Komentari

smirjam.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Z.OKI

    Hvala ti more, ča su moja puna usta.
    Hvala ti klapo, ča mi duša nije pusta.
    Hvala ti draga, ča si mom životu virnai
    u kočeti duša mi je s tobon mirna
    ....

    Predivna pjesma mirjam:-)))
    Uživao sam slušajući..hvala ti velika:-))

    BTB!!!

    avatar

    31.03.2009. (23:47)    -   -   -   -  

  • smotani

    nostalgija, vrijeme južine...kao da nam misli skreće na lijepo.... na prelijepo naše more....
    uf... jedva čekam da malo zatopli, da me noge ponesu predivom pogledu, osjećaju.....
    i samo mogu zamisliti kako tebe srce vuče......... moru, Neretvi......uf....

    I moru, ali i svakom dijelu Lijepe naše....HVALA.... :)))
    ali, HVALA i tebi draga Mirjam na ovoj predivnoj hvali::)))

    i , jesu li tvoji dragi malo sredili tehniku?... ma nije problem, oni to sigurno znaju, a po malo, i majka će sve savladati:)))

    BTB!!!

    topli ti pozdrav ostavljam......

    avatar

    01.04.2009. (09:30)    -   -   -   -  

  • Međugorski glas

    Na vjernost i zahvalu često zaboravljamo, pored ljepote slijepi prolazimo, a domoljublje u sebičnost pretvaramo. U jednostavnosti pjesme koja dira i radost donosi, nije teško prepoznati i osjetiti život koji teče u suglasju s darovima nebeskim i idiličnom snagom prirode. U njoj je otkucaj mira i tradicije, iz nje izvire melem za dušu i srce.

    avatar

    01.04.2009. (13:14)    -   -   -   -  

  • Julijana

    Često dušu liječim pogledom na pučinu - imala sam sreće da sam dosta godina mogla provesti po mjesec-dva na moru (porodiljski, pa onda ured kod kuće) i zaista uživam u zorama s pogledom na more, u danima u moru, u večerima ispod našeg bora s pogledom na more i svjetla Brača, uz šum valova što nježno oplahuju obalu... I na desktopu prevladavaju slike mora i prirode. Volim gledati i šetati uz rijeke, ali s morem ima ipak neka tajna veza... I zaista sam zahvalna Bogu što to sve mogu vidjeti, čuti, doživjeti, zajedno sa svima svojima u tome uživati...I svom ocu sam zahvalna što je imao viziju i ostvarivao zamišljeno, pa sada svi mi njegovi uživamo u onome što je on i ondje izgradio, a onda prereno u vječnost preselio. Ali i on živi dalje u svima nama koji ga volimo. I kada nas ne bude, more će i dalje šumjeti našoj djeci, unucima... Vrijeme ide. More ostaje. I ljubav ostaje, ako je prava, vječna je.
    Opet sam ja svašta napisala.

    avatar

    01.04.2009. (16:23)    -   -   -   -  

  • mirjam

    @ Julijana7,
    More volim od malena, iako mi je rijeka prva ljubav, ... , ali tko pozna ušće Neretve može lako znati da od mora ona nije daleko i da mu po širini, koliko oko naše dosiže, može konkurirati, iako sam kasnije spoznala kolika je stvarna širina mora, a tek kada sam mu dušom osjetila dubinu i kada sam pustila da me vodi ... , spoznah kolika je njegova duša i koliko se u njoj mudrosti krije, ... . Stoga, ne prestajem neprestance navraćati i zrnce po zrnce mu otimati, ... , dok ne dođoh do toga da mi poče najednom dobrovoljno davati, jer se sprijateljismo jako ... , i znam da me čeka, da me poznaje i rado prima, da me voli i uvijek tješi, a sa sretnom se i presretan mnome veseli ...
    ...
    Često sam i dugo bila na moru, što zbog porodiljskih /kako i sama kažeš/, što zbog raznih bolesti ... More je stvarno lječilo našu i dušu i tijelo ... I puno toga nam je dalo ... Gledala sam ga u raznim vremenim, uporno i dugo, srcem razgovarala sa njime, nepreglednu širinu mu pokušavala očima izmjeriti dok nisam spoznala da se širina, duljina i dubina dušom mjeri ..
    ...
    Ne htjedoh ti još reći da dida je naš na tom moru bio, ocem sam ga zvala, i mislim da se po tome razabrati može da je i više od toga meni značio ... Hvala mu !!! I kao što me jednom dočekao na pragu svoje kuće i svoju kuću mi u moj dom pretvorio, u srce me primio da se u mome nastani vječno, vjerujem i sanjam često da će baš on biti taj koji će me jednom dočekati i na pragu doma vječnoga nam Oca jer je on sigurno i tamo za me dom načinio i čeka da nam ga sa radošću otvori i pokaže ... Neka mu je vječna slava !!!
    ...
    Da me ne bi emocije sada savladale jako povući ću se tiho u dubine srca, porazgovarati i pustiti da priča, da me ohrabri, i kao i uvijek sa malo riječi i sa značajnim stankama i tišinom put kaže ...
    ...

    BTB !!!

    Lijep pozdrav ...

    avatar

    01.04.2009. (19:48)    -   -   -   -  

  • Julijana

    Draga moja Neretljanko, hvala ti na ovako dugom odgovoru i lijepim mislima. Zaboravila sam ti reći da sam na povratku iz Međugorja uistinu uživala u ljepotama vaše Neretve, samo nemam dobar foto-aparat za slikanje, pa slike baš nisu naročito ispale, nažalost. I jednom ću s djecom preko ljeta otići i na ušće Neretve.

    Hvala Bogu na lijepim uspomenama na one naše drage kojih više nema. U mome ih je životu puno. Mnoge je Bog uzeo, mnoge i prerano... Ali zaista još pred očima vidim svoje nasmijane djeda i baku kojima sam ja bila ljubimica - prva pa žensko, u obiteljima gdje su bili sami sinovi!
    A najljepša uspomena s ocem je vožnja uz more u osvit dana prema Omišu i njegove blage riječi. Hvala Bogu na njima i svim našim dragima u vječnosti!
    Hvala Bogu i na svim našim živima i na vama, dragim prijateljima.

    avatar

    01.04.2009. (20:48)    -   -   -   -  

  • mvko

    LIjepo, prelijepo!
    Pozdrav i zagrljaj

    avatar

    02.04.2009. (00:10)    -   -   -   -  

  • Mi@@@

    aaaa=).......lipo.....

    .....pozdrav........

    avatar

    02.04.2009. (20:19)    -   -   -   -  

  • gospa moja

    Ah što drugo reći nego prekrasno. Na Vašem blogu uvijek odmorim dušu. Puno Vam pozdrava iz kišnog Brdovca.

    avatar

    02.04.2009. (21:32)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Prekrasno je Mirjam uvijek kod tebe,a more je moja vječna ljubav i inspiracija...moje more plavo.Imam sreću da živim na moru i s prvim otvaranjem kapaka gledam u nepreglednu pučinu i spajam se sa cijelim svijetom
    Hvala tebi draga
    Poljubac veliki

    avatar

    02.04.2009. (22:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...