Komentari

drinica.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Strašno je kad se mrtvima, koji se ne mogu više branit, prišije etiketa, tipa da su bleiburške žrtve bili fašisti. Treba zaista ispravljat krive Drine:-) Ovaj drugi tekst na španjolskom je primjeren i točno odgovara povijesnoj istini. Valjda će se uspjeti promijeniti kriva informacija na Wikipediji.

    Lijep pozdrav u Ekvador iz Hrvatske!

    avatar

    30.04.2009. (22:24)    -   -   -   -  

  • Drina

    Hvala na komentaru i pozdravima...Buduci mi g. Jurcevic jos nije odgovorio, nisam sigurna je li moj mail stigao do njega, te ne znam bi li ga netko mogao dodatno kontaktirati u njegovu Institutu Ivo Pilar?!

    avatar

    30.04.2009. (22:42)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Telefonom ga se u Institutu teško dobije, ali može mu se mail poslat, ali to ste već učinila, nema razloga da poruku ne dobije. Ako Vam nije odgovorio, ne znači da nije dobio mail. Ja sam ga kontaktirao mailom pa mi nikad nije odgovorio. Nekad su ljudi čudni;-)

    avatar

    01.05.2009. (22:34)    -   -   -   -  

  • pogled iz misje rupe

    (NE)ZAHVALNI HRVATSKI POTOMCI


    I ove godine, tridesetog travnja, obilježena je, u hrvatskoj prijestolnici, zagrebačkoj katedrali, 338. obljetnica pogubljenja hrvatskog bana Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, svetom misom zadušnicom. Položeni su vijenci uglavnom iz čakovečko-međimurske županije, na njihove grobove, a na spomen biste samo od strane Hrvatskog pokreta za život i obitelj te Braće Hrvatskog zmaja. Prvoga puta stavljena je na portalu bista i počasna hrvatska lenta, u znak banske dužnosti i časti Bana Petra Zrinskoga i njegova šurjaka Krste Frankopana, sa željom da stalno simbolizira ovoga Bana, državnika ondašnje Hrvatske, kojemu je carski Beč, u Bečkom Novom Mjestu, odsjekao glavu, skupa sa Krstom Frankopanom, zato što su pokušali ujediniti Hrvatsku.

    To se zbilo nakon jednogodišnje ponižavajuće istrage nad ovim hrvatskim državnim i narodnim prvacima, koji su u stvari prvi ujedinitelji svih Hrvata. Petar Zrinski i Krsto Frankopan željeli su ujediniti saborsku katoličku Hrvatsku sa Hrvatskom pod Osmanlijama. I to je bio glavni razlog da im ondašnji "unijaši" odsjeku glave, što im hrvatski narod nikada ne može oprostiti niti zaboraviti. I ne samo da su im 1671., 30. travnja, u devet sati ujutro, izosjecali glave, nego su im uništili cijele obitelji s nedužnim potomcima, kroz tamničarska mučenja - i sama Petrova udovica Katarina, sestra Krste Frankopana, umrla je u tamnici gdje su joj i tjelesne ostatke sakrili da Hrvati još za njih ne znaju. Tjelesne ostatke Petra i Krste Hrvati su prenijeli 1919. u zagrebačku katedralu gdje sa drugim hrvatskim mučenicima i prvacima čekaju uskrsnuće. A obzirom na način kako su mučenički sveto umirali vjerujemo da se nalaze među svetima na hrvatskome nebu. Da su oni pripadnici nekoga drugoga naroda sigurno bi već davno bili uzdignuti na oltar Katoličke crkve. Tko je još umirao kao oni!? Tko je uzvikivao na stratištu krvnicima kao Petar: "Vi se više plašite od mene!" Zločinac Leoplod II "pomilovao" je Petra da mu se ne siječe i desna ruka prije sječe glave! I od onda nastavljena je još strašnija tragedija nad Hrvatskom. Austrijanci su na posjede Zrinskih i Frankopana naseljavali balkanske Vlahe koji će se pretvoriti u velikosrbe na hrvatskim prostorima, s kojima će Hrvati imati toliko krvarenja sve do najnovijih vremena. I eto, na žalost, bila je zagrebačka katedrala poluprazna. Zar jedan skoro milijunski Zagreb nije u stanju napuniti ovu prvostolnicu ovom prigodom? Kao i da neki biskup predvodi koncelebriranu sv. misu?



    Mate Ćavar

    avatar

    02.05.2009. (05:17)    -   -   -   -  

  • Drina

    Dragi Grga! Bas vam hvala na tatinom komentaru : ) Stablo ne pada daleko od jabuke : )

    avatar

    02.05.2009. (22:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...