Komentari

johnbezterrae.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Nessa

    Ma ja bi uvela tiraniju i hegemoniju u vezi hrvatskog jezika. Ne znaš stavit razmak između interpukcijskih znakova? Kazna 1 000 kn. Ne znaš razliku između č i ć? Kazna 2 000 kn. Ne znaš razlikovati ije i je? Kazna 1 500 kn. Ne znaš osnove pravopisa općenito? Kazna godinu dana "dobrovoljnog" rada na autocesti za Dubrovnik -_- Pa bi vidio kako bi se svi u roku keks opismenili i sve ispravno pisali... A i autoban bi nam prije došao :-)))

    avatar

    03.05.2009. (16:45)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    NESSU za vladaricu države!!! :)) Slažem se, s tim da bi uveo i sporadične provjere pravopisa na ulici i bičevanje ako ne prođeš! :)

    avatar

    03.05.2009. (16:55)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    90% hr neta je nepismeno. Uvijek naglašavam, treba tolerirati tipfelere ili lapsus calami :-)).
    Uvjet je u svim svojim oblicima sa je! NIje to poput: želiš napisati lijep pa se predomisliš te zaključiš da ljepši bolje odgovara, a ostane ti ije :-P.
    Ne znam koliko puta sam se uključila kad bi netko dijelio pravopisne savjete i onda dodao kako se neka negacija piše zajedno s glagolom. U hrvatskom su tri, nema četvrte!
    Nego, da ti do kraja zagorčam život: Nepismeni akademski građani pa preživi, ako možeš :-)))))))))))))))))))))))).

    avatar

    03.05.2009. (17:43)    -   -   -   -  

  • Nessa

    Vidiš nenadanih provjera na cesti se nisam sjetila, dobra ideja :-)))

    avatar

    03.05.2009. (20:32)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    4 Nessa: kad je bal, nek je maskenbal ili da se ostavimo metafora: kad je režim, nek je krvav režim! BTW, kolege na google grupi su poludili što se netko uopće drznuo dirnuti u osinje gnijezdo (čitaj: našu nepismenost). Po njima je važnije da čovjek bude ok osoba i da kuži stvari nego da zna napisati ne smijem. Hehehe, dobro, naravno da je važno da je čovjek normalan ali riječ "neznam" ne postoji u hrvatskom jeziku. Što je to? Jede li se to? :)) Možda taj čovjek ipak i nije normalan, pa piše neke nebuloze. Je li zdrav? Možda treba na CT... :)))

    avatar

    03.05.2009. (20:36)    -   -   -   -  

  • Nessa

    Bring out your tanks, bring out your tanks :-)))) Da malo parodiram Pythonovce :-)))

    avatar

    03.05.2009. (21:45)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Nego, sjetio si me prosvjeda protiv državne mature, gdje je na jednom transparentu pisalo "ne bi" zajedno :-)). Što je samo po sebi, dovoljan argument za državnu maturu :-)).

    Usput ... ponekad sama sebi idem na živce prigovaranjem ... i jedem fantastičnu Nestle čokoladu sa šlagom, mmmmmmmm ... kako mrzim one koji stalno i bezrazložno trotočkaju :-)). Daklem, opaska: Većina nas je vizualna, zato, nikada, nikada, nikada ne treba pogrešnu riječ napisati kao primjer. Nego treba točnu riječ, a reći pogrešnu. Narafski, svi koji te čitamo znamo da se ne znam piše odvojeno, ali nikad ne znaš tko te čita i kome ćeš u mozak uvaliti pogrešno napisano :-)).
    Nestle je genijalna :-)))))))))))))))))))))))).

    avatar

    04.05.2009. (21:29)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    O, da, i mene to muči jako! Ljudi ne shvaćaju da gube na vlastitoj vjerodostojnosti kad im je tekst nepismen. Meni je to prva poveznica u glavi - čim vidim opetovane greške i nemar oko izgleda teksta i gramatike, pomislim, pa onda ni sam sadržaj ne može biti na većem nivou. A to je sigurno nešto što ti bahati autori uopće ne žele. I pitam se kako sami nisu već nadošli na tu ideju. Zacijelo nisu zavrijedili pažnju ni formom, ni sadržajem ;).

    avatar

    06.05.2009. (00:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...