Komentari

paranenormalan.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • KYZO

    Kako si brz! Svakako ova fotka budi maštu, no mislim da dokaz o postajanju lubanje kao takve nebi izašao na svijetlo dana samo tako.
    Iako bi volio da je prava moram biti skeptičan i staviti ovo u favorite.
    Još jednom stvarno si brz!!!!

    avatar

    01.05.2009. (21:17)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @Kyzo slažem se, ali možda je to samo sitan detalj kojim nas pripremaju na neka saznanja, kao i one bakterije 90tih!

    avatar

    01.05.2009. (22:39)    -   -   -   -  

  • KYZO

    Istina je da se informacije daju na kapaljku kao nema planeta pa ima samo su plinoviti giganti, pa ima manjih kamenitih, pa ima samo sa metanskom atmosferom, pa sad ima i vodenih.
    Samo čekam novi WOW signal ..

    avatar

    02.05.2009. (09:31)    -   -   -   -  

  • borgman

    ne znam odakle ova slika, jer ako je "malo auto sa kamerom" koje je prohodalo Marsom punih kilometar dva, pronašlo lubanju, onda bi ih tamo trebalo biti gomile (nevjerojatno je spustiti robota na neistraženi planet, i odmah pogoditi mjesto gdje ima ostataka)...
    A da liči na lubanju ...je...
    Još samo nedostaje analiza spektrometra, je li gradivni materijal kalcij sa ugljikom, ili kalcij i ništa drugo :-)
    Jer ne vjerujem kako su prošli pored tog kamena a da ga nisu "čuknuli"
    A što se tiče pripreme, u "danu nezavisnosti" i pored toga što je to potpuna amrikanijada... podjela ljudi kako tko doživljava vanzemaljce je jako realno opisana.
    Vojnit (nuke them all), plesačica (vratite nam Elvisa), odrpanac (boli me k..., makni taj brod sa svjetla), i "normalni" građanin, (vidiii!) ;-))

    avatar

    02.05.2009. (12:25)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ja sam onda u kasti odrpanaca. ;-)

    avatar

    04.05.2009. (23:19)    -   -   -   -  

  • borgman

    vezano za priču sa mitovog bloga o overunity motoru.
    Dok sam bio mlađi :-) naravno kako sam bio uvjeren kako sam i najpametniji, i uvijek nešto izmišljao.
    Bocnulo me kako kažeš "ne vjeruješ u energiju nulte točke".
    Jedina energija koja nam je stalno na raspolaganju je energija gravitacije. Gravitacija u jednoj točci je zbroj svih vektora gravitacije koji djeluju na nju. Naravno, naša Zemlja ima najjači vektor, ali kada bi se ona na neki način mogla isključiti, onda bi i ostali vektori igrali važnu ulogu (prvo Mjesec, pa Sunce, planeti i na kraju Galaksija).
    Ovo što sam napisao znači kako me uglavnom zanimaju pokusi vezani za antigravitaciju (i zadnji meni poznati su Boeingovi laboratoriji i rotacija supervodića)... ukoliko bi bilo moguće "prekinuti" vektor privlačenja to odmah daje i izvor energije, pogon... sve što je potrebno za ljudsku vrstu za brzu kolonizaciju Mjeseca i Marsa , ili gradnju svemirskih stanica.
    Prije 5 godina Boeingovi laboratoriji su rezultate proslijedili na više adresa jer su dobili 8% smanjenje težine objekta iznad rotirajućeg supervodiča. Jesi li čuo što se dogodilo s tim pokusom poslije?

    avatar

    06.05.2009. (10:52)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @borgy izmišljati je sasvim normalna stvar, ali ja nisam ništa izmislio. Poslije položenih 3 fizika na faksu valjda sam nešto i naučio. Osim toga taj profesor kojega ću predstavit u idućem postu je ipak nezaobilazan autoritet veći od tebe i mene. Godinama je istraživao alternativne izvore i otkrio je što ćeš moći vidjeti i računski preko Maxwella neke stvari. Ja sam samo istakao prihvćenu činjenici na kojoj se temelji cijela fizika, a to je Zakon o očuvanju. Fizika nas uči da su dva osnovna postulata Zakona o očuvanju, a to je Zakon o očuvanju mase i Zakon o očuvanju energije. To je cijela mudrost, sve ostalo su izvedenice (npr. Kichofff, Ohm, Bernoulli...).
    Tipovi koji "pumpaju" te neke điđi miđi kvazi teorije bez znanstvene podloge su svi priučeni Jurini mediokriteti koji nemaju nikakve zaleđine, a veći su alternativici od mene. :-)
    Raspisao si tu neku teoriju kojoj ne vidim svrhu, a to sa Boeingovim labosima je samo otkrivanje tople vode jednog jačeg eksperimenta iz 40tih. To je moj stav koji temeljim na priznatim činjenicama. Pitaj nekog fizičara neka ti objasni "Što je uzrok (ne posljedica) gravitacije?" pa ćeš shvatiti o čemu ti pišem. Moje drugo veliko mišljenje je da mi moramo još puno učiti i istraživati da bi shvatili neke stvari. Možeš sada steći dojam da sam indokriniran scijentizmom koji prezirem jer ne prihvaćam tvoje alternativno mišljenje, ali to nije istina jer ja cijenim tvoje mišljenje. ;-) Ako izuzmemo zavjere odgovori ti meni zašto ne postoji neki upotrebljiv stroj za proizvodnju energije osim "crnih kutija" na internetu?

    avatar

    06.05.2009. (21:17)    -   -   -   -  

  • borgman

    @para... e sad mi nije ništa jasno??!! Imamo isti broj položenih fizika :-) Vjerojatno sam tvojih godina ili koju godinu stariji :-)
    Jesam li u iti jednom trenutku rekao kako bi se iz ničega dobilo nešto?? Naveo potrošnju energije potrebnu za "lomljenje" vektora djelovanja gravitacije?
    Uzrok gravitacije, za sada se definira odnosom masa i kubnom udaljenošću među njima. ONO ŠTO NITKO NE DEFINIRA JE...KAKO SE GRAVITACIJA PRENOSI??!! Ako to znaš, onda priznajem, mogu biti u krivu.
    Je li gravitacija, val, zračenje, foton, kvant... što je to? Koja je njena frekvencija? Je li transverzalna, longitudinalna, složena, usmjerena?
    (bilo što osim eksperimentalno mjerljive pojave)?
    Čak i kada bi bila višedimenzijska pojava...s njom bi se MOŽDA moglo poigrati na ovaj način.
    Četrdesetih su bili vojni pokusi na bazi magnetske nevidljivosti... često među "zavjerenicima" opisano kao Philadelphia eksperiment...ali, supervodiči su otkriveni 60-ih godina (prvi spoj na višoj temperaturi).
    Supravodljivost ima potpuno novi način vođenja struje, elektroni se "kreću" u parovima, i eliminira se utjecaj kaotičnosti. Takve petlje (kroz koje teku KILOamperi koje treba proizvesti), kada se rotiraju velikim brzinama, pokazuju NEOBIČNE, i ne samo magnetske osobine.
    ---evo npr wikipedia --- pa pogledaj članaksupravodljivost--- i obrati pažnju na rečenicu pri kraju teksta"vanjski izvor napajanja se supravodljivim prekidačem može isključiti, a supravodljivi magnet zadržava svoja svojstva, do granične temperature" (tvoje mišljenje?)

    Za transport po Zemlji, gubitak mase od 50% uz utrošak energije koji je 5000x veći NIJE ISPLATIV, ali za svemirsko putovanje (uz sadašnji koeficijent korisnog djelovanja) VIŠE NEGO ISPLATIVO!

    Što se tiče "crnih kutija", s jedne strane živimo u svijetu krađe ideja i patenata, tako da je samo pokazivanje veliki rizik (pošto sam inovator to dobro znam).
    Patenti su užasno skupi, a banke ne daju kredite za patentiranje.
    Treći, najčešći i najvjerojatniji razlog je da u tim kutijama stanuje prijevara za naivce. (ali 1000 takvih prijevara ne isključuje jednoga koji ima prethodna dva problema)...

    i naravno... puno toga sam pitao i fizičare prije nego sam došao do svojih zaključaka, fizikalni laboratorij mi je više godina bio druga kuća :-)

    avatar

    07.05.2009. (09:45)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @borg vidio sam tvoje strojeve i impresioniram sam, svaka čast. Obzirom da smo zabrazdili izvan teme javi mi se na mail pa ćemo nastaviti diskusiju.
    Sve najbolje želi ti

    avatar

    07.05.2009. (10:50)    -   -   -   -  

  • svijet misterija

    samo mogu biti 2 objašnjenja

    1.DA...to je lubanja nepoznatog bića(vanzemaljca)
    2.NE...to nije lubanja nepoznatog bića(vanzemaljca)...to se svremenom(desetljećima) kamen oblikovao i ispalo to što vidimo sada

    avatar

    07.05.2009. (14:01)    -   -   -   -  

  • Bego

    A nu glavine!
    :-)

    avatar

    09.05.2009. (15:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...