Komentari

semiramidinvrt.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • tihavoda

    super! i bila si baš brza! i kako mi se zadnji put ekologija motala na faksu pod imenom "Socijalna ekologija" i vjeruj mi ne znam ti reći o čemu se radilo, samo znam da je bilo u 8 ujutro i da je tip iako pametan bio koma predavač...pa bih na kraju jedva ostajala budna. ovo je bilo pravo osvježenje. s tim da mi nije jasno ako kažeš da ne nasjedamo na "ekološki ovo ili ono", zar ta nomenklatura nije nekako zakonski regulirana?
    kad razmislim, nije ni čudo ako nije. čujem da po novom u deklaraciji na proizvodu više nije potrebno navoditi zemlju porijekla i proizvođača...što ćeš više...
    moram priznati da nisam znala razliku između zaštite prirode i zaštite okoliša.
    faaalaaa ;))

    avatar

    26.03.2009. (00:05)    -   -   -   -  

  • Neverin

    najbliže ekologiji što sam imao je bilo predavanje iz architettura del paesaggio i baš nam je predavala o očuvanju okoliša koju za čovjeka ima nekakav gospodarski ili kulturni značaj i cijela zakonska regulativa koja se provodi u Europi radi očuvanja tipičnih pejsaža pojedinih zemalja. Jesi li već čula za firentinsku kartu?

    Strašan mi je primjer odnosa živih bića i okoliša kad su najavili da kada se digne temperatura za koji stupanj kako će izumrjet neke vrste leptira koje znaći više neće nosti pelud okolo i onda sljedi izumiranje biljaka.. koja depra :(

    avatar

    26.03.2009. (10:10)    -   -   -   -  

  • Mersault gone worse

    odlično :))) i nekako sam se pitala kako su sve te "ekološke" stvari, kad im pogledaš sastav, ustvari prirodne ;) dala si si truda. volim znati razlikovati neke stvari :) jako lijep post.

    e, sad pazi ovo:

    Ali da ne ulazim u filozofije...
    Stvarno je bolje da ne ulazim u filozofiju...

    ma i sama koristim izraz "nemoj sad filozofirati" ili "ne da mi se sada filozofirati". ali uvijek me štrecne kad to vidim ;)

    slobodno ti filozofiraj. pa pogle aristotela, taj zbilja nema čime se nije bavio. ali nikada ga nismo spominjali u kontekstu ekologije. sad sam još ponosnija :)

    avatar

    26.03.2009. (13:44)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    @tihavoda - he he, zakonski regulirana? Ma kakvi, hrpetina toga što se tiče biologije je neregulirana, nebuloze postoje na svakom koraku. Evo ti jedan najbanalniji primjer: Kod nas postoji smjer Znanosti o okolišu (eng. environmental sciences) i oni su to u zakonu nazvali Zaštita okoliša, tj. osoba koja diplomira ili magistrira na tom smjeru je bacc. Zaštitr okoliša ili mr. Zaštite okoliša. Što je totalno nebulozno, jer oni se bave znanostima o okolišu, tj. podjednako se bave biologijom, geologijom i geografijom i sad cijeli PMF (svi odsjeci, bio, chem, math, geol...) nije podijelio svojim prvostupnicima diplome dok se to ne rasčisti, nego su dobili nekakve potvrde. A ministarstvo ne da to mijenjati. Znači, pitanje je hoću li ja ikad dobit diplomu svog faxa kad jednom završim, možda eventualno neku potvrdu.. Uglavnom, strašno nešto. Tako da što se biologije tiče puno je stvari neregulirano ili jako loše regulirano, zato što se struku ne pita...

    @neverin - Nisam čula za firentinsku kartu, ali budem pogledala, ili bi ti bio tako dobar pa mi napisao koju riječ o tome :-)) A da ti odnosi su strašno kompleksni, jednu kariku kad izbaciš iz lanca ili dodaš neku novu, sve se mijenja, obično na najneočekivaniji način. I to je istinska ljepota prirode :-))

    @Mersault - he he, ovo za filozofiranje, vjeruj mi, bolje je da to kažem nego da uistinu krenem raspravljati o nečemu, pogotovo ako ima veze s biologijom, tipa što je dobro za prirodu, GMO hrana (koju apsolutno podržavam), jedenje mesa (koje naravno jedem)itd. jer onda nikad kraja. Ali dobre su to teme, mislim da ću im morat posvetiti koji redak na ovom blogu, pa ćemo svi zajedno filozofirat :-))

    avatar

    26.03.2009. (22:32)    -   -   -   -  

  • Mersault gone worse

    ja sam za. to mi je ipak struka ;))))

    avatar

    26.03.2009. (22:54)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ima jedna otegotna okolnost Semiramido, profesorica nije bila baš najzanimljivija pa nebi ti znao objasniti ali evo na netu sam našo šta je to firentinska karta (ili dokument) pošto ne umijem naći neku našu stranicu evo ti talijanska pa si to prevedi preko googlea, znam da znaš kako.. ti si jedna mudra cura :)

    http://basae.beniculturali.it/patrimonio/giardini/carta.html

    uglavnom sjećam se da je Europska unija isto sastavila neki dokument za očuvanje okoliša, pročačkaj po netu ako te interesira...:)

    avatar

    26.03.2009. (23:37)    -   -   -   -  

  • Neverin

    baš sam pojeo nakon dugo vremena ćevape teleče sa mladim lukom i mogu ti reći da sam se sjetio tebe:)

    avatar

    28.03.2009. (13:17)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    @Mersault - dogovoreno

    @neverin - he he :-))

    avatar

    28.03.2009. (13:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...