Komentari

auzmish.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Arin

    e bome si i mene začudio... a ovo sa državljanstvom??? tu sam već odavno začuđena

    avatar

    12.05.2009. (13:00)    -   -   -   -  

  • file

    Da... svi smo uvučeni u tu priču, svi mi koji smo makar zlosutni (za)dah rata osjetili, namirisali trulež koja će doći tek kasnije i naslutili duhove iz ormara koji će se vratiti da nas straše u snovima... I na javi.
    Sve je manje primjera na koje bih mogla pokazat prstom, ali ja i dalje vjerujem (ili se samo zavaravam?) da je moguće ostati ČOVJEK u strašnim i strahovitim okolnostima. A opet, ko sam ja da to kažem? Izbor između svog i tuđeg života i smrti nikad nisam imala, na sreću.

    avatar

    12.05.2009. (15:10)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Pa Glavas je podrijetlom iz BiH-a. Tu je valjda osnova.
    Svi znamo da je Glavas radio opaka sranja, ali znam da Osijek nije pao, a trebao.
    Samo nek mi netko nadje slican primjer u povijesti da je zapovjednik obrane grada u obranbenom ratu sudjen za ova cuda ... Jedino me to zanima.

    avatar

    12.05.2009. (19:09)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Arin - višviš... Već nas je dvoje... :-))
    @ Filipinka - yap... ne ponovilo se; samo to znam, ali to je i moj stari rekao... Ideal mi je okruženje, u kojem povijest i genetika ne igraju tako bitne, tako hipotekarne uloge... Vodenjak idealistični, što ćeš. :-)
    @ Pero - Zamišljeno gledajuć' preko upjenjenog ruba hmeljskog pripravka... :-) - mislim da se ne može prebijati "crno" i "bijelo", a inače nisam pobornik veličanja osobe, posebno ne u današnjim uvjetima. Tu su kvake manipulacije, ali masa puši... Osobno, nastojim vjerovati u neku etiku uniforme i zapovjedne funkcije, kao i u institut pravne države - niti jedno od toga ne bi smjelo biti vađeno iz konteksta po nahođenju i oportunizmu. Ne manje, znam jako dobro i da se procesi lako montiraju, kao što se stvaraju i Lovci štakora... Na nama je, ne dati razum olako.
    Državljanstvo - ako jako ne griješim, naveo sam sve pravno raspoložive opcije u slučaju Behasanije... Živio!

    avatar

    12.05.2009. (20:32)    -   -   -   -  

  • NF

    danas me iscrpili s ovim štrajkačkim problemima, pa ću sad hmeljski komentirati, za rata ubojice nisu zločinci, poslije mi je svejedno ak im se eventualno sudi...

    avatar

    12.05.2009. (23:01)    -   -   -   -  

  • primakka

    u ekstremnim situacijama pokaže se pravo lice, pa tako i u ratu. izjednačavati ratne zasluge i apsolutnu moralnost vođe mogu samo oni koji nemaju savjesti, kojima je zločin jedino s one druge strane.
    što se tiče dvojnog državljanstva, kod nas je to tako iskarikirano da mi se nekad čini kako granica postoji tek zato da kriminalci iz jedne "mekano" prelaze na drugu stranu. nakon što se dozvolilo da se na tim prijelazima u ratno doba izrode raznorazni tipovi na "k". šit!!

    avatar

    13.05.2009. (08:20)    -   -   -   -  

  • levant

    bogatiji ste za jednu osobu. hrvatska je osiromašena šmrc..šmrc. tako mi je nekako hladno sad od kada znam da smo zauvijek izgubili jednog stanovnika ove male zemljice . i to pravog hrvata. ne ko ja naprimjer koja nisam rvatica i kojoj ni u snu ne bi palo da u ime obrane domovine dignem ruku na nevinog civila. ali to sam ja :(, pacer i plavuša.

    koje dileme o svijete?? zlo će završiti zlom i to je to. gospodin očito previše zna pa mu se gleda kroz prste.
    ali nema straha. samo je strpljenje potrebno. i mirnoća. dočekati ćemo mi da se oni svi međusobno istrijebe. samo se treba maknuti i gledati. i oboružati strpljenjem. tak!

    avatar

    13.05.2009. (08:47)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ NF - ajme... niš gore neg fleke od Radebergera na pasošu, dok su neki u EfDeJot-lajbekima pisali eseje o aktualnosti društvene svijesti u Pavela Korčagina, hahaha... :-)))
    @ PrimaKKa - k, veliš? Hmmm... A vidim, i Ti njuškaš južnom granicom Beiherc... ;-) ;-)
    @ Levant - em me postaje frka, jer zamišljam da te riječi izgovara Mladi Glavaš. Em meni vleče sve to na Markeza i Sto godina samoće. Nekak. Al vleče. PiEs - poslao ljetno-zimske dokoljenke na adresu Goly&Bossy. Il je to bilo krivo? :-))

    avatar

    13.05.2009. (09:47)    -   -   -   -  

  • primakka

    ma je l´ vidiš di su ga našli? oko blidinja!!!!!! dobro san se vratila u komadu. a ti mi brojiš k u nicku. tctctc.

    avatar

    13.05.2009. (10:39)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Prima2Ka - bravo. Do prije ne tako davno, Kurdi i Kinezi su preko Save išli ("Put lubenica"...) A sad, preko Blidinja tura, veliš...? Haman i Glavaš krenuo kružit tragovima porijekla, poput mene... Ništa, mjerim mu vrijeme za puni krug... :-)))

    avatar

    13.05.2009. (10:56)    -   -   -   -  

  • levant

    joj hvala ti.
    kako ti to vleče na sto godina samoće ne znam al neću ni pitat. naučila sam se bit plavuša. ne petljat se di mi nije mjesto. a što se tiče tih soknica samo da su u rozoj boji. inače mi druge boje ne pašu mom imiđu. barbike. :)

    avatar

    13.05.2009. (11:43)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Levant - s Tobom se nemre. Vrećo buha. Nisu bile roze, pa'm Ti ih došel skinut, pa smo kvit i u nuli i idemo šeenkrat... Buendia! :-)
    @ 40er - ako. ako. :-)

    avatar

    19.05.2009. (09:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...