Komentari

podravec.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Amorfia

    nisam se nikad cijepila protiv gripe, filmić ću pogledati kad dođem doma, pretpostavljam da će mi samo učvrstiti odluku da se ne cijepim niti u budućnosti...

    avatar

    01.04.2009. (09:56)    -   -   -   -  

  • sklodowska

    Izvrstan post samo mali zajeb. Mercury nije cjepivo, nego engleska rijec za živu. Da, živa ako se udahne uzrokuje ostecenja mozga i toga treba biti svjestan prilikom ustrcavanja žive u krv.
    Bože, ovi postovi po blogovima o cjepivima su sve bolji i bolji.

    avatar

    01.04.2009. (14:43)    -   -   -   -  

  • podravec

    Sklodowska, vezano za Mercury spominju da je sastojak koji se nalazi u cjepivima, a sto ocito i je, pa eto veceg uzasa.

    avatar

    01.04.2009. (15:02)    -   -   -   -  

  • sklodowska

    Ne znam cemu koristenje rijeci Mercury (i jos sa velkim slovom koda je neko osobno ime) kad se radi o studiji utjecaja žive (to je ono sta ti je u toplomjeru s kojim maloj djeci mjeris temperaturu)

    Jedina živa u cjepivima (i to ne svima!) je živa iz thiomersala koji se nekada koristio kao bakteriocidno sredstvo u cjepivima. Da, da udahnes 5 do 50 litara (tolko bi naime trebao cjepiva da dobijes dovoljno žive da bi mogao osteti stanice kao u filmicu) nekog od cjepiva umro bi. Isto tako bi umro da usmrces i 5 litara vode :)
    Inace, živin spoj dobiven razgradnjom Thiomersala se normalno pokaka. Da bi dobio ostecenja moras zivu akumulirati u tkivu (za to za te eksperimente koristila dimetil-živa, koja se ne pokaka)

    Inace, unatoc svemu tome, danas se cjepiva sve vise pakiraju u fancy pojedinacna pakiranja i u tom slucaju se thiomersal ne koristi.

    avatar

    01.04.2009. (15:55)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Ne vjeruj sve kaj nadjes na web-u ;))

    Ko zna kaj su tebi (i kak) uspricali. Kod mene se cijepi skoro cijelo susjedstvo i prijatelji protiv gripe i nikad nista. Osim kaj nema gripe :)))

    A cjepivo protiv uzrocnika raka maternice (oba cjepiva) su preporucena od njemackog centra za istrazivanje raka i u (strogoj) Njemackoj odobrena i u uoporabi su vec par godina. Nije li cudo da takvih posljedica nema (vrijedi kao jako dobro podnosljivo, samo 40-tak prijava - uglavnom objasnjeno i nema s tim veze), a negdje drugdje ima? A nije ih bilo ni u dugim testovima na dvadesetak tisuca osoba za svako od njih. Sjeti se ko najvise lobira protiv cjepiva (i slicnog), pa ce ti i sirenje glasina biti jasnije ;)))

    avatar

    01.04.2009. (20:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    nema šanse...

    avatar

    15.04.2009. (10:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...