Komentari

semiramidinvrt.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • wallawall

    Život je opaka igra...u kojemu trebaš cjeniti slučajnosti jer imaju smisla... :-)))

    avatar

    30.03.2009. (20:56)    -   -   -   -  

  • Mersault gone worse

    vjerujem u slobodnu volju.

    vjerujem u uzročno-posljedične veze.

    ne vjerujem u slučajnosti zbog obje gore navedene rečenice :)

    dakle, slažemo se :))))

    avatar

    30.03.2009. (21:56)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    ja sam nekako najbliže teoriji Richarda Bacha...koja li to knjiga bijaše...Most preko vječnosti? gdje on spašava svoju ženu. ajme davno sam to čitala. ali osnovna misao mi je ostala: sve je predodređeno i ništa nije. svaka akcija danas stvara novu budućnost koja je zapisana kao i sve ostale. i tako postoji beskonačno puno budućnosti. to u meni stvara neki osjećaj moći sveznanja svemira koji me ne znam zašto - umiruje.
    ne želim čvrsto vjerovati ni u što, želim biti sa strane koja vječno propitkuje :). zato ne dajem za pravo religiji (pozdrav Neverinu), ali isto tako ni suvremenoj znanosti. kad netko nešto grčevito dokazuje (sjećaš li se Kontakta, Karl Sagan) kao jedinu istinu, meni to prelazi u sljepoću vjere čak i ako izlazi iz usta 100%-tnog znastvenika ateiste. uf malo sam zabrijala, no hvala ti što si me inspirirala :))

    avatar

    30.03.2009. (23:27)    -   -   -   -  

  • Neverin

    možda je sudbina samo ono nad čime nemamo direktni utjecaj a to su ljudi oko nas.. njohve poteze pripisujemo sudbini a svoje našoj volji unutar te igre..

    avatar

    31.03.2009. (14:59)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    @wallawall - e pa sad, nemaju uvijek smisla odmah, možda nam se samo tako čini, ali nakon nekog vremena ipak sve sjedne na svoj mjesto

    @Mersault - kako lijepo napisano u par rečenica, vidi se da si filozof :-)

    @tihavoda - ma nisi zabrijala, ali razumijem što želiš reći. Što se znanosti tiče, samo ću reći da ništa nije apsolutno, već relativno ;-)

    @neverin - vidiš vidiš, moglo bi se i tako shvatiti... Sad me bacaš u razmišljanja... He he ;-)

    avatar

    31.03.2009. (18:13)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    Naravno da "fatum" ne postoji, tj. postoji ali se mijenja iz sekunde u sekundu, ovisi o onome što izaberemo. Imao sam jednu "sudbinu" jutros koja se promijenila kad sam odlučio hoću li lijevo ili desno na raskrižju i sve analogno tome... Dakle, ne, nije sve predodređeno, bit će nam onako kako si sami skuhamo. A Onaj gore, naravno, zna kako će stvar završiti ali nije On taj koji je odredio kakav će biti kraj, On samo sjedi i promatra što radimo i hoćemo li napraviti ono što bi On htio. Doduše, već zna hoćemo li to napraviti... Nije li zapravo dosadno biti Sveznajući? Baš bih Ga to volio pitati... No, neću sad o metafizičkome... Homo ludens? Ne, mi smo vrsta Homo stultus!

    avatar

    31.03.2009. (21:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...