Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • rant

    to ti je dio nove pronatalne politke u Hrvatskoj - samo je jedan inzulin stavljen na plaćanje - onaj koji primaju klinci odnosno onaj koji mogu primati trudnice s gestacijskim dijabetesom. (U teoriji - svi ostali dijabetičari bi trebali moći swichati na bilo koju drugu vrstu. No, svakako se pitam gdje je bila stranka umirovljenika kad su ovo provlačili...)

    avatar

    13.05.2009. (19:39)    -   -   -   -  

  • iBloger

    Prokleta gamad! Sad su se počeli i na djeci iživljavat. Gle, prijateljice, stvarno bih puno toga rekao sad, ali to što želim reći nije za oči javnosti.

    avatar

    13.05.2009. (20:03)    -   -   -   -  

  • fanny

    Kad si samo pimislim na što sve lova odlazi u ovoj našoj banani...
    Nije čudo da si ljuta i ja bih bila...
    Pozdravček :)))

    avatar

    13.05.2009. (20:25)    -   -   -   -  

  • Svasta nesto.

    Nemojte psovati. Nije to prokleta gamad već nema novca. Tj. ima novca za važnije stvari, ali kada čujem privatnike, tj. male vrle poduzetnike kako kupuju pelene i suđerice na račun tvrtke i u isto vrijeme im vrle supruge višerotkinje čuvaju posao u Saboru i Vladi i državnoj upravi okreće mi se želudac. Nema novca, a ima li Boga to je pitanje. Hoće li djeca onih koji muljaju i varaju crknuti, sumnjam, jer to su Božja posla (a po onome ne zazivaj Božje ime uzlud, a nisam vjernica) ne vjerujem . Prije će crknuti djeca onih koji poštuju zakone. Danas je štrajk tamo gdje radim. A radih. Jer štrajk je, a mogu se smijati. Zaustaviti će ga uz još jedno obećanje Vlade. A obećanje jest (iskusni kažu) ludom radovanje. Ali ima onih na blogu.hr koji se uvlače u guzicu Premijeru i smatraju da treba rezati. Kome rezati. Ljudima kojih i tako nema dovoljno i da bi sustav kako tako funkcionirao pojedinci rade preko svih dopuštenih granica. I onda se dešavaju greške. Jer ako netko ostane bez noge zbog kirurga koji je bio dežuran 24 sata biti će kriv kirurg a ne loše organiziran sustav na čelu s ministram (kojim već). A pametni i slatkorječivi će uspjeti. Pitah jednu savjetnicu u Uredu predsjednika RH bi li radila za plaću nastavice u školi. Rekla mi je da sam luda. A netko s tom plaćpm joj odgaja dijete. Ali po njemu treba pljuvati. Hoću Ameriku ovdje! Hoću smanjenje poreza, ukinuće doprinosa i odgovornost svakoga za sebe. Pa će oni koji plaćaju imati, a neplatiše nemati: A ovako svi bi trebali imati, plaćaju budale, imaju pametni a najebu (s oproštenjem) oni koji poštuju zakone.

    avatar

    13.05.2009. (20:27)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Zalosno da djeca nemaju univerzalno besplatno zdravsto!

    avatar

    13.05.2009. (21:30)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    uvijek se nema za ono za sto bi se trebalo.

    avatar

    13.05.2009. (21:34)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    zalosno da djeca moraju placati i participaciju. iako, i mi ju ovdje za djecu placamo a nekad su lijekovi jeftiniji nego recept pa ti daju po nizoj cijeni.

    avatar

    13.05.2009. (21:36)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    @rant: penzioneri su (obično) dijabetičari tipa 2 i koriste neke druge inzulinske pripravke. većina njih...

    avatar

    13.05.2009. (22:08)    -   -   -   -  

  • E.m.O

    mi smo dvije emachice i pišemo o našem životu nadam se da ćeš svratit i ostavit koji komentar

    avatar

    13.05.2009. (23:20)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    žalosno...što drugo reći?

    avatar

    13.05.2009. (23:27)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    dabogda donosioci ove odluke svi obolili teško pod stare dane, mada ne sumnjam da će oni para za vrhunsko liječenje uvijek imat, ali eto... mada su im sigurno već sad žile začepljene od masti s nebrojenih janjaca a jetre trule od alkohola s domjenaka.

    avatar

    14.05.2009. (00:15)    -   -   -   -  

  • ???

    A što kaže doktorica o promjeni inzulina? Da nije možda u pitanju to da privatni doktor forsira skuplji lijek dobavljača s kojim je u dobrim odnosima? Ili možda ne zna dovoljno o alternativi, pa ide samo s jednim :( ?
    Bolje da ima uz sitno plaćanje nego da je besplatno, ali da lijek nije dobar. Ako treba, možemo sakupit lovu u neki fond da se nabave nekakve zalihe takvih lijekova, čemu filozofirat "država bi trebala ovo" ili "država bi trebala ono". Lako je prosipat fore na blogu ako ti dijete ne treba nešto hitno, a novaca nema. Možemo to sredit ovako, pa neka kasnije idu rasprave o fondovima, politici i tko koga.
    Ide nešto preko neke zaklade ili udruge, da ima fond i rezerva lijekova?

    avatar

    14.05.2009. (12:57)    -   -   -   -  

  • h

    Levemir je jedini takav inzulin, uz Lantus koji je ipak nesto drugaciji, plus Lantus se ne daje djeci ni trudnicama
    Tako da nije do doktora koji to kao "forsira", nego do idiota koji su lijek koji je life support, i koji nema generik izbacili s glavne liste.
    Usput, nisam ni dijete ni trudnica, ali koristim Levemir i ne mogu ni ne zelim ga mijenjati, jer cu si sjebati regulaciju.

    avatar

    14.05.2009. (14:12)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    nemam rijeci.. barem bi djeca trebala imati neku pogodnost.

    avatar

    14.05.2009. (18:49)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Država ima novca, ali ga troši na lopovluk, kao i na totalno nepotrebne stvari za sadašnje pojmove u čijoj pozadini je opet - lopovluk. Stvarno mi je žao zbog pročitanog i nikako nije fer, naravno da nećete na svoju ruku mijenjati terapiju, ali vam želim da u bliskoj budućnosti HZZO riješi situaciju dječici i vama, roditeljima, u prilog. :(

    avatar

    14.05.2009. (21:29)    -   -   -   -  

  • jja

    Mozda ovu losu vijest mozes upotrijebiti kod tiskanja svoje publikacije? U smislu pozvati udruge i pojedince sa slicnom problematikom da ucine neke peticije, javne tribine i slicno i na ovu temu?

    Za kavu - potpuno si u pravu, traumatizirala me filterusa.

    avatar

    14.05.2009. (22:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...