Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • aquaria

    Ovo što opisuješ je tipičan odgovor na onaj stari zahtjev - Kruha i igara. I pade mi na pamet dok sam čitala - lupa u latinskom ne znači samo vučica, nego i žena koja prodaje tijelo za novac. Tako naziv agencije dobiva još dublje značenje. Pozdrav veliki!

    avatar

    06.04.2009. (00:07)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ni ja ne bi da dinar za to rock(t)anje!
    Kažu, Bono koristi i vaše motive u svojim rockovima!?
    Biće da to tebe žulja!??

    Da i vi prominite scenarij, i udrete s gitarama slavit Boga,
    bilo bi sigurno više publike (omladine) i šoldi!

    Mene biste mogli ulovit na šansone (Modugno, Aznavur ...) :-)))

    avatar

    06.04.2009. (00:07)    -   -   -   -  

  • Microsoft Azerbejđan

    Hmmm.... A što pop radi na oltaru za vrijeme mise. Isto tako izvodi nekakve magijske rituale, priziva nekakve jaganjce i drži masu pod kontrolom.
    Mislim da tebe Anđelko muči to što će Bono i ekipa skupit 60000 ljudi i to dva dana zaredom, što na ovim prostorima ne može poći za rukom ni onom papi nacistu.

    avatar

    06.04.2009. (00:18)    -   -   -   -  

  • cvitamin

    a ti, svetac i thompson udrite kontru isti dan. ti sa janjicarima patroliraj i svrci narod na thompsonov koncert. svetac neka levitira i daje vazdusnu potporu. thompson ce pivat o tvom i vasem U drimu, uz obaveznu "jasenovac i gradiska stara".

    avatar

    06.04.2009. (00:52)    -   -   -   -  

  • maja

    Vidjela sam na tv-u da su odbrojavali sate do početka prodaje karata. Kad sam to vidjela, odlučila sam da neću ići na taj koncert.
    Volim taj bend, nije mi najdraži, ali stvarno cijenim što su postigli i glazbu koju stvaraju. Ali odbijam biti prazni konzument. I baš mi je čudno da sada, u doba te famozne krize, čitavo jato svjetskih zvijezda dolazi nastupati k nama. Da, kruha i igara...
    Žao mi je što su mnogi tako slijepi za znakove vremena...

    avatar

    06.04.2009. (01:29)    -   -   -   -  

  • srdelica

    ja sam odrasla uz divnog svecenika. don stipu perkova. osobu koja je razumjela, shvacala, nikad prigovarala, slusala s nama muziku, gledala s nama filmove, ucila nas zivotu, bio tuzan s nama kada je pratio sve nase mrtve bogu, nebu ili gdje god su otisli. on je jedna od osoba na koju ja pomislim kad mi netko kaze katolicka crkva.
    ne zelim vas povrijediti, ali odakle vam pravo na ovakve komentare. sta vas se tice? tko ste vi da ovako pisete. pisete iz guzice, ali dobro to znate i sami. povrsno, provokativno, drski ste zapravo. i kazite koliko zaradjujete mjesecno, kakav auto vozite i molim vas lijepo zalozite se za moje pravo - a to je da vas ko crkvu prestane placati drzava, da vas placaju oni koji vjeruju u ovo sto govorite. vi i vama slicni. i dodatno solidarizirajte se sa sirotinjom, radite ono sto je isus radio, prestanite biti bahati i drski i uzimati se zdravo za gotovo. vas osobno, sram vas bilo.

    http://www.youtube.com/watch?v=uckq68gUmvw

    avatar

    06.04.2009. (04:06)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Pa moram reći da je poanta ovoga posta vrlo očita - drskošću isprovocirati blogere, izazvati novu dozu publiciteta, a onda se licemjerno čuditi otkud medijima toliki interes...

    Jer ovo ovdje napisano nema veze s vezom.
    Zar je nemoguća pretpostavka da većina na taj koncert smjera zbog glazbe U2, a ne zbog nekakve nade ili čega već...

    Dakle, čisto sumnjam da će na tom koncertu biti u osjetnoj mjeri onih koji smatraju kako će Bono i družina promijeniti svijet.

    Ali, kako rekoh, vrlo je čitljiva tvoja namjera, Angelo, tako da me ovaj tekst nimalo ne čudi.

    avatar

    06.04.2009. (08:35)    -   -   -   -  

  • angelo

    Bolje bi bilo da o tome fenomenu napišete svoje mišljenje a ne da kritizirate na nepriličan način moje mišljenje. Zašto vas to toliko dira - možda zato što sam pogodio (i nesvjesni dio vas)?
    I zato samo prava "katolička srdelica" (bez vjere i mozga?) može uvredom završiti komentar! Da se zamisliš...

    avatar

    06.04.2009. (09:14)    -   -   -   -  

  • pero126

    @Pokojnici i pijanci

    Nislim da precjenjujes Andjelka, on to lupne iz zavisti i neznanja pa se onda, kad ga komentari zgrome, duri - no eto zeljno cekamo akcije Andjelkovih partizana u smislu rasterecenja

    Ipak moram priznati da je ovo potpuno u Andjelkovom stilu - apsulutno nerazumjevanje pojave
    i mijesanje stvari koje jedna sa drugom veze nemaju. To proljece utjece na njega budi mu se kreativnost .... Narocito mi se svidja ono koncert i nato to je upravo slatko, da ne kazem vjerom nadahnuto ... :))))

    avatar

    06.04.2009. (09:20)    -   -   -   -  

  • angelo

    Bravo @diksiću, vidim da i tebe lupa kreativnosti, a to me veseli.

    avatar

    06.04.2009. (09:52)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Pa ja sam rekao svoje mišljenje o tom fenomenu... U2 je svjetski poznata grupa s mnoštvom sjajnih pjesama i mislim da većina baš zbog toga želi biti na tom koncertu, ne zbog nekakvih mesijanskih predznaka Bone Voxa.
    Sad, jesam li precijenio Angela, ne znam... rekao sam što mislim.
    Nije isključeno da griješim.
    Svatko može pogriješiti.
    Ali ovdje... sumnjam da sam pogriješio.

    avatar

    06.04.2009. (10:08)    -   -   -   -  

  • Ajgor

    Angelo, mislim da ne treba pretjerivati i preuveličavati.
    Da ne idem daleko u povijest, Crkva u Hrvatskoj unazad 18. godina značajno je zastupljena u javnom životu, dobiva veliki medijski prostor, sustavno djeluje i kroz školski sustav, ... pa ipak ne uspijeva ostvariti željeni utjecaj, osim možda većinskog formalnog izjašnjavanja o pripadnosti (i ti sam se rugaš "katoličkim srdelicama" koje neispravno misle, a ipak se vole osjećati dijelom pastve).
    Zato mislim kako nema opasnosti da U2 svojim tek dvokratnim pojavljivanjem u Zagrebu i pratećim publicitetom promijeni duhovnu klimu u Hrvata.

    avatar

    06.04.2009. (10:47)    -   -   -   -  

  • Prangija

    Angelo, otkud vam podatak da se na ulaznice za koncerte ne plaća PDV? Koliko ja znam, normalno se plaća porez na dodanu vrijednost kao i na svaku drugu robu ili uslugu, kao što tvrtka Lupus plaća se svoje poreze na prihode (što im je usput i glavna svrha i cilj) kao i ostale namete i davanja državi. Pa, ako i nije, onda je to stvar državnog insepktorijata i policije da zvaedu red u poslovanje i uzmu nemale državne i ostale namete i poreze. No, sa druge strane, koliko crkva, kao institucija sa odrweđenim prihodima plaća poreza? Jednu kunu u osiromašenu državnu kasu? Barem jednu? Koliko uzima? Da li izdajete račun, kao i svaki drugi sudionik financioskog sustava prilikom blagoslova kuća, usluga pogreba, plaćenih misa , itd. Ja nisam čuo da takvo što postoji dakle, vi niti kune pdv-a niti bilo kakvog poreza na vaše prihode ili nedajbože nekretnine ne plaćate. Niti vam pada na pamet. Ali vas to pak ne priječi da izađeet sa tvrdnjom da tamo netko ne naplaćuje pdv, vi kojima ne pada pamet vratiti niti kunu u državnu kasu koja je na rubu bankrota.
    No dobro, što sada što je rock skupina osnovala svoju crkvu. Osnovali su i drugi, npr. židovi, muslimani, hindusi, budisti, nije li to njihovo pravo? Ili npr da religija ne igra ulogu u njihovu životu. Što, vi želite privuću u svoju crkvu od konkurencije negativnom kampanjom i blaćenjem drugih? Pa počnite od puno većih konkurenata da vidimo kako će završiti.... Uostalom, radite što vas volja ali plaćajte i vi poreze kao i svi ostali pa onda pričajte što god hoćete.

    avatar

    06.04.2009. (11:10)    -   -   -   -  

  • Prangija

    Mislim da je riješenje financijske krize u državi da crkvu učinimo ravnopravnim sudionikom u fiancijskom sustavu pa da i crkva plaća kao i svi ostali :
    - PDV na robu i usluge
    - Porez na prihode
    - I najvažnije: porez na nekretnine

    i bilo bi novca za bolnice, djecu a političari koje podržavaju bi i dalje mogli ostati korumpirai i svi sretni!

    avatar

    06.04.2009. (11:14)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Težak tekst, ali bez plodnog tla. Red Carpet je devalvirao sve što normalan svijet može prihvatiti od vaših napisa. Sudac kreće istim putem. Na medijima graditi tvrđavu je isto što i na pijesku.

    avatar

    06.04.2009. (11:37)    -   -   -   -  

  • angelo

    Mediji su @dejmone samo sredstvo - njima se i ja samo služim. Sadržaj i poruke su bitne.
    Ivkošić je @prangija u subotu u VL-u posvetio tekst o neplaćanju PDV-a na ulaznice - nisam izmislio ništa. Za objašnjenje pitaj dalje.

    avatar

    06.04.2009. (14:39)    -   -   -   -  

  • Prangija

    No dobro, nisam niti mislio da ste nešto izmislili, mada mi je teško povjerovati da se na neštno ne plaća pdv. Kako se ono kaže - sigurne su samo dvije stvari: smrt i porez.

    Nego tko je izmislio da crkva ne plaća porez? Opet , kako se ono kaže - svi smo jednaki pred zakonom, samo su neki jednakiji...
    Da li je po vama uredu da crkva i vi ne plaćate poreze?

    avatar

    06.04.2009. (14:51)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Postoji li koncert kojeg vi ne biste osudili? Neću biti zlobna pa aludirati na Thompsona, ali zaista, u čemu je vaš problem s bendovima? Ne mislite li da svatko ima pravo na svoje veselje, nekom je to duhovna glazba, nekom svjetovna. Ne veseli li se većina vjernika komercijaliziranom Uskrsu upravo sad i u čemu je onda razlika? Ako je nešto u svjetovnim okvirima ne znači da ne može pobuditi najdublje iskrene emocije. Zašto netko na koncertu U2 kojima zaista teško možete prišiti sotonizam ne bi mogao doživjeti istinsku katarzu? Preoštri ste bez ikakvog razloga osim ako je razlog konstatno dizanje prašine, samo onda se na kraju od te prašine ne vidite ni vi ni vaša poruka ili samo poruka ostaje oblak prašine ....

    avatar

    06.04.2009. (22:10)    -   -   -   -  

  • angelo

    Točno je @miss da se manjina vjernika veseli "komercijaliziranom Uskrsu". A važno je da ta komercijalizacija ne potječe od Crkve nego od lobija koji sve, pa i samog Boga, nastoji komercijalizirati.
    A glede koncerata - ako ih se gleda samo pod vidom zabave, onda si ti u pravu.
    Ako se anlizira dublje - onda sam (i) ja u pravu!
    Jedno je sigurno - svaki takav koncert pravi je oblak prašine, koji nekoga jače ošine, a nekoga slabije, ali nikoga ne ostavlja bez traga - jer većina u toj atmosferi "šalje mozak na pašu" (a nije svejedno dal' njihovu ili našu)!

    avatar

    07.04.2009. (00:10)    -   -   -   -  

  • pero126

    Sto se svih praznika tice, bojim se da se vecini svidja slobodan dan i dobra hrana a za duhovni dozivljaj im se bas slika ...

    sto se komercijalizacije tice, pa Andjelko priznaj bar da je crkva sa time pocela prodajom svi onih smjesnih stvarcica i oprosta, nazalost nasli su se i marketinski sposobniji od crkve
    pa sto ti onda vrijedi plakati :(

    avatar

    07.04.2009. (13:27)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @angelo
    žao mi je što zbog pripremanja sezone nemam dovoljno vremena pa nisam reagirao "promptno"
    ali evo mene opet!
    znam da ti U2 u glazbenom smislu ne znači ništa (ne može im se poreći vrhunska kvaliteta u rock žanru) ali znam na što pucaš: pa u prilog toj tezi poslušaj "starog fana" irske skupine.
    imam sve albume (uključujući i neka piratska izdanja) do "Achtung baby" (bio u Vieni na Donnau Inselu)

    Kako to ide?

    Tamo neki klinac okuplja par stotina klinaca u lokalnom klubu, onda se pojavljuju menadžeri (uglavnom pederi; ako ti ovaj izraz nije prikladan mogu rabiti izraz "queen" ako te to asocira na "kraljicu majku" velike i usrane britanije na dobrom si putu) i onda se trasira put tzv.anonimnim bendovima koji su "underground" i koje će spomenuti menadžeri "isfurati na overground" samo dečki trebaju " dati malo guze" jednom postarijem stričeku!
    Nije uvjet; ako slučajno taj striček nije pederčina, samo mu trebate naći neku "groupie djevojčicu"

    U rock glazbi (na kojoj sam nažalost odrastao) caruje uglavnom "tama" i sve te prevare od blesavog Morissona (mislim na Jima, koji je bio razmaženo napušeno derišta admirala US Army, a koji se folirao da je "ko bajagi" revolucionarni sin "radničke klase" ali je prerano riknuo pa se nije stigao udebljati poput Kajinovog Eltona (sir Eltona J., titulu mu je naravno dodjelila gore spomenuta " quen") nadam se da će ga Kajin ugostiti u svojoj postelji kako nas ne bi "uljuđena europa" proglasila homofobnimi!

    Bono je pravi "lažni svijedok" 21. stoljeća i nisi ni svijestan koliko si bio u pravu kad si ga naveo kao primjer, jer naizgled "sve je u redu" pjevamo o ljubavi a i njegov je štos "I have a vision, I have a vision... I have a television"; o" krvavim subotama" a on sin katolika i protestankinje se izjašnjava protestantom.

    da se ne bih pravio važan, neću citirati Horacija, nego Vrdoljakovu babu
    "pametnome dosta"

    avatar

    07.04.2009. (23:44)    -   -   -   -  

  • jedini normalan ovdje

    ej ljudi.... sutite!

    avatar

    11.04.2009. (14:13)    -   -   -   -  

  • Heavier than Heaven... Kurt Cobain...

    A svaka Vam cast, stvarno ste gori nego sto sam Vas ikada zamisljala... Tu propovjedate humanost, dobrotu i ljubav prema Bogu, a sto ste Vi? Upitajte se malo... Pogledajte, tu vrijeđate sve fanove U2-a da su neki jadnici koji jedva cekaju da vide svoje idole... Ali malo ste se prevarili, mi nismo jadnici, a Bono je jedna stvarno izuzetna osoba koja je svoj zivot posvetila miru i dobroti i ujedinjenju svih rasa... a Vi ste na to ljubomorni... Bono je dobio toliko nagrada, pogledajte ovo...

    -Počasni Vitez Britanskog Carstva 2007
    -Philadelphia Liberty Medal 2007
    -Mirotvorac godine 2008
    -Grammy (22)
    -Meteor Ireland Music Awards (15)
    -Q Awards (10)
    -BRIT Awards (8)
    -MTV Video Music Awards (4)
    -Juno Awards (3)
    -NME Awards (3)
    -Porin (3)
    -People's Choice Awards (2)
    -American Music Awards
    -Billboard Music Awards
    -Las Vegas Film Critics Society awards
    -Rock and Roll Hall of Fame
    -Zlatni globus

    Jeste li vi ikada u bilo cemu dobili kakvu nagradu? Bono ima toliko prelijepih pjesama, i onda Vi to na svom blogu opisete kao neko bicno ludilo, kao preuvelicavanje... Pa dajte se malo probudite iz tog svog "poboznog" svijeta i pogledajte malo ljude oko sebe... Stvarno me zanima Vas odgovor na ovaj komentar jer vjernici i "Bogoljupci" nisu oni koji neprestano lizu oltar, nego oni koji zive u miru, koji mir dozivljavaju kao nesto vise, a Boga kao nekoga tko siri taj mir... Jer vjerujte mi mozete Vi pricati kako volite Boga, kako vjerujete i sve, ali Bog sve vidi... A kod Vas ima puno toga za vidjeti, sto bas i nije dobro, i da niste bas covijek za kakvog se izdajete da jeste...

    Odgovorite mi... Zanima me Vase misljenje...
    Ja imam tek 16 godina ali vjeruj te mi u nekim sam stvarima puno iskusnija od Vas...

    avatar

    14.04.2009. (23:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...