Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • MIROSLAV

    Slučajno sam naletio na blog Nepoznati Zagreb . I moram reči da još nikad nisam našao nešto bolje o Zagrebu , na internetu . A kad sam vidio kartu Knežije iz 1958 godine , osječao sam se kao da sam dobio 1 000 000 kn na lotu. Ja sam inače rođen 1942 u ulici Stonska 46 . Prvi i drugi razred osnovne škole išao sam u školu u Zadarskoj ulici , a 3 - 8 razred u školu na Horvačanskoj cesti . Kršten sam u crkvi na Knežiji ( stara ) , a prvu pričest sam umao u istoj crkvi , samo novo izgrađenoj . Odselio sam se sa roditeljima 1958 u središte Zagreba ( u Vlašku 69 ) . Sve do poplave redovito sam navračao u stari kvart , radi ambijenta i prijatelja . Ovaj isječak plana me obradovao i zato jer konačno mogu pokazati kčeri koja je rođena 1967 isto u Zagrebu , gdje sam ja rođen , a ujedno da se može lakše orjentirati u sadašnjoj situaciji kuća i ulica . Ulica STONSKA danas se nalazi u Novom Zagrebu , naselje Središte i nema ništa sa Stonskom sa Knežije . Ako slučajno tko ima netko još iz te ulice ( stare ) neka se javi .
    Još da napomenem da me obradovala i slika KUTIJE cigareta " OPATIJA " jer sam baš takove počeo pušiti 1952 ( kao balonja ) i pušio sam ih sve do prije dvije godine kad su ih prestali proizvodit .

    avatar

    14.02.2010. (10:19)    -   -   -   -  

  • sa knežije

    pozdrav Vanja.
    kao stanovnik ove iste ulice samo bi te ispravio da ulica Knežija ima i br. 9. Naime, dva nebodera uz Selsku imaju ulaz na parking iz ulice Knežija pa nose tu adresu.
    btw, spomenuti park ima u kasno proljeće fantastičan kolorit i atmosferu.

    avatar

    11.07.2013. (20:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...