Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • bravo sloga

    Jeli se danas igralo protiv Lokomotive? Ili reprezentativna stanka vrijedi i za drugu ligu federacije...

    avatar

    29.03.2009. (15:11)    -   -   -   -  

  • antiseptik

    septik marjo je igro u sloge

    avatar

    29.03.2009. (17:11)    -   -   -   -  

  • brza tena

    igrala i pobjedila 1 o svaka čast borili se ko lavovi

    avatar

    29.03.2009. (21:24)    -   -   -   -  

  • anonimac "Kučo"

    brza tena LEGENDO- ti si lav
    pozdravi obitelj

    avatar

    29.03.2009. (22:03)    -   -   -   -  

  • gol

    A Igman, Branitelj, Tomislav, Brotnjo?. Ajmo nova tablica... brze bolje.

    avatar

    29.03.2009. (23:16)    -   -   -   -  

  • haha

    igman dobio 2:1, a branitelj 1:1

    avatar

    30.03.2009. (10:34)    -   -   -   -  

  • karate

    Intervju: Marinko Rajić, najbolji ambasador Gornjeg Vakufa - Uskoplja
    Ponedjeljak, 30 Mart 2009
    Rajić Marinko zvani MAKE, rođen 17.04.1991. godine u Mostaru, stalno nastanjen u Prozoru, općina Prozor-Rama. Završio 2. razred stručne škole u Širokom Brijegu. Član Karate kluba "SLOGA" Gornji Vakuf - Uskoplje sekcije Prozor od novembra 2004. godine. Prvo karate zvanje stekao 26.03.2005. godine 5.KYU - žuti pojas te za dvije godine i nešto više, tačnije 06.07.2007. godine stekao karate zvanja 1.KYU - smeđi pojas.

    RAZGOVARAO: ALDIN LJUBUNČIĆ


    Sva zvanja od 5. KYU - 1.KYU stekao u KK "Sloga" G.Vakuf-Uskoplje. Na 2 -3 turnira je nastupao za KK "Empi" Prozor - Rama koji je osnovan iz sekcija KK "Sloge" a jednu sezonu 2007/08 za KK "Neretvu" kada je pohađao 1. razred srednje prometne škole u Mostaru. Sada se već aktivno priprema za zvanje majstor karatea (crni pojas) CP 1.DAN i u augustu 2009. godine namjerava izići na polaganje koje će se održati u Karate kampu Zaostrog.

    Sa takmičenjem i to u borbama počinje odmah u februaru 2006. godine. Do sada nastupao na 32. MKT i 4. DP BiH te osvojio 31. medalju od kojih 10. zlatnih, 7.srebrnih i 14. brončanih. Više od 3/4 medalja je osvojio kao takmičar KK "Sloga" G.Vakuf-Uskoplje.

    Današnji povod razgovora sa istim je treće mjesto - bronzana medalja na 16. DP BiH u karateu u konkurenciji seniori i prvo mjesto - zlatna medalja na 1. KUP BiH "U-21" u konkurenciji seniori od 18 – 21, održanim 14-15.03.2009 godine u Sarajevu.




    1. Make za početak reci nam otkuda ti u karateu?

    - Po prirodi sam nestašan i volim borilačke sportove. U gradu Prozoru ste imali da birate nogomet i košarku. Jedno vrijeme kao klinac sam bio u nogometu ali to nije bio moj svijet. Kada je KK Sloga osnovala sekciju karatea u gradu Prozoru među prvima sam postao član iste. Moram pomenuti da sam i ranije imao priliku da sa nekim Slavanom iz G.Vakufa-Uskplja treniram ali tu nije bilo niti takmičenja niti polaganja niti je postojao neki klub i ne znam točno koja je svrha bila takvog treniranja. Koliko se sjećam da je to bilo pod patronatom neke međunarodne organizacije. Do 4. razreda O.Š. sam bio i u nekom dječijem udruženju manekena i učestvovao na takmičenju u Sarajevu. Ali put sa manekenske piste se nastavio na karate pisti - tatamiju.
    Još uvijek se mogu nasmijati svojim prvim nastupima kada sam znao izgubiti sa 5 : 0. To se vrlo brzo promijenilo i one od kojih sam gubio kasnije sam pobjeđivao čak sa 8:0 i to Sambon poenima. Možda sam to naslijedio od tate koji je prije rata također trenirao karate i bio aktivan takmičar.

    avatar

    30.03.2009. (23:29)    -   -   -   -  

  • karate

    2. Možeš li se sjetiti prvih medalja i kako si to doživio?

    - Dakako da mogu. Već na trećem nastupu je bila brončana medalja. Metković OPEN - Metković 2006. godine Pomiješani utisci, u isto vrijeme radost i čuđenje samom sebi te strah što na slijedećem turniru. Sve se odvijalo kao u filmu. Novigradski dani - Sarajevo 2006. godine ponovo brončana medalja, Ajvatovica - Bugojno 2006. godine srebrna medalja a u studenom 1.HERCEGOVINA OPEN - Široki Brijeg 2006. godine, prva zlatna medalja. Kada sam stajao na postolju i istu primao osjećao sam kao da sam na nebu i da letim.

    3. Kako je dalje tekao tvoj put u karateu?

    - Jedno vrijeme sam bio opsjednut sam sobom. Mislio sam da sam najbolji i da moram biti uvijek prvi. Ali ono što sam ja osjećao i mislio nisu vidjeli i mislili djelitelji pravde - suci. Ako sam izgubio borbu za ulazak u finale mislio sam da se ne trebam boriti za treće mjesto i da je to ne važno. I u toku same borbe za ulazak u finale, ako sam gubio znao sam napraviti ispad i biti kažnjen te diskvalficiran, tako da nisam imao priliku ni boriti se za brončanu. Danas mi se to ne može dogoditi. Sjećam se tih trenutaka i reagiranja prof. Šahbaza Zekotića koji je uvijek stajao iza mene bez obzira što napravio i uradio. Stalno je ponavljao da je razlika između brončane i srebrne 1mm a između brončane i zlatne 2mm. Da se pišu i spominju samo osvajači medalja te da je razlika između osvajača medalja i ostalih najmanje 1km. Tek danas njegovu poruku u potpunosti razumijem. Danas ako izgubim neku borbu molim boga da taj takmičar uđe u finale kako bi imao priliku da se u repasažu borim za brončanu medalju. Bilo je zlatnih, srebrnih i brončanih medalja i pojedinačno i ekipno.




    4. Možeš li nam izdvojiti neke osvojene medalje koje su za tebe posebno važne izuzimajući medalje osvojene na DP BiH?

    - Sa današnjeg stanovišta sve su mi važne jer svaka je dio moje karijere i u njima je utkan proliveni znoj, utrošena energija, snaga, moja karate vještina, eksplozivnost, dinamičnost, pokretljivost. Jednostavno one sve zajedno predstavljaju moj karate mozaik. Naravno da su zlatne najvažnije: Ajvatovica i Novigradski dani 2007. godine, Split, Šibenik, Ljubuški i Samobor 2008. godine sve u kadetskoj konkurenciji. Posebnu draž čine zlata osvojena u ekipnoj konkurenciji jer dok se takmičite stvaraju poseban naboj, osjećaj pripadnosti timu i klubu, navijačka atmosfera je življa: Ljubuški 2007. godine, Split 2008. godine i posebno Zenica 2008. godine čiju draž zlata još danas nosim zbog načina na koji sam bio bodren i prihvaćen i koja je osvojena u juniorskoj konkurenciji. Dugo ću se sjećati srebrne na Ilidži 2007. godine kada sam 30. skundi prije kraja vodio tri razlike i doslovce u posljednje dvije sekunde na kaznene poene izgubio meč. Posebno mjesto zauzimaju srebrna medalja na Zlatnom pojasu Čačak 2007. godine kada sam ako dijete nastupao u juniorskoj konkurenciji i to u najtežoj kategoriji zbog greške počinjene prilikom prijavljivanja kao i brončana medalja Podgorica 2008. godine kada sam još uvijek kao kadet nastupio u seniorskoj konkurenciji.




    5. Kada su u pitanju DP (državna prvenstva) BiH u karateu na kojima ste sve učestvovali i je li bilo medalja?


    - Nastupio sam na 4. DP BiH i jednom KUP BiH i osvojio 4. medalje. Dvije srebrne: na DP za djecu od 11 - 16. godina, Živinice aprila 2007. godine i DP za kadete, Cazin juni 2007. godine. Zbog promjene starosne granice za kadete, juniore i seniore za 2. godine unaprijed nisam mogao u 2008. godini nastupiti na DP za kadete ali sam nastupio na DP za juniore, Travnik oktobar 2008. godine i u polufinalu, po ocjeni sudaca, zbog povrede protivnika ostao bez medalje. Promjena starosne granice za dvije godine unaprijed mi je pala u veoma nezgodno vrijeme kada sam stekao pravo nastupa samo po jednom u svim konkurencijama na državnim prvenstvima. Inače po ranijim pravilima u svakoj kategoriji bi mogao nastupati po dvije godine odnosno po dva puta. Ali zbog te promjene sam stekao pravo da nastupim sa nepunih 18. godina na 16. DP u karateu u konkurenciji seniora kao i na prvom KUPU BiH u karateu "U - 21" u konkurenciji seniora od 18 - 21. godine,14-15.03.2009.godine u Sarajevu i osvojim dvije medalje jednu brončanu i jednu zlatnu.

    6. Ima li

    avatar

    30.03.2009. (23:34)    -   -   -   -  

  • karate

    8. Za postignuti uspjeh na DP i KUPU BiH u konkurenciji seniora načelnik općine G.Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević je 24.03.2009. godine upriličio prijem čestitao ti i uručio novčani poklon. Šta znači za tebe taj prijem?

    - Za mene je to nešto veliko i posebno. Da i nije bilo novčanog bona iskreno vam moram reći da sam iznenađen i zaprepašten. Mlad čovjek a tako razumljiv i vodi računa o sportu, veoma jednostavan i dok samo bili kod njega osjećao sam se kao da sam u društvu sa najboljim drugom. Dojmio mi se kao čovjek, takve ljude treba birati. Koristim priliku da mu se još jednom javno zahvalim na gestu koji je napravio. Pamtit ću to dok sam živ. Također, prije par dana me primio i načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević te se i njemu ovom prilikom zahvaljujem na ukazanoj pažnji i novčanom poklonu.




    9. Ko je zaslužan i kome pripada zahvala za tvoje dosadašnje rezultate?

    - Prvo zasluga pripada bogu koji me je stvorio i podario mi život, mojim roditeljima koji me podržavaju i moralno i materijalno i to uz velika odricanja i na uštrb cijele porodice. Zatim mome prvom i sadašnjem treneru Feridu Beganoviću,braći Klepićima, Miroslavu i Zdenku od kojih sam također puno toga naučio i koji su uvijek uz mene. Posebna zasluga pripada jednom uvaženom gospodinu profesoru Šahbazu Zekotić, koji je kontinuirano sa mnom radio na psihološkom i pedagoškom planu bez obzira u kojem sam klubu bio i za koji klub sam nastupao, brinuo se o meni. Jednostavno rečeno vodio me kroz život i vraćao na pravi put i kad su mi svi okretali leđa bio je uporan, neumoran i uz mene. Hvala mu za sav trud koji je utrošio baveći se sa mnom.




    10. Za kraj reci nam ima li naznaka za poziv u reprezentaciju BiH.

    - Na samom državnom prvenstvu za seniore i kupu BiH «U – 21» u prisustvu profesora Zekotića selektor Ćupina Suad mi je rekao da ću biti stavljan na širi spisak reprezentacije i pozvan na pripreme a na meni je sve ostalo. Koristim priliku da se istom zahvalim i daću sve od sebe kako bi postao seniorski reprezentativac BiH.

    avatar

    30.03.2009. (23:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...