Komentari

viaeobscura.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Angelique Tussaud

    Oh ja mislila danas pročitati drugo poglavlje a jučer prvo, ali sinoć počela i nema nego pročitati.
    Ok, malo sam ostala "paf" sa svim tim vezama međusobno (Victoria-Gloria) i mislim da sma zinula više nego Lucas. :D Malo mi je bilo čudno kada je rekla "voljela je samo mene, mene i nikog više!" (:P), ali mogu razumjeti. Sumnjam na još razloga zašto bi Gloria htjela da Lucas ostane tu.
    Daj molim te piši brzo, zanima me što će biti sad kad je Darren došao. Jučer sam si mislila kako je radnja malo brza, ali ujutro sad kad sam bistre glave čini mi se ok.
    P.s moram primjetiti kako me Lucas podsjetio na tebe, pogotovo u ovom dijelu:

    „Ali ja želim biti tvoj prijatelj“, rekao je, pomalo isfrustrirano.

    Zaustio sam da mu odgovorim, a zatim zatvorio usta, lagano se namrštivši, iznenađen djetinjom iskrenošću u njegovu glasu.

    „O“, rekao sam, iznenađeno. „U redu onda…“

    Original!! :P

    P.p.s ono sa posjetiteljima u muzej mi je urnebesno. Jadnji ljudi...xD

    I da ne p.s-a više odlični su opisi korzeta :D

    Angelique *hugs*

    avatar

    11.04.2009. (12:37)    -   -   -   -  

  • Eris Servant

    Drago mi je što si primjetila ovaj Glorijin ispad.
    da, Ona i Victoria su bile partnerice - seksualnost vampira u mojoj priči je sasvim nedefinirana :p.
    Lol, a Lucas je moja karikatura. On je nešto emotivnija i impulzivnija verzija mene.

    Za korzete...hvala =D. Ne mogu si pomoći, volim korzete.

    avatar

    11.04.2009. (14:18)    -   -   -   -  

  • Eris Servant

    Nisi u krivu, Gloria i Victoria jesu bile u vezi. :)
    Hvala ti na komentaru.
    Pisat ću čim stignem. =D

    avatar

    13.04.2009. (18:16)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Evo, pročitah oba koja nisam, pročitala bih i prije da se sjetiš kliknuti tamo na "Sjene prošlosti -> komentari" i otipkati "post" svaki put kad objaviš jedan =P

    Što se izložbe tiče ideja je zanimljiva, premda ne mislim da je do kraja razrađena ili barem ne do kraja prezentirana čitatelju (što je razumljivo s obzirom na to da je to samo sporedna crtica, ali što ćeš, perfekcionista je perfekcionista ^^). Nekako su mi jako kratko bili tamo, proputovali da bi vidjeli nešto valjda strašno, došli, ušli, vidjeli otišli. Pomalo mi nešto nedostaje tu, neke dubine. Ali sve u svemu dodaje realnosti priče, to da i oni moraju vratiti zajednici tu svoju privatnost na neki način.

    Dimitrij, pored sve njegove veličanstvenosti, zna zazvučati tako djetinjasto, sa onom čistom iskrenom zbunjenošću da me zna i nasmijati.
    I slažem se s Azrom „O“, rekao sam, iznenađeno. „U redu onda…“ - orginal =DD

    Ima u priči dosta stvari koje su granične - na primjer njihova beskrajna ljepota: u biti svi su lijepi tako da je više nekoga od njih teško doživjeti posebno. Možda preporuka da kreneš sa razvijanjem specifične osobnosti svakog od njih - tj. barem ovih bitnijih - jer što se fizičkog izgleda tiče oni su si svi tu negdje, jedni mrvicu ljepši od drugih, ali sve skupa su si na razini. I tim više jer imaš puno likova teško ih je pamtiti, pogotovo ne po fizičkom izgledu koji im je svima vrh. Mislim da bi ih lakše zapamtila po nekim specifičnim osobinama, ako ništa dodaju dubinu. O, btw. kad smo već kod pamćenja - hvala ti, o hvala na onim prekidima u tekstu gdje u rečenicu dvije usput objasniš tko je to kada spomeneš nekoga iz prošlosti. Puno znače =D

    Još jedna od graničnih stvari je recimo taj njihov stil oblačenja, i općenito moda koja vlada - te dvije stvari (dakle savršenstvo i moda koja uključuje korzete, saten, čipku, ali i antikne stoliće, visoke naslonjače, pompozne zastore etc.) su nešto što vrlo lako može prijeći granicu uvjerljive vampirske atmosfere i prijeći na wanna be patetičnost. Za sada uspješno izvlačiš tu granicu (i u biti takva atmosfera je nešto što sam apsolutno očekivala od tebe ^^), ali svejedno je to nešto što je opako uvijek na granici. Mislim da si i sam toga svjestan u biti, jer vidim da tu i tamo ubacuješ dodatna objašnjenja u tekst premda ih nitko nije tražio tj.premda je sve jasno i bez njih.

    Jedna paralela koju bih povukla sa Shadows pričom (u kojoj nema u biti ni P od paralele, ali dobro) je zanimljivost; mi imamo ispreplitanje sadašnjosti s prošlošću -> što nam vuče budućnost same priče, dok ti imaš ispreplitanje prošlosti sa sadašnjošću -> što oblikuje samu sadašnjost i korak po korak vodi priču nekamo.
    Nadam se da si shvatio što sam htjela reći =DD
    - Kod tebe ne primjetiš u tekstu prisutnost neke budućnosti, nekakvog cilja u budućnosti (što mene tu i tamo zasmeta jer sam naviknula se na to ali to sam samo ja :D ), već se priča sama po sebi slaže svakim novim nastavkom, iznenađujući nas poveznicama iz nadsve bogate prošlosti same priče.

    Eto, otipkah sve što imam pa do idućeg puta ;)

    p.s. Rekli su mi da znam u komentarima zazvučati kritično stoga nemoj to uzeti k srcu; većinom imam previše toga za reći da bih razmišljala kako to umotati tako da prihvatljivo zvuči pa ispadne previše izravno. :/ No shvatit ćeš ti mene, kitten =P

    ~L.

    avatar

    13.05.2009. (16:06)    -   -   -   -  

  • Eris Servant

    Meni uopće ne smeta kritičnost - prvo zbog toga što moj proces nije ni izbliza tako složen kao vaš.
    Jer, ja kad nešto napišem, jednostavno tako ostavim. Ne prepravljam ništa, ne pregledavam ponovno. Ovo su hirovi moje mašte, a ova priča će doživjeti svoj kraj zato što sam si to obećao (a i imam još ideja :D)
    Ovo je zapravo odgovor na sve tvoje primjedbe, ako bolje razmisliš, ali budem ja to malo detaljnije komentirao. :)

    Izložba - to je sasvim usputna scena koja ima samo jednu ulogu - da pokaže kako ti vampiri zavaravaju prolaznike. Kad bolje pročitam, sasvim si točno shvatila, a to je u svakom slučaju kompliment meni uza sve nedostatke - jer je upravo to i poruka. ;)

    Što se tiče ljepote - upravo je u tome i stvar da svi djeluju kao da su na isti kalup. Kao da su uklopljeni u tu jednu cjelinu u kojoj nema iznenađenja.
    Puno likova? Not. U onom starijem dijelu (koji ti ja objašnjavam u tih par rečenica XD) sam imao puno više likova, a nisu bili ništa više razrađeni (naprotiv) pa su ljudi uspjeli sve pohvatati. :) (s time da su imali određena očekivanja od nekih likova pa pretpostavljam da su stekli nekakvu sliku o njima)
    Dimitrij, na primjer, je inače posve sporedan lik u ovoj priči i ne igra nikakvu ključnu ulogu. Gloria je druga priča, ali opet...nastojim slijediti ono što sam započeo - likove dorađujem usput.

    Odjeća - uniforma. Dio njihove obmane. Nikad ne znaju tko će im naići, a većina tih vampira potječe iz kraja devetnaestog i početka dvadesetog stoljeća pa je većini njih to vjerojatno ionako bila uobičajena odjeća.

    Opet jedna stvar koju si dobro uočila - nema budućnosti. Jer Lucas naprosto ne vidi što će se dogoditi. Nema nikakvih planova, nema nikakvih nada. Nadam se da će ti se to još malo pojasniti kad objavim novi nastavak, a baš bih mogao sad budući da sam ga napisao već pred par dana.

    avatar

    13.05.2009. (18:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...