Komentari

paranenormalan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borgman

    natjerao si me na komentiranje.
    Ima jedna priča koju sam čuo u ZG-u od pilota malih zrakoplova.
    NATO radarska postaja u Norveškoj, u skladu sa principima Ruskog pridruživanja javlja Zračnom zapovjedništvu Rusije:
    - Nad vašim zračnim prostorom vidimo nekoliko letjelica koje se kreću brzinama oko 20 000km/h, nisu naše! Vidite li ih vi na radarima?-
    - Vidimo. Ne brinite, to su naše letjelice!- Norvežani ostanu zgranuti jer su najbrži presretači NATO,a brzine do 3,5 Mach, a rakete do 6 (8) Mach-ova (8 Mach je cca 9000 Km/h).
    Godinu dvije iza toga, nađu se na skupu kontrolora letenja jedan iz Rusije, i jedan iz Norveške...i kada se pokrenula ta priča Rus kaže
    :-izumili smo PROTONSKI štit oko letjelica, koji je osim blage zaštite, povećao mogućnost "rezanja" zraka za vrijeme leta, bez kavitacije, i time udvostručio snagu motora!-
    Štitovi za svemirsku upotrebu se ispituju u NASA-i i za to se koristi najveći rail-gun koji ispaljuje projektile skoro 40000km/h, i ŠTITOVI nisu samo mehaničko-fizičke oplate!
    Za antigravitaciju... vjerujem kako postoje mnogi projekti, ali ne vjerujem kako su pronađeni materijali i inercijski prigušnici koji bi ostvarili dobar efekt!
    I naravno, ČAK I SA ANTIGRAVITACIJOM, u svemirskim prostranstvima treba ŠTIT...
    Kada tražim nove pojmove, tražim forcefields, forceshields ;-))

    avatar

    23.05.2009. (09:11)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @borg i mene to jako zanima, nažalost nemam vremena. Tesla je to očito znao pa se nije ženio! Meni nije jasno, bez obzira što je to tajna vojna tehnologija, zašto se toliko ta tehnologija štiti? Pretpostavka je da će čovječanstvo shvatit pravu prirodu svemira i to iskoristiti za putovanja i druge svrhe. Tu se uklapa ona Jupijeva o elitama koje uskraćuju znanja jer ako ta tehnologija ode u privatni sektor doći će do revolucije u iskorištenju energije i oni će izgubiti moć nad nama, samo stanje u svijetu to pokazuje, siromaštvo, bolesti itd. Studije prestižnih sveučilišta pokazuju da bi sadašnje stanje tehnologije omogućilo ljudima da pristojno žive (Venus Project nije utopija). Više se ne priča o onom izumu našeg profesora koji je uspio postići supravodljivost na sobnoj temperaturi. Materijala za zavjere ima na tone, od slobodne energije, ufologije....

    avatar

    23.05.2009. (12:39)    -   -   -   -  

  • borgman

    ona priča o supravodljivosti nije bila osobito točna... pravi interwiev je sadržavao informaciju kako se radilo o smanjenju volumena za istu struju i vodljivost. To nije bila supravodljivost...ali i pored toga se o njemu više ne priča... S druge strane je bio jedan članak o našijencu koji je poradio na bežičnom prijenosu energije, i za to bio nagrađen sa pola mil. dolarčića. Kod njega je bežični prijenos bio u zoni mikrovalova, ali kada sam pročitao članak, stvarno je pojednostavnio stvar, i napravio dobar sustav (razumljiv i izvediv). Jedino što mu prijenos na više objekata baš i neće ići tom metodom :-( To je npr. ono što ja kažem "preskočiti" zakone fizike, i onaj famozni kub udaljenosti!!

    avatar

    24.05.2009. (12:30)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ paran ... (cit.) " ... i mene to jako zanima, nažalost nemam vremena. Tesla je to očito znao pa se nije ženio!" Moj se muž slaže s tobom. Eh, dečki ... gdje vam je bila pamet ? A niti ja se ne bih udavala, da sam znala da će to kome škoditi ... :-(( Tješim se jedino da su bar mačke u profitu, jer da se nas dvoje nismo iskombinirali, teško bi im tko drugi pomogao. Možda s vremenom i ti pronađeš neku takvu utjehu ... :-)

    Inače, @borg ... & paran ... - gušt mi vas je čitati ovdje, makar malo toga razumijem, ali nekako iznutra osjećam kako se nešto nemušto, ali značajno taloži u podsvijesti. Vjerujem da još ima znatiželjnih čitatelja koji ne mogu pridonijeti razgovoru, ali mogu pokupiti puno zanimljivosti iz vašeg dijaloga, pa vas zato u njihovo i svoje ime ( preventivno ) molim da daljnji moguć razgovor nastavite ovako otvoreno, koliko vi procijenjujete da ima smisla.

    Hvala ! :-)

    avatar

    24.05.2009. (20:38)    -   -   -   -  

  • borgman

    ja opet malo o politici :-)

    avatar

    25.05.2009. (22:46)    -   -   -   -  

  • lobotomya

    Moram priznati da nikada nisam voljela SF žanr , pa to niti ne gledam. Pozdrav !

    avatar

    26.05.2009. (08:23)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @lobotomya možda je SF samo zataškavanje i/ili priprema na nešto drugo. Romani Vernea i Wellsa su danas stvarnost, a bili su SF?!

    avatar

    26.05.2009. (08:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...