Komentari

ultrajewelry.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • BedoMedo

    Titan, titanium rijetko, nikad nije u 100% Ti sastava i dolazi kao praskasti materijal. Tek nakon obrade postaje svrsi shodan materijal. Tako da ne obradjuje se titan nego titanske slitine. Najcesce koristena slitina je Ti 6-4 odnosno Ti6Al4V odnosno mjesavina 90% titan (titanium) 6% Aluminium i 4% Vanadium,

    Onda pretpostavljam da i "zuto zlato" je za vas zlato bez primjesa i da boja ne varira od kolicine bakra ?

    avatar

    08.04.2009. (13:25)    -   -   -   -  

  • Križek

    Ekipa, molio bih da ne blatite po internetu bez da ste potpuno informirani. Posjedujem iste informacije kao i vi i dalje ne vidim da sam nešto netočno izjavio. Neki največi njemački proizvođači su mi izjavili da od titana svaki x prsten se može odlomiti, da je to rijetko ali da se može desiti. Ako oni lažu onda lažem i ja. Ako poznajete nekog proizvođača koji garantira da se njegov titan ne može okrhnuti biti ću zahvalan na kontaktu.

    btw, upoznat sam s pojmovima i procesom izrade titana, od izvlačenja titanske slitine iz pjeska do ljevanih ploča. Nisam sveznajuć, hvala Bogu da nisam, i jako malo znam o titanu, površno kao i vi. Nemojte misliti da je znati teoriju dovoljno za bilo kakvu proizvodnju, pogotovo s metalima.

    avatar

    15.04.2009. (16:14)    -   -   -   -  

  • Križek

    molim nemojte shvatiti moj post kao doljevanje ulja na vatru, želim očititi ime teških optužbi :P i pomititi se :)

    avatar

    15.04.2009. (16:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...