Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • cynique

    E moja Pesnico,,,Sprega tržišne privrede i visokoedukacijskih ustanova je iznjedrila neporeciv porast kvalitete života većine stanovništva majčice nam Zemlje u recentnih dva, dvai pol stoljeća. Populacijski boom čovječanstva nakon par tisuća godina horizontale je u nepogrešivoj korelaciji s razvojem tehnike i tehnologije, a tko misli da znanje "nije roba" neka prvi spali taj komp u koji škilji, televizor, mobitel, dalekovode, stroj za pranje rublja, sve lijekove i preparate...

    Ovim jebivjetrima s filozofskog trijeba jedan deeebeli reality check. Preporučam da ih se sve prvo pošteno ispendreči, pa onda potrpa u djelatne logore gdje se mogu "oslobađati" do mile volje konstruktivnim radom za zajednicu (npr. lektorirat i učit strane jezike zabadava, mjesto da ih masno naplaćuju čim steknu taj komad papira koji bi im država jelte trijebala besplatno ustupit).

    Visoko obrazovanje ne samo da jest privilegija, nego je i običan luksuz (kako u globalnim tako u lokalnim razmjerima). Parcijalna komercijalizacija i povećanje financijske autonomije pojedinih fakulteta/sveučilišta će u konačnici samo povećati kvalitetu izvedbe obrazovnih programa, odgovornost studenata i osoblja te kompeticiju izvrsnosti i sveukupno cijelu zajednicu koštati mnoogo manje od socijalističkog modela koji podstrekuje zabušavanje i izjednačivanje svih (a nismo ipak svi mentalno jednaki).

    avatar

    28.04.2009. (01:35)    -   -   -   -  

  • Irish Coffee

    Ah, kad nema para i tresu se fotelje, većina 'zrelih i odgovornih ljudi' ušuti.
    Jer, treba sačuvati ono malo što država daje.
    Jedino su mladi još dovoljno hrabri i nesvjesni moći novca, da su spremni ići na sve ili ništa. Tako započinju revolucije.
    A i vrijeme je bilo da nam se visokoškolske institucije provjetre.

    Btw. ovo gore je dobar vic, eh da se bar intelektualno znanje da masno naplatiti..
    Intelektualni nemoćnici ionako ne mogu upisati ni završiti faks.
    Zar bi im trebalo to i omogućiti, zbog bogatih tata? Nauštrb onih koji nemaju lovu a imaju mozak, hm.
    Blago rečeno, već sad nam je dovoljno loše.

    avatar

    28.04.2009. (05:59)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    truc truc bla bla bla ... neki bi kruha bez motike pa se bune :D

    avatar

    28.04.2009. (10:35)    -   -   -   -  

  • Irish Coffee

    Deja vu.. to su govorili i mom starom na ekonomiji '71.

    Uh, adolescentske fraze i pendrečenje pokazuju koliko ovoj zemlji fali intelekta.

    avatar

    28.04.2009. (17:27)    -   -   -   -  

  • Putnik

    Jeste li čuli za novo objavljenu knjigu „ Najveća tajna zagrebačkog Kaptola“ bivšeg svećenika u kojem govori o svom životu, o kardinalu Bozaniću, rođaku Zdravku Mamiću, velečasnom Zlatku Sudcu, i tolikim poznatim javnim i medijskim osobama.
    Hrvatski Da Vincijev kod je izašao.
    Provjerite što u njemu piše !

    avatar

    29.04.2009. (11:54)    -   -   -   -  

  • netko

    Povraća mi se od izjava tipa da se glupoj djeci bogataša omogućuje fakultet na uštrb onih koji imaju mozak, a nemaju love. Please, dosta mi je takvih sranja!
    Moje djete je član Mense, oslobođeno je školarine, primanja su nam takva da krpamo kraj s krajem, nedovoljno smo siromašni za studentski dom pa nam troškovi djetetovog studiranja po godini iznose 30-50 tisuća kuna (stanarina, prehrana, jedan posjet obitelji i sl). Ako pametne glave zahtjevaju da se omoguće jednaki uvjeti fakultetskog obrazovanja svima, onda molim lijepo, tražim da mi država/sveučilište/kogod refundira troškove koji nastaju zbog toga što prebivalište mojeg djeteta i moje obitelji nije 100 m od fakulteta nego ohoho kilometara. Ili će netko možda predložiti da ZG sveučilište trebaju polaziti samo studenti iz ZG županije, ST sveučilište samo oni iz ST županije, a DU sveučilište samo oni iz DU županije. Jbga, šta mislite kome je lakše odškolovati dijete u ZG-u, obitelji koja ima prosječna primanja i živi u ZG-u ili obitelji koja ima prosječna primanja i živi npr. u Makarskoj? Na TV sam vidjela studente koji kao prosvjeduju, a onda u pauzi trknu kući mamici na topli ručak!
    Muka mi je od svega! A ovaj prosvjed koji je ponikao na FFZG je jedino što se u tom leglu neorganiziranosti, aljkavosti i bezglavosti uspjelo organizirati. Pihhhh!

    avatar

    29.04.2009. (15:41)    -   -   -   -  

  • Kladjenje kao biznis

    Na mladima svjet ostaje ! To nije opovrgao nitko. Nije niti pokušao - ni boljševički komunizam ni ovaj divlji kapitalizam. Dajmo im priliku da isprave naše silno učinjene greške. Kako i na koji način ? Oni to sigurno odlično znaju !

    avatar

    29.04.2009. (16:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...