Komentari

bookeraj.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Bookeraj

    meni je Šenoa oduvijek bio drag, kao djetetu pogotovo zbog Postolara i vraga kojega mi je recitirala baka i zbog Kamenih svatova koje smo u osnovnoj školi dramatizirali (vrlo uspješno, moram reći). Šenoa je danas dramski zahvalan za te male družine jer je od njegove smrti prošlo dovoljno vremena da autorsko pravo više ne vrijedi :)

    avatar

    19.04.2009. (11:36)    -   -   -   -  

  • zamak

    hm, ne mogu vjerovat da netko drage volje danas čita šenou, a nije mu za lektiru.

    avatar

    20.04.2009. (14:18)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    ja ne mogu vjerovati niti da je Dostojevski danas, milijun godina kasnije, još uvijek hit - pisac među mlađim čitateljima (pogotovo onima koji drže do dobrog ukusa). Ali hej. (pa tri točkice :)

    avatar

    20.04.2009. (14:30)    -   -   -   -  

  • *

    Đizus, usporediti Šenou i Dostojevskog... Dostojevski će uvijek biti zanilmljiv i aktualan, za Šenou nisam siguran da je ikad bio ono prvo.

    avatar

    24.04.2009. (14:30)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    @* - voljela bih se obratiti na nekakav blog, ako postoji, jer bi bilo lijepo nastaviti konstruktivnu raspravu. Krivo sam shvaćena glede ove "usporedbe", možda sam isprovocirana aluzijom na svoju geekovštinu od (još jednog) anonimnog komentatora iznad.

    Da me se krivo ne shvati, Dostojevskog ja mučo grande volim, kao i Šenou. Ali ljubav prema knjigama je isto tako i pitanje srca, ne razuma. Nekad čitamo i nešto što mnogi "stručnjaci" i "kritičari" proglašavaju i tričavim smećem. Zato što upravo to volimo. Jednako kako tebi nije "zanimljiv" (ajmetisevrijednosnogkriterija!), meni jest. I aktualan.

    Ovo glede "usporedbe" Dostojevskog i Šenoe, nije zapravo bilo usporedbe: čudi me (iako me zapravo i ne čudi) kako neki pisac stoljećima kasnije može nastaviti biti svjež i aktualan. OK?

    avatar

    24.04.2009. (15:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...