Komentari

film.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • *****

    S obzirom da se već godinama nalazim u društvu koje odlazi na sjever i stalno sam okružena sličnim pričama, jedva čekam da pogledam film o kojem sam čula već dosta dobrih kritika. Zanima me najviše je li taj navijački svijet realno prenesen na film, jesu li dočarali kvartovske priče i atmosferu...

    avatar

    23.03.2009. (12:41)    -   -   -   -  

  • tuki

    gdje se moze pogledat film?

    avatar

    25.03.2009. (19:07)    -   -   -   -  

  • stipo

    Ako ti je Green Street Hooligans dobar film onda nemaš pojma o navijačima i navijanju. Pogledaj si Football Factory.

    avatar

    27.03.2009. (11:33)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    jučer i Aco sa gostom Bitorajcem prikazao impresivan, a već vidim da će nekima biti i kontroverzan isječak (tekma, sjever, navijanje). film koji obećava.

    avatar

    30.03.2009. (12:05)    -   -   -   -  

  • funky business

    Čini mi se da će ovo biti jedan od najboljih filmova naše produkcije nakon 90-ih, ta surova kvartovska realnost je tako dobro prikazana, svjetski, zaista je film na visokoj razini...

    avatar

    30.03.2009. (14:47)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Po onome što sam vidio i već sad podosta čuo, malo ću skresati ovu euforiju oko filma. Film pokušava u tek par likova i situacija po priznanju aktera) nagurati kroz usko grlo svo to hrvatsko tranzicijsko zlo, nasilje, drogu i sve te poopćene klišee kojih ima i u drugim hrvatskim filmovima, tako da ništa novo, nažalost. Iako svega toga o čemu priča ima još nažalost u nas i ne kažem da ne treba uopće i dalje tupiti s istim - mislim da je to ipak tek još jedan ambiciozan hrvatski "socijalni" film. Plus što mi se čini da debelo pojednostavnjuje neke situacije, a bogme i lijepu sliku odašilje van, jer će se naravno za njega vjerojatno zakačiti i međunarodni festivali, koji taj gloom i doom obožavaju.
    Više me čudi da se neki BBB-i hruste na film i čak su dobrovoljno sudjelovali u "za dom-spremni" opanjkavanju cijele cjelcate grupe i svođenju njih samih na pijane nacističke zombije. Znam ih previše osobno, i to utjecajnih BBB-a, od kojih mnogih skroz normalnih i visokoobrazovanih, a da bi se cijela grupa svela na tu Schmidtovu karikaturu. Pogotovo cijelo hrvatsko društvo, koje ništa više ne boluje od nekih stvari od drugih tranzicijskih, pa čak i zapadnjačkih društava. Ne znam zakaj unaprijed tolika fascinacija samo zato što je jedan starkelja poput Schmidta tek još jednu hrvatsku filmsku katastrofičnu kuknjavu u nizu, začinio bombastičnim scenama, psovkama ili riganjem. Mojih 2 centa.

    avatar

    30.03.2009. (15:04)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    vidjeti pa ocijeniti.

    avatar

    30.03.2009. (16:13)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Drazen Lalic je idiot :D Vrlo rado se odazovem na sud, ako me misli tuzit :D

    Navijacki zaziv ide "Kaj-kurac-picka-Dinamo", bez ovog "Kaj", nema tu svoju jacinu i veoma catchy, dok sam isel na stadion, bas to cudo se mozes satima derat, skakat po gradu i zivot je lijep, nest cudesno, valjda bi rulja s Tibeta pronasla nekakav dobar spoj slova. Jos mi se dan danas svaki put kad mi je pun kurac ljudi po tramvaju prima za stangu i krene derat tih cetiri magicnih rijeci "Kaj-kurac-picka-Dinamo" ... BBBovci nisu svi takvi, vecina je nekad bila civilizirana, nekad je navijacka baza bila studentarija, dakle obrazovani decki, klinci su malo postali stereotipni, ali nikad nije vecina bila neonacisticka, a to po onom sto sam vidio film implicira, jer sav vidio u isjecku scene od Hitler Jugenda zastavu na tribini, toga na Sjeveru nikad nije bilo i nikad nece, valjda, nece biti .
    A kao sto je rekao jedan moj prijatelj "a koji cu kurac ici gledat ono kaj sam radio"; a to se odnosilo na scenu ZDS!, inace veoma jak moment na svakom stadionu, nema toliko veze s ustastvom, koliko ima s prkosom establishmentu.

    Jedva cekam vidjet to u kinu. Koliko god da mozda film bio karikiran.

    avatar

    30.03.2009. (17:19)    -   -   -   -  

  • Tipkalica

    Pozdrav! Posjeti novi forum www.tipkalica.com, registriraj se i sudjeluj u mnogim zanimljivim raspravama. Što više postova sakupiš veči je tvoj rejting. Čekamo te!!!

    avatar

    30.03.2009. (17:35)    -   -   -   -  

  • miro_par@yahoo.com

    Imam veliku potrebu da izrazim drugačije mišljenje na ovu temu.
    Ko prvo, samo da kazem vezano za Lalića, on je mozda malo iritiran pričom o metastazama , jer ga u knjizi Filip bas proziva u smislu kaj njemu ima neki šupak s kozjom bradicom na telki objašnjavati kaj su navijači...
    Kad smo već kod knjige, ona je prvi korak metastaza, a drugi korak metastaza je kazališna predstava u kerempuhu.
    Tko nije gledao tu predstavu, taj može steći dojam da je film dobar, al tko je gledao tu predstavu, kao što sam ja, taj će na pola filma napustiti kino...kao što sam i ja!
    Također, svatko ko je gledao predstavu, svjestan je činjenice da je VILI MATULA jedini koga možemo nazvati KRPA!
    Renea možemo nazivati samo Robi (lik iz bitangi i princeza) jer Rene je upravo tako odglumio Krpu, a Krpa nije Robi, Krpa je zajeban!
    Matula je u toj predstavi od Krpe napravio glavnog lika u Metastazama, što Krpa u knjizi nije.
    Ostali glumci su također za nekoliko kopalja bolji od glumaca iz filma. Onaj Hrvoje Kečkeš je pravi Kizo, a ne ovaj iz filma. Pa nemre Kizo bit veći i jači od Krpe, kao što je u filmu prikazano??? Debilana totalna.
    Ovaj glumac koji je Filipa glumio je također ne uvjerljiv, za razliku Od Mirkovića koji je u predstavi briljirao...
    Za Deju neću ni govoriti, ovaj Dejo iz filma bi svojim izgledom više odgovarao Kizi, a ne Deji.
    Tu dolazimo do još jedne stvari: MRTVI !!!
    U filmu ga nema!?
    Mrtvi, jedan od jačih likova u knjizi i predstavi, u filmu se samo spominje kao da je umro...
    Oko Mrtvog su dvije najjače priče u knjizi: Brat (bivši metalac) koji 90-ih postaje Thompsonovac i kojeg ubijaju u Bosni gdje se borio za neki dio zemlje oko kojeg su se dva dana nakon njegove smrti za stolom dogovorili...I druga jaka priča vezana za Mrtvog je kad kamiondžije jebu njegovu sadašnju, a od njegovog brata bivšu djevojku, kako bi zaradili za drogiranje...
    Scena u predstavi gdje se sjete njegovog mrtvog brata, izaziva suze na oči...U filmu je nema, nema ni Mrtvog.
    Još jedna scena koja u predstavi izaziva suze na oči je kada Kizo Milici kaže da je kurva srpska iz Vukovara...toga u filmu naravno isto nema.
    U filmu nema niti jedna jaka priča iz te knjige niti iz predstave, vec samo neke zajebancije i neko slabašno klošarenje...
    O ostalim glumcima da i ne govorim...Filipovi roditelji Gregurević i ona mama su bijedni (mozda su prvo trebali knjigu pročitati da shvate svoj lik, a ne samo scenariji preletiti).
    Od sporednih likova samo pohvale idu Emiru Hadžihafizbegoviću koji je svoj poluminutni dio perfektno odglumio, al posto taj dio nema veze sa pričom Metastaza, onda ta pohvala ne ide filmu, već Emiru ko glumcu.
    Redatelj Branko Šit, napravio je ponovno nešto po čemu je poznat, a to je katastrofalan izbor glumaca.
    Ne da mi se više pisati o ovome jer sam iziritiran lošim filmom, i pod hitno ću morat opet predstavu pogledati, kako bi opet vidio PRAVE METASTAZE i PRAVOG KRPU!

    ako mi zelite nesto odgovoriti, molim na ovaj mejl, jer blog ne vodim, a do ovog vaseg bloga sam slučajno došao.

    S poštovanjem,
    Miro Par

    avatar

    30.03.2009. (17:50)    -   -   -   -  

  • no name

    A đe ti nestade zadnji post zajedno s mojim komentarom?!

    avatar

    31.03.2009. (00:19)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ZAO

    knjiga "Metastaze" jedna je od najboljih hrvatskih knjiga desetljeća ....
    predstavu nisam gledao, ali film mi je odličan, možda samo za nijansu
    lošiji od knjige ...
    Rene Bitorajac je ostvario ulogu života i ne mogu nikako Vili Matulu zamisliti u ulozo Krpe,
    slično je sa Kizom i Robertom Ugrinom ...
    SVakako, film koji treba pogledati...
    NItko nije spomenuo muziku grupe "Majke" koja se sjajno uklapa !?!?

    avatar

    31.03.2009. (20:48)    -   -   -   -  

  • aparatczyk

    Uz ime Branka Schmidta me ne vezuju neka pozitivna filmska sjećanja, bojim se da je snimio neku bananu od filma tako da mi ga se uopće ne gleda.
    Trešnjevka je nekada bila opak kvart, sada tamo divljaju samo građevinski poduzetnici. Kvartovska opakost se preselila u druge dijelove grada, kao što su novozagrebačke kolonije naseljene u sedamdesetima, ali mislim da i tamo popušta. Kako će to izgledati za desetak godina u Sopnici- Jelkovcu, tko zna, možda tamo budu hodali zombiji.

    avatar

    31.03.2009. (23:08)    -   -   -   -  

  • Return of ALTEREGO

    to kaj sad tu neki pametnjakovići komentiraju kak su BBB u stvari horda intelektualaca i VSS genijalaca to je obično sanjanje američkog sna jer u svakom žitu ima kukolja tako i u BBB ima nešto ekstra klase, svi znamo koji to BBB prevladavaju, sramote Dinamo i državu, a to isto vrijedi i za sve ostale navijačke, prvenstveno nogometne skupine. i da se razumijemo, ja volim nogomet i navijač sam. i da se razumijemo, živim po Trešnjevačko-novozagrebačkim kvartovima cijeli život i baš to nije nikakvo karikiranje, nego jebena istina, filmska doduše ali ipak.... i nije svaki film automatski loš ili bezvezan zato jer je njegov redatelj možda imao takve filmove.

    avatar

    01.04.2009. (00:53)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Shmidt i dobar film? Bitorajac koji po n-ti put glumi sebe? Sex, droga i rocknroll u vremenu cajki? O kojoj subkulturi to Shmidt priča? Sreća da sam vidio onu scenu u Nedljeljom u 2, tak da nemam potrebe za ostatkom filma. Knjiga je tek teži šit, čista snobovska pozerština - kak mali ginekolog zamišlja narkomane....

    avatar

    01.04.2009. (10:27)    -   -   -   -  

  • ž

    jako mi se komentira film koji nisam gledala, ali nemam vremena za japajatanje, pa samo da naglasim, da je vrijeme da puštaš samo one koji su taj film i pogledali : )
    kpd

    avatar

    01.04.2009. (12:41)    -   -   -   -  

  • odmak

    Pročitajte knjigu Metastaze po kojoj je snimljen film. Odlično je napisana. film ću otići pogledati kad stigne u Split.

    avatar

    01.04.2009. (14:17)    -   -   -   -  

  • ashtray girl

    ogledah predstafu koja je bila zadofoljafajuća, a sad se spremam i za film :)

    ps-> mene zanima samo koja je ofa pjesma što sfira za vrijeme trailera? zahfaljujem!

    avatar

    01.04.2009. (23:47)    -   -   -   -  

  • hrv

    film je puno ispod očekivanog. nakon što sam u predstavi uživao čak dva puta, i nakon što je čak 5 režisera bilo zainteresirano za film, od filma sam dosta očekivao. i na kraju što reći? film je u mnogome promašen. kao prvo film neodoljivo podsjeća na trainspotting. iako sam već čuo takve komentare bio sam siguran da je to laički rečeno kao i za svaki drugi film koji se dotiče takvih tema sa margine društva, a i predstava nema nikakve veze sa spomenutom welshovom novelom; međutim lik krpe je identičan liku bebgia koji sa jednakom strašću navija i mrzi narkomane, a zajedno su u istome društvu, te jednako psuje i jednako mlati iz užitka sve oko sebe. dok tamo nema razloga ovdje su kod krpe opravdani nekakvim ptsp-em, iako to i nije bilo potrebno pošto se radi o liku koji bi se jednako ponašao i da nije bio u ratu, što danny boyle vrlo dobro zna. filip izgledom jako podsjeća na rentona, ali ovdje mu je ovisnost dio prošlosti, što je još gore, jer apsolutno nema slučaja da je netko bio u komuni i da se vrati drogama na način da počne dilati i to na kilograme, a uz to ne konzumira. to i je samo mali segment najveće pogreške filma, a to je da je potpuno neuvjerljiv. to je i umjetničko pravo, ali ipak matula je imao jasno razliku između smiješnog i nasilnog (čitaj bolesnog), dok bitorajac publici nudi nejasnu sliku i nikakvu granicu pa se često publika smijala na potpune dramske scene i obratno. uz to bitorajca u jednom trenutku prikazuje kao da ipak ima nekakve emocije dok žali za kizom i tu dodatno režiser uništava inače najbolji dio metastaza, a to su istančane crte, karakteri i opisi likova koje smo jasno mogli vidjeti u kazalištu. ako matula nije filmski glumac, kako se to već utvrdilo i rene ga je zamijenio, kečkeš to sigurno je i mogao je odlično utjeloviti lik kize, a ne da ovako dobivamo psihopatu koji je to što je jer je ograničen. kečkeš je jasno dao do znanja radi čega usmjerava emocije na sitnice i koliko voli dinamo, dok filmski kizo to radi jer eto nekako to svi rade i pri tome ništa ne razumije. filmski kizo nema nikakve veze sa ljubavlju prema voljenom klubu i kečkeš iskreno pati jer su ga frendovi zajebali i nije vidio omiljeni klub dok filmski kizo nema pojma zašto je tu gdje je. sve mi se čini da će na kraju film, iako je produkciju osobno potpisao sutlić i zamolio acu da ugosti renea dan prije premijere, dakle uz vrlo jak marketing, polučiti vrlo slabe rezultate, i zapravo neće ispjeti u nakani da se konačno napravi film koji će značajno uspjeti iskočiti iz hrvatske ustajale filmske žabokrečine. film na kraju ipak odskače od prosjeka i ima nekoliko dobrih trenutaka, ako ništa drugo onda barem fori nakon plački banke i ipak se može reći da je najviše zahvaljujući dobroj podlozi, odnosno tekstu mezastaze film opet nekako gledljiv.

    avatar

    03.04.2009. (01:25)    -   -   -   -  

  • hrv

    i još par stvari..
    sad baš čitam gornji komentar od mire i poptpuno se slažem sa njime. mrtvi, koji je debilno u filmu doslovno mrtav, je poptuno izostavljen iako je njegova priča potpuno relna, logična i jasna, a uz to duboga i do najmanjeg detalja istančana kroz njegov karakter, a i likova sa kojima se povezuje. takođe mi nije ništa bilo jasno dok sam gledao gregurevića, inače jako dobrog glumca, gdje je i je li pripit (ili je to dio uloge) ili ništa kao što je već i gore primjećeno, nije pročitao vezano za lik kojeg tumači osim svoje replike
    inače još zapravo glavna misao sa kojom sam htio krenuti u prethodnom postu, ako izostavimo ova sva naklapanja o promašenim glumcima, likovima i tako to, film je potpuno promašen i kao film, odnosno napravljen je kao nekakva kazališna predstava a ne film. meni ovaj scenarij liči na kazališnu predstavu u kojoj se želi kroz nekoliko scena prikazati ta margina društva, dok je nekakva filmska priča, i zapravo ono što čini film kao medij poptuno izostavljena. već je puno puta bilo rečeno kad su se komentirali domaći filmovi jesu li režiseri kod nas negdje naučili što je film, znaju li što čini film i koja je razlika od filma i kazališta. evo upravo je to ovdje isti slučaj. film nema nikakvu vodlju i zapravo se sastoji od nekoliko nabacanih scena koje su u montaži nastale kao da su izvalečene iz bubnja.

    avatar

    03.04.2009. (01:38)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    H mgledah trailer filma i čini se zanimljivim, ali pošto u trilerima često stave najzanimljivije scene a onda ispadne šit od filam, možd i nije tako. No zs zadovoljstvom ću ga pogledat. Naravno kad ga nabavim :)

    avatar

    03.04.2009. (01:54)    -   -   -   -  

  • ?????

    Film je gluuuuuup do bola i natrag. totalno nerealno opisuje slike ZG - a. Ja znam jako puno orginalnih purgera, znam jako puno BBB-a i ostalih pripadnika supkultura, ali NIKAD, ama bas NIKAD nisam sreo osobu od svojih 30ak godina koja krade mami lovu iz novcanika, ili izlazi iz novozagrebackog bloka sa pohanim mesom u sendvicu, koje poslije podijeli s mackama. Dajte, redatelj je u potpunosti neupoznat s temom koju ekranizira. To je kao da ja idem raditi film o stjuardesama i njihovim zivotnim problemima.

    avatar

    05.04.2009. (21:50)    -   -   -   -  

  • ja

    Predstava Metastaze u kerempuhu je odlična, mene osobno je najviše dirnula scena kad dečki igraju košarku a u pozadini se na ekranu vidi kako su nekad kao klinci isto tako igrali košarku i uživali, u tom trenu se osjeti jad i nevjerojatan osjećaj kako se stvari mogu promijeniti i kako sve na kraju ispadne skroz drugačije!Uglavnom predstava za zamisliti!

    avatar

    08.04.2009. (08:04)    -   -   -   -  

  • Matematičar

    Odlično!
    http://gimnazijabjelovar.hr/matematicari/index.php

    avatar

    14.04.2009. (19:48)    -   -   -   -  

  • syn close

    pa dobro jer nitko ne vidi da nedostaje dio filma?!
    ovo je brljotina koja se pokušava isfurati poznatim eksterijerima da "burazi" vide superandriju ili tkalču pa im je super film.
    ka - ta - stro - fa.
    dajte malo gledajte filmove, dajte malo mislite kaj gledate i dajte malo mislite dok gledate.

    a režiser?
    ne mogu vjerovati da je taj čovjek već radio prije filmove i da je svjestan kaj je napravio.
    umjetnost je sagledati kaj radiš, ovaj idiot nije sposoban niti spojiti tri suvisla kadra u radnju.
    fabula je za njega, ili razvod iste - totalna naučna fantastika.

    predstava nije ništa novo - a u filmu još i Tarik fali.
    ostaje nam - ništa.

    nažalost moram se zapitati, mada je to striktno BEZ nacionalizma - kako - o kako i zašto srbi znaju napraviti tako dobre filmove a mi ne??!
    bure baruta naprimjer.

    a kaj je ovo smeće?

    avatar

    20.05.2009. (23:00)    -   -   -   -  

učitavam...