Komentari

limfea.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • bastet

    Stvarno lijep post!
    Evo, dijelimo istu dielmu jer ni ja ne znam što znači biti jednostavna osoba. I nisam uopće sigurna bili takvu etiketu čovjek trebao shvatiti kao kompliment ili kao uvredu. Ma, mislim da je čovjek ono što je, uglavnom svoj, nepredvidljiv, neponovljiv, (potencijalno) velik, a često premali i nesvjestan onoga što jest i još manje onoga što može biti. Čovjek je i čudo, ali je katkada bleže tome da bude čudovište...
    O toj temi bi se dalo puno pisati i filozofirati, ali da ne odem u šrinu, nabacit ću citat velikog Coelha koji je sudbinu i značaj čovjeka opisao sljedećim riječima: "Bez obzira na ono što čini, svatko na zemlji uvijek igra glavnu ulogu u povijesti svijeta. (Alkemičar)"

    avatar

    14.04.2009. (21:35)    -   -   -   -  

  • limfea

    Coelho je moj najdrazi. :) Zahvaljujem

    avatar

    15.04.2009. (02:50)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Ma tako sam nekako i ja do nedavno mislila, a onda sam skužila da mogu promijeniti sadašnjost, a prošlost je ionako prošlo svršeno vrijeme koje je djelomično prestalo utjecati na sadašnjost pa tako na budućnost ako pravilno odabereš slijedeće korake...

    avatar

    17.04.2009. (20:55)    -   -   -   -  

  • bumbarica

    Ne postoje jednostavne osobe. Da smo jednostavni, što god to značilo, ne bismo bili ljudi. Postoje manje i više komplicirane osobe, teži i lakši karakteri, ali jednostavne osobe ne.

    Ne znam zašto u zadnje vrijeme dosta ljudi u mojoj okolini razmišljaju na taj način, "da mogu, vratio/vratila bih se i učinila nešto drukčije". Ja ne bih. Ne zato što mislim da sam sve učinila kako je možda trebalo (mada ne mislim da postoje glagoli "trebati" i "morati" kad je riječ o nečijem životu) nego zato što se slažem da sve ima svoje zašto i zato i što nikad ne znam bi li mi bilo gore da sam možda nešto učinila drukčije.

    avatar

    25.04.2009. (14:01)    -   -   -   -  

  • Kahite

    nekad "jednostavan" može biti i kompliment. u smislu "normalan". npr. u mojoj firmi je takva rijetkost naći nekog "normalnog", normalnog u smislu da možeš s njim pričati kao s nekim od svojih prijatelja, tko će poštivati diskreciju, imati malo smisla za zajebanciju... bojim se da je to u današnje vrijeme rijetkost. dakle, upravo suprotno od shvaćanja da jednostavan ili normalan znači monoton, nejedinstven, nekarakteran.

    avatar

    29.06.2009. (15:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...