja oaza tišine i skriveno mjesto od svijeta. I takvih lokacija, razumije se, ima, da se stope priroda i grad, ja sam ih u Osijeku našla već preko nekoliko, a sigurna sam da ih ima i u drugim gradovima. Istina je da je kuća rupa bez dna, zato svatko treba promisliti što si može, a što ne priuštiti i živjeti u skladu sa svojim mogućnostima. Naravno, pod kućom ne mislim da netko ima tek tako kuću, moj pojam kuće jest do najmanjeg detalja uređena kamena kuća, u engleskom stilu, prostrana i sjenovita, njegovana i s interijerom opremljenim na način koji sam si ja u glavi pomno zacrtala. Cijeli život živim u najstrožem centru grada, sve mi je na minutu hoda, čak mi je i stan velik, ima balkon i predivan pogled i sve, ali to je i dalje stan, a stanovi me oduvijek asociraju na urbane krletke.

    Što se samog sela tiče, ima mnogo čari, ali ne sviđa mi se što noću sve utihne, već oko 20h. Ja sam naučila na žamor i energiju grada, biti in medias res, ali, kako rekoh, sve bih to htjela u svojoj gradskoj kući s vrtom koji će biti izoliran od iste te vreve, kadgod se poželim izolirati. :)

    avatar

    27.05.2009. (09:21)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Ovo moje nit je grad nit selo. Kažu da broji 13 tisuća duša, s okolnim zaseocima koji postupno postaju predgrađe. Živim u centru centra, radim u pješačkoj centralnoj zoni, more mi je na 20-30 m. Pješke sam za 3 minute u Fini, market mi je minutu od kuće, tržnica ispod zgrade. Nakon grada i velegrada pa sela (Buje), ovo bih mogla zamijeniti jedino s nekom kućicom s vlastitom okućnicom, možda koji kilometar dalje od mora. Tko zna, možda i doživim takvo što. :)))

    avatar

    27.05.2009. (09:21)    -   -   -   -  

  • qwalle

    jadno selo,ako si od njega daleko.

    avatar

    08.06.2009. (21:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...