Komentari

aparatczyk.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • NF

    ja sam za, zvanično smo ih i u reali pismeno podržali, no na blog.hr ih i neki debili s naslovnice virtualno podržavaju, tak da ne znam, studentska inicijativa je ionako razložno za svoj blog izabrala bloger.hr, prije x godina je nažalost na ovim prostorima postojala samo jedna čudna ekipa...

    avatar

    12.05.2009. (00:33)    -   -   -   -  

  • hebatga

    "Tri tjedna je stvarno impresivno vrijeme za jednu underground akciju, što znači ozbiljnu i kvalitetnu organizaciju."
    U hebote kvalitete. Sjedi mladost, trazi prava.
    "Podržavam njihova nastojanja, otprilike iz istih razloga kao i Stipe Mesić. Ako sam ja imao pravo na besplatno studiranje, zašto ne bi i oni?"
    Znachi nije precjednik usamljen u brkanju krushaka i kukumara. Samo shto njemu nije opasno jer je osiguro mirovinu. Znachajnu.
    "Ali dobro je da se nešto događa, da se malo uzburka ova učmala močvara u koju je hrvatsko društvo utonulo, i dobro je da to komešanje izazivaju studenti, one generacije koje dolaze."
    Najgora mogucha solucija je uzburkavati mochvaru a nemati pojma kako je isushiti jer to rezultira samo gorom mochvarom.
    " zašto bi se samo nama koji primamo plaću iz proračuna smanjivala plaća?"
    Zato shto je suvremena drzava koncipirana tako da moze smanjiti plachu samo onima koji je dobivaju iz njenog prorachuna. Imash li ti mozda bolju ideju organiziranja drzave? Pa da chujemo.
    "Srećom, ni po kojega od prosvjednika nisu došli nikakvi sejmeni, niti je itko donio lance za okivanje."
    Varash se majstore. Dolazak "sejmena" je jedini i vrlo neophodni "stres test" bez kojeg se ne moze spoznati prava vrijednost nichega jer samo ono shto izdrzi "stres test" je vrijedno nechega a ovo je sve skupa staro hrvatsko "pohebat se a ostat nevin". I studenti i drzava.

    avatar

    12.05.2009. (02:40)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Dobro je što zasad nisu istakli apsolutno nikakvu personu kao vođu, pa se možda izbjegne zamka čičkizacije i budišicizacije. Studenti znaju šta hoće, i ovu bagru gore treba razbucati na svim mogućim razinama....

    avatar

    12.05.2009. (08:37)    -   -   -   -  

  • Kaco Mortale

    Ja sam za nenajavljene nasilne prosvijede koji uključuju molotovljeve koktele. Očito je to jedini način da te ova politička gamad shavti ozbiljno.

    avatar

    12.05.2009. (11:20)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    Je, čudno je da to još traje, ali ja i dalje ne mislim da će to ičemu poslužiti i bilo što promijeniti (osim, jasno, da se svi uključeni osjećaju još više naguženo kad se suoče s time da to ipak nije donijelo nikakvog pozitivnog pomaka).

    avatar

    12.05.2009. (12:31)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    njih nije briga radi li faks ili ne, jer ne osjećaju štetu odmah

    avatar

    12.05.2009. (14:17)    -   -   -   -  

  • Ged

    "U hebote kvalitete. Sjedi mladost, trazi prava."
    Tu sam prestao citati. Onda sam se vratio, radoznalost je prevladala. Ipak treba vidjeti koliko gluposti moze stati u jedan post.
    "Najgora mogucha solucija je uzburkavati mochvaru a nemati pojma kako je isushiti jer to rezultira samo gorom mochvarom."
    "Dolazak "sejmena" je jedini i vrlo neophodni "stres test" bez kojeg se ne moze spoznati prava vrijednost nichega"
    Duboko. Jako duboko. Nikad si ne bi oprostio da nisam procitao post do kraja. Mislim, naravno da su to ponajvece pizdarije koje sam ikad procitao, ali su onako... bas duboke misli. Samo Svevisnji zna koliko si truda ulozio u to... iako mozda nije trebalo. Jer, kao sto svi znamo, studenti nemaju neki cilj, samo sjede, a ako im na put ne stanu placene ubojice ili bar nindze, uzalud im njihovo uzburkavanje. Samo ce nam biti jos gore, a sad bas uzivamo. Ostavimo sve kako je, posaljimo policiju na tu studentsku bagru, pa ako bas uspiju potuci specijalce, cujmo sto imaju za reci. Zakon jaceg, dajte nam krvi i razbijenih glava, pa necemo se valjda igrati neke kvazi civilizacije? Ipak smo mi balkanci.
    Zakljucak: netko se pokrenuo i pokusao napraviti nesto. Da'l uspjesno ili ne, vrijeme ce pokazati (a nesto manje batinasi). U svakom slucaju bolje to, nego retardirano pljuvanje vjecno nadrkanih ljudi. Ako imas bolje ideje, slobodno ih prezentiraj, na kraju krajeva zasto ne cak i povesti tu mirnu rulju koja samo sjedi i nespretno trazi prava u jednu visu sferu organiziranih protesta? A onda opet, lakse je samo glumiti cangrizavog djedicu na nekom blogu.

    avatar

    13.05.2009. (00:10)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @Ged
    Vako pizdunichichu.
    Kad je changrizljavi djedica demonstrirao onda je bilo i batina i rezultata a kad mali se isprepadani pizduni igraju prosvjednika onda che rezultat biti da vishe neche zadugo biti ni prosvjeda jer che i pizdunchichi shvatiti da im je to izgubljeno vrijeme.
    Usput, jed'te govna, i takvi prosvjednici, i oni koji ih "ko fol" podrzavaju jer za bezmude nije ni jedno, ni drugo. A vasha su muda odavno zamjenile elektronske igrice (gdje jedino mozete nekog pobjediti) i elektronske igrachke koje vam hrane infantilizam. Da vam mozak sluchajno ne bi pratio tijela koja vam hrane glupi roditelji jer su od vas napravili usrane gotovane pa i ne zasluzuju nishta bolje od parazita.
    "Ipak smo mi balkanci'
    A ti valjda znash kakvi su Japanci ili Belgijanci. Odo po njima, jel da?

    avatar

    13.05.2009. (04:58)    -   -   -   -  

  • Ged

    Jao, jao, teske rijeci padaju. Primi moje najiskrenije isprike ako sam te icime uvrijedio. Prava je istina da uopce ne sumnjam kako si bas ti ona osoba sa zastavom na 'Sloboda vodi narod', a ne sumnjam ni u batine koje si primio, no pritom si trebao malo bolje zastiti glavu.
    Isto tako, u potpunosti podrzavam tvoju inicijativu za nasiljem. Tvoj, usudio bih se reci, povijesni ustanak koji je nam je ocito donio ovo blagostanje u kojem trenutno uzivamo, treba biti primjer ovim mekuscima koji samo sjede i traze prava. Eh, gdje li su samo nestala ona junacka vremena Bader-Meinhofa, pravih boraca koji su prolazili 'stres test' kao od sale. Ponavljam jos jednom, steta je sto takav bogomdani talent, nemjerljivog borbenog iskustva, zivotne mudrosti, a iznad i ispred svega inteligencije, trosi vrijeme po blogovima umjesto da nas povede u nove, krvlju izvojevane, pobjede. Da se mene pita Marvel bi vec davno izdao strip sa Duckhim superjunakom... danju obican bloger, al zato po noci neustrasivi hibrid Che Guevare i Drazena Budise.
    Ovo o Japancima i Belgijancima nisam bas razumio (kao vjerojatno niti ti, ali to je vec stvar za neke ljude u bijelom), bitno da si ti shvatio ono o balkancima.

    avatar

    13.05.2009. (16:02)    -   -   -   -  

  • hebatga

    "Ovo o Japancima i Belgijancima nisam bas razumio"
    Ma chuda hebote. Ti nisi razumio. Chudo bi bilo da neshto jesi.

    avatar

    13.05.2009. (21:13)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Živahno ovdje:P

    avatar

    14.05.2009. (08:52)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Studenti su mogli i šutjeti, ali nisu. Ovo je dobar potez u pravo vrijeme na tvrdoj feudalnoj balkanskoj zemlji. I ovaj povjetarac naših studenata iz europske vukojebine tek je nagovještaj prave oluje u Europi i Americi. Molotovljev koktel ima zapaljen fitilj. Studenti nisu glupi ljudi!

    avatar

    14.05.2009. (15:59)    -   -   -   -  

  • nika

    "očekujem ravnomjeran raspored tereta recesije"- to mi je palo na pamet, al tko zna kako će pojedinačna kapitalistička gamad u mojoj firmi reagirat na to kad im kažem da potražujem takva prava ;-) a studoši.. ma nek se bar netko buni, al slabe su prognoze. dok se ne razbijaju izlozi-, sve je to za poškakljat!

    avatar

    15.05.2009. (00:32)    -   -   -   -  

  • sasvim svejedno

    Problem je u tome što do sada n itko ozbiljnije nije uspio štrajkom nešto učiniti a i politički i raznim zakulisnim prisilama su razbijali štrajkaše ,pa sada kad ova mladež odoljeva razno raznim pritiscima evo kako se to komentira?!Možda postanu lijeni'?A zašto roditelji nisu uz svoju djecu ja se pitam?Trebalo bi svaki dan pred fakultetima organizirati i skup podrške tim mladim ,hrabrim ljudima,koji iako nemaju iskustva uspjevaju homogenošču se održati.
    Da moje djete je sada na studiju prva bih pokrenula dežurstva pred fakultetima i okupljanja u znak podrške .Nije to revolucija čovječe ,to je demokracija!
    I na ovome sa studentima će ta demokracija ili pasti ili pokazati se da je u začetku ali da ipak funkcionira.
    Međutim moja je prognoza sljedeča:Sanader je to trpio i trpjet će do nedjelje a poslije će sve razjuriti nekim svojim diktatorskim načinom ,kaj buju oni njega tu gnjavili kad on ima pametnijeg posla-tak će to on postaviti...e ,pa sad kad drugi puta glasate a vi mislite za koga glasate ,jer svaki narod ima vlast koju i zaslužuje.

    avatar

    15.05.2009. (08:48)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Ali očekujem ravnomjeran raspored tereta recesije i na ostale segmente društva, zašto bi se samo nama koji primamo plaću iz proračuna smanjivala plaća?

    Place u gospodarstvu mnogima su smanjene a svi rade puno puno vise nego prosle godine. Naravno, ukoliko im firme imaju sto nabaviti, napraviti i, sto je navaznije, prodati i naplatiti. Ukoliko se ne dogodi ovo zadnje (naplata i prodaja), placa sepa ili je nema a Firma propada. Drzavni i javni sektor ima srecu da uvijek primi sto primi (ni gospodarstvo ne prima puna) ma kakva prodaja bila jer Drzava nikad ne propada a kad joj usfali stampa novac ili uzme kredit a sto Firma ne moze.

    Ako sam ja imao pravo na besplatno studiranje, zašto ne bi i oni?

    I sada oni koji redovno studiraju - polazu ispite i daju godinu, ukoliko su se upisali unutar kvote imaju pravo na besplatno skolovanje i ne placaju skolarinu. Drugi je placaju ili ce je morati platiti budu li se u prosjeku zafrkavali na studiju 10-12 godina (statisticki podaci). Eto, to ti je ukratko Bolognski sistem protiv kojeg se ovi bune i k tome ponosno nose parolu "Znanje nije roba" koja je tako idiotska da ne treba komentara. Bolognski sistem koji je uveden u Hrvatskoj imaju sve drzave u EU.

    Sto se studiranja tice, slicno je bilo i u nase vrijeme - Tvoje i Moje ali se to nije zvalo Bologna. Jedna od razlika je bila i u tome sto je u nase vrijeme 50% upisanih zavrsavalo fakultet a danas ih zavrsava 10-30% (zavisno o fakultetu, statisticki podaci).

    Eto, to su cinjenice a ti mozes pisati sto god zelis. I to je dio demokracije koje u ono vrijeme vrijeme nije bilo pa su neki zato zavrsavali u zatvoru (Budisa i Cicak ali zbog drugih razlog). I da se razmemo, spadam u puno mladju generaciju od spomenutog dvojca ali jako dobro znam sto pisem.

    Ugodan vikend,
    Bocaccio

    avatar

    15.05.2009. (16:18)    -   -   -   -  

  • student

    isss kakvi tulci, još uvijek furaju parole "komercijalizacija znanja". nek se probude i vide kako je svugdje u svijetu, a ne samo kod nas. da su htjeli besplatno studirati trebali su učiti za prijemni pa bi imali gratis studije ili nabit prosjek na 4,5... al normalno lakše je protestirat nego nešto zapravo i napravit.

    avatar

    15.05.2009. (21:02)    -   -   -   -  

  • catwalk

    Ja stalno tupim po tome, pa ću tako i ovdje, da je studentski bunt nešto što većini ljudi nije dohvatljivo jer su bili odgajani u drugačijim paradigmama, sindikati su naspram njih lobisti, ovo što studenti rade ne možeš obuhvatiti uobičajenim alatima, terminološkim i teorijskim, onima na koje smo navikli. Druga vremena, studenti su sve iznenadili, i meni je to ohrabrujuće.

    U vezi plaća, brojnima na tržištu nisu nikad ni dosegle razinu onih u državnim službama, najbolje da sad još i podijelimo teret recesije.

    avatar

    18.05.2009. (18:45)    -   -   -   -  

  • pepa

    "...i ako je u općem interesu smanjenje moje plaće onda mi to neće teško pasti. " Kakav bi to opći interes bio?? Nije u općem interesu socijalna sigurnost?
    Takvima koji misle na taj način i treba smanjit plaću. Gadi mi se taj poslušnički i konformistički stav. Degutantno.

    avatar

    20.05.2009. (14:27)    -   -   -   -  

  • Ged

    Smanjenje place ti automatski oduzima socijalnu sigurnost? Oprosti sto pitam, ali jeste mozda ti i hebatga schul kolege?

    avatar

    20.05.2009. (23:57)    -   -   -   -  

  • pepa

    Ged, pravničiću, malo si skućen i ograničen definicijama iz zakona.

    avatar

    24.05.2009. (18:27)    -   -   -   -  

  • Ged

    Pepa, bedačiću, nemam nikakve veze s pravničićima, ali moram reći da mi se gade takvi ad hominem napadi pizdunichicha (tm by hebatga). Degutantno.

    avatar

    25.05.2009. (01:06)    -   -   -   -  

  • pepa

    Soc. sigurnost je shvacena kao pravo pojedinca na osnovne zivotne potrebe pa onda obuhvaca i pravo na dostatnu placu....
    Super, mozemo onda sad na kavu?

    avatar

    25.05.2009. (17:32)    -   -   -   -  

  • Ged

    Naravno da mozemo, no ipak me zanima jedno... zasto bi smanjenje place automatski povlacilo nedostatnu placu? Ako netko ima 30k kuna i smanje mu na 29k, onda ima nedostatnu placu? A povisica place sa 2000kn na 2100kn automatski znaci dostatnu placu? Isto tako, zelis reci da je aparatczyku ugorzena soc. sig zbog smanjenja? Naci cemo ga kako kopa po kontejnerima, prodaje pet ambalazu i zica na raskrscu Vukovarske i Savske drzeci dijete u rukama?
    Bilo kako bilo, nije to niti bit ovoga sto je aparatczyk napisao. Tvoj prvi citat je u najmanju ruku izvucen iz konteksta. Ako malo bolje procitas taj dio (kreni od 'Premijer', a zavrsi sa '?'), siguran sam da ces naci i dijelove koji nisu toliko degutantno poslusnicki i konformisticki, a samim time su pretpostavljam i manje gadljivi.

    avatar

    26.05.2009. (00:20)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Naj se ljutiti aparatčik, ali i ja sam studirao pravni faks kao i ti - "besplatno" kak se veli. ISTO je na pravnom faksu danas kao što je i bilo nekad. Bilo je redovnih (prvih par stotina) koji ne plaćaju, te studenti koji plaćaju - za osobne potrebe i izvanredni. Ne kužim na koje si "pravo na besplatno studiranje" različito od nekadašnjeg mislio?

    avatar

    28.05.2009. (08:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...