Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • lijecenikatolik

    Kad ne znam kako bih ušao u dan otvorim Vaseljenu. Čudan je novinarski život, otkako je 24-satnog interneta još i čudniji. Katkad se upravo Vaseljenom unaprijed ogradim od ljepljivog zla dnevnog smeća što će mi ga iskrcati portali. Nekad i ne čitam, tekstove niti slike. Zurim u grafiku, plave linije i bjelinu. Nemanjo dragi, čestitam ti pola milijuna i želim još 50 milijuna recki.

    avatar

    23.03.2009. (13:39)    -   -   -   -  

  • Baudrillardov dildo

    ne postoji lakoća u suvremenom totalitarizmu, postoji samo prividna lakoća kretanja prostorom suženim ravnotežom straha, lakoća frivolnosti koja je posljedica strukturalne težine nad mislima i vremenom.

    avatar

    23.03.2009. (18:21)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Covek je do koske ko-imuniziran - nema tom pomoci.
    No Dope - No Hope.

    avatar

    23.03.2009. (21:59)    -   -   -   -  

  • Baudrillardov dildo

    Tvoj kinizam ide pod ruku sa cinizmom vladajućih. možda u teoriji ti jesi van društva, ali u praksi si obični fetišist

    avatar

    24.03.2009. (11:36)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Tvoje usiljeno (i usireno) nasilje je fetishizam - i to onaj iz centra. ja i nisam bash u toj meri "obichni' fetishist- mada, dobro je da to kazesh: izgleda je nemoguce ostati dosledan pra-plemenitosti, izvoru ljudskosti, a ipak se razvijati (shto kazu 'napredovati').
    gledati kroz mutno, prodirati ka chistoti, to je zivot za koji zemlja smatra da smo dostojni; ona sama je mirna pred nebom. no moze li to i Covek biti?

    avatar

    24.03.2009. (14:35)    -   -   -   -  

  • Baudrillardov dildo

    Ograničeno nasilje je nužno. to šta jedeš i fotoni koji ti ulaze kroz oči i oblici koji te okružuju i dobro modulirani i pročišćeni elektromagnetski signali kojima komuniciraš su ono šta te određuje (uz onaj ljudski višak). odbaciti marxa i engelsa i hindusku definiciju svemira: "svemir je mreža dijamanata u kojoj svaki od njih reflektira sve ostale" je prilično glupo pogotovo pošto smo svi izašli iz jedne jedine točke. ta lakoća u gornjem tekstu je hiperideologijska (laž koja više ni ne zahtjeva da je se shvati ozbiljno nego je jednostavno nametnuta kroz obećanu lakoću) i stoga nije prava lakoća, prije ima osobine težine, a ona težina koju joj trebamo suprotstaviti bi zapravo morala biti neprikosnovena sloboda i lakoća. moram ti citirat tvog Sloterdijka kroz Žižekova usta:"model ciničke mudrosti je shvatiti poštenje, čestitost kao najviši oblik nepoštenja, moral kao najviši oblik pokvarenosti, istinu kao najefikasniji oblik laži.", a to ti nehotice(naravno) radiš prema meni

    avatar

    24.03.2009. (15:26)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    ah, to li je. mozesh se umiriti: Sloterdijk je meni prilichno nevazan: hteo sam ga jedino protistaviti tvojem Baudrillardovom dildou, koji bi valjda trebao da bude Zizek, za chijeg se vernog sledbenika drzish (samo ne vuci previshe- zamisli da ti to ostane zauvek u rukama, da ga se vishe ne mozesh reshiti). Sloterdijk je majstor metafora, silan na rechima, ali jedva da prebacuje preko uloge prosechnog modernog TV-filozofa. u tom smislu, takodje, chesto bi trebalo misliti i Zizeka. ali, to je sada druga pricha. ustvari, SVE je jedna pricha, no vrijeme teche, zivot je kratak ....
    sve afirmativno je staro dobro nasilje - prividna 'tezina', recimo, koja je samo posledica lakoce, postaje strukturalna tek kao nasilje: inache je puka sluchajnost i posledica.
    to da ja tebi nehotice neshto radim mozesh okachiti machku o rep: kao prvo, jer nishta ne radim nehotice, kako sve shto chinim - chinim nehotice. kao drugo, i vaznije za tebe, wahn-ideja, Su-ludilo) tvoje chist je proizvod zdrave, no ipak zabludjujuce megalomanije.
    kao shto vidish, nishta ne odbacujem, vec i ono samo (ne)moguce i (ne)postojece uzimam u obzir i primam k sebi - za sebe i tebe, i za decu moju, dragi moj nepoznati mislioche.

    avatar

    24.03.2009. (16:24)    -   -   -   -  

  • Baudrillardov dildo

    Ako se govori o lakoci pojava u prostoru neoliberalizma onda se treba zadrzati na toj temi i biti dosljedan sam sebi ako nikome drugome. težina nije samo misaona(nemogucnost improvizacije) nego je i fizička-nekrokapitalizam, a to da je to slučajnost (i posledica) to isto pričaju i u bibliji o tzv. megalomanima "put čovjeka zemaljskog nije u njegovoj vlasti. Jeremija 10:32".
    tvoje mein-Opa-hat-schlecht-Dickdarm-ideje o neodbacivanju svega osim utopijskog su dobre za bezbrižan život, ali stradaju postepeno probava i centar za komunikaciju sa Taom(putom) koji postaje odjednom težak, tj. nepodnošljivo lagan.

    avatar

    25.03.2009. (01:46)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    ima li ichega shto izmiche liberalno-kapitalistichkoj eri danas?

    stvarno si dildo; uostalom, ko se i na koji nachin odrekao teme?

    avatar

    25.03.2009. (13:12)    -   -   -   -  

  • Baudrillardov dildo

    tvoj prvi komentar koji se valjda odnosio na mene, ono "ko-imuniziran" je bio glup i bio je odricanje od razgovora pa otud čitava priča. samo rekoh da to nije lakoća što je govorio italo calvino još davne 88 i toga se trebalo držat ali možda je ovako ispalo bolje.
    rijetko što izmiče eri, ali strategije slobode se polako razvijaju, a prvi korak je dijagnoza, koliko god naporan bio.
    ko zna, mozda cak i isto mislimo samo ti si mikroman, a ja megaloman.

    avatar

    25.03.2009. (16:33)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    tc, tc, tc ... od samoga sebe ne vidish shumu.
    da pojasnim: Chovek - kada sam to napisao nisam uopce mislio na tebe (mada, kada malo bolje razmislim...- hahaah) mislio sam na Choveka danas- na chovechanstvo, dakle. Kapishi?

    avatar

    25.03.2009. (22:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...