Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • hebatga

    Sjecham se Shoguna kao izvrsne serije i jedino shto mi je ostalo u pameti je da se ona neka zenska zvala Maiko shto je meni, koji teshko otprve pamtim zenska imena jer se valjda previshe koncenrtiram na neke druge faktore, jednom pomoglo jer se zainteresirana drugarica Japanezica bash tako zvala i bila odushevljena kako sam joj otprve zapamtio ime. Pa se po jednoj Maiko sjecham Shoguna a po drugoj zivota u Tokiju.
    Usput, majka jednog mog prijatelja je bila iz obitelji samuraja i on mi je tvrdio da je pricha o njima napuhana i koliko je on chuo od svojih predaka s ocheve strane da su to ustvari bile neke budaletine spremne na odsjecanje bilo chije glave u cilju odrzanja Tokugawa Shogunata koji je ustvari bio hebena diktatura kroz vishe od par stoljecha. I gdje su manje-vishe hebli nanu neduznim ljudima dok nije naisho Commodore Perry pa ih potaraco kad su ga skurcali.
    E hebatga, oprosti kvarim ti ugodjaj ali shto mogu kad ne volim razno-razne "zashtitare" pa makar frajeri u filmovima bili.

    avatar

    06.04.2009. (23:50)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @he-he hebe, ma ne kvariš mi ugođaj, znam ti ja to, filmovi uvik preromantiziraju stvarnost, ovo što si rekao velika je istina, japanska povijest duga je povijest kako kulture tako i klanja, oni od svega naprave umjetnost, bilo od papira, cvijeća, minijaturnih stabalaca, bilo i od ubijanja ;0)

    avatar

    06.04.2009. (23:56)    -   -   -   -  

  • borgman

    @heb ne bi bio svoj da ne spusti svaku romantiku na zemlju :-))) Kada se vraćaš u HR da popijemo pivu ti bjelosvjetska skitnice?

    avatar

    07.04.2009. (00:03)    -   -   -   -  

  • zoccao

    Link po link...od Kobe do pooka i trag me, na moje veliko zadovoljstvo, doveo do tvog bloga kojeg sad čitam. Doista se ima što pročitati.
    Lijepi pozdravi:)

    avatar

    07.04.2009. (00:30)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ borg
    Znachi slazesh se sa mojom zenom koja veli da sam majstor za ubijanje romantike. A to ti ide otprilike ovako.
    Nju neke prijateljice nagovore da idemo gledat kitove u sjevernom Atlantiku, dodjemo do luke i ja vidim da ima mora za popizdit i da one i njihovi jarani to neche izdrzat pa to i rechem a ona popizdi na mene kako im ubijam romantichnu atmosferu. Ubacuju se filmovi u aparate, svi zagrljeni i odushevljeni "ko djeca na tuti", kapetan nishta ne govori nije pizda da stornira izlet pa popushi 10 tisucha dolara. Nekih 10 milja kasnije na brodu ne povrachem ja i oni iz posade a stotinjak "romantichara" pod palubom rigaju u sakete. Dan plovidbe a kitove vidio jedino ja i mornari a, kad su isteturali na obalu, usrani japiji pocheli prichu kako treba tuzit kapetana shto im nije reko da je fortunal a kad sam ja ubacio "pa da vam pokvari atmosferu" ona veli da sam "piece of fucken crap" koji zahebava polumrtve ljude. Pa nikako "na zelenu granu".
    A josh 2 mjeseca pa me eto k vama. Karta je v zepu.

    avatar

    07.04.2009. (04:04)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Meni je ostala u sjećanju scena u kojoj Chamberlaina prtotiv njegove volje uguravaju u maštil da opere smrad sa sebe i kako mu je trebalo nekoliko takvih pokusa da se nauči prati. I nezaboravna scena usmrđenog fazana koji treba "sazreti" da bi ga on skuhao a samurajima duša u grlu od smrada i gađenja da će morati pojesti strvinu:)))))))))))))
    Jesam, zlobna sam.

    avatar

    07.04.2009. (08:05)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @zoccao, pa zahvaljujem i dobrodošao! ;0)
    @ljelja, hi-hi pa to zvuči stvarno duhovito, a ja se vidiš toga ne sjećam, valjda mi smrdljivi fazan nije bio dovoljno jeziv da ga kao dijete upamtim, doduše sada mi zvuči jezovitije nego scena odsijecanja glave ;0)

    avatar

    07.04.2009. (11:15)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Ma nisam se ja toliko nazivcirao nego imao sam to jos davno pripremljeno i napisano ali nikako da objavim :))
    Inace ja nasilnike lako posaljem tamo di im je mjesto pa se na mene ne kace puno :)))
    Sto se tice Soguna i samuraja naravno da su obiljezili i moje djetinjstvo.
    Gledao sam Richard Chamberlaina kao i sve folmove od Kurosawe koji su se u ono vrijeme mogli gledati.
    Ono sto nisam znao do skoro je da je Steven Saegal bio prvi bijelac koji je u Japanu otvorio privatnu skolu za Kendo sto me je veoma iznenadilo.

    avatar

    07.04.2009. (18:04)    -   -   -   -  

  • NF

    ma ja sam ostao na indijancima, kurosavu ne volim, ma čudan sam ja, ni mišimu ;P

    avatar

    07.04.2009. (20:00)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    treba spomenuti i ovu važnu studiju
    @ NF, ni ja ne volim Kurosawu (Kovačevića), ali mislim da je Mishima izvsratn, posebno roman "Mornar koji je iznevjerio more"

    avatar

    08.04.2009. (10:25)    -   -   -   -  

  • fanny

    Osobno sam oduvijek fascinirana dalekim istokom - Japanom i Kinom. Kad se spomene riječ "samuraj", prva asocijacija mi je - Mifune i Kurosawa. Prvi pornić koji sam odgledala, birala sam sama, događao se u doba samuraja, trajao je dva sata, pazi ovo - imao je radnju i svi su se ismijavali iz mog biranja :)A meni baš bio super...

    A što se Hebatga tiće :) što Borgi kaže - on je s obje noge na zemlji, romantika mu je nepoznat pojam, pitam se pitam - kako je osvojio svoju bolju polovicu :))) No, baš mi je super što od svog filma ne odustaje :)))

    Tebi pozdravček :)))

    avatar

    08.04.2009. (12:53)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Kenguur, taj Seagal fakat neki raznolik tip ;0) znala sam da pored štancanja loših akcijskih filmova paradira tim nekim sumnjivim pojasevima i istočnjačkim filozofijama, ali da se upustio u otvaranje škole u Japanu e to nisam znala, to mi zvuči kao ono prodavanje frižidera Eskimima ;0)
    @NF, sve ok, kužim - prevagnule su duge kose ;0)
    @pametni zub he-he, daj daj samuraj ;0) zakon! nema teme koju nisu takli ;0) zahvaljujem na prilogu.
    @Fanny, vjerujem da je bio super, čuj - trajao je dva sata ;0)) no u svakom slučaju, izbor s ukusom, svaka čast ;0)

    avatar

    08.04.2009. (17:29)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ fanny
    Tako ti meni a, anti-romatichan.
    A ono kad sam iskochio iz vlaka koji je vech krenuo da zenskoj spasim chokoladu koju je zaboravila na peronu u Briselu, pa umalo pri uskakanju natrag u vlak za sekundu izbjegao da ostanem na zidu tunela zaljepljen "ko poshtanska marka" to se ne konta, je li? Ni ono kad jednu pjanu nosio 6 katova do sobe po onim strmim skalama koje idu u "servis sobe" po zgradama u Parizu, ni to. E jesi neka:)))))

    avatar

    08.04.2009. (19:45)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @hebe, đentlmenu, mene si uvjerio ;0)

    avatar

    08.04.2009. (22:34)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @modesti
    Ti ovo ko oni iz Guantanama "sve priznajem samo prestani s muchenjem:)))

    avatar

    09.04.2009. (00:25)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @hebe ;D
    @vierziger, dobro je kad imaš izbora, kad bih u mojoj dvd-teci pitala za išta starije od 10god mislim da bi me čovjek pogledao kao da sam se najela ludih gljiva ;0)

    avatar

    09.04.2009. (19:10)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    o da. i ja volim Posljednjeg samuraja. sjećam se kako je i Tom Cruise bio fasciniran Japanom kad je snimao taj film..

    avatar

    09.04.2009. (20:22)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @seoska
    Teshko Cruise-u bit fasciniran. Sajentolodjist. Fasciniran je on od rodjenja.
    Fascinirajuche stvari u Japanu su zenska put u kontrastu sa kosom (shto je izuzetno seksi) i neka nevjerojatna zenstvenost koja iz njih zrachi, osjechaj da su jadni ubij-boze kad vidish koliko ih igra Pachinko, perfektno manikirani parkovi i vrtovi i broj pijanih u 2 ure poponocha u Shindjuku-u.
    I kad te probudi potres na nekom visokom katu a sve se oko tebe culja za popizdit ali skuzish da ti je pametnije ostat u krevetu jer ako zgrada rokne i tako ti je "adio Mare".

    avatar

    09.04.2009. (21:34)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @he-he hebe, pa evo onda samo za tebe, prominih isječak u zelenom okviriću i stavih onaj u kojem majstor Ujio na mrtvo premlaćuje Cruisea, mislim da mu je u ovoj sceni pobrojao sve scientološke koske ;0)) pa reci da samuraji nisu cool ;0))

    avatar

    09.04.2009. (21:45)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Hvala.
    Istamburo ga ko Panto pitu. Ma jashta nego je kul.

    avatar

    09.04.2009. (23:48)    -   -   -   -  

  • manemoj123

    lijepi postić.. samuraj jesu bili njuške, ali možda malo previše autodestruktivne...

    avatar

    05.01.2011. (20:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...