Hey Tea! You know when you mentioned Bergamot.. I was scratching my head. I've never heard of Bergamot in Singapore.
I did a little googling and I found it's Southeast Asian name.. Kaffir Lime!!! Rings a bell??? Yeah.. it is undeed widely used in Thailand. Especially the leaves (really fragrant) is essential in the famous Tom Yam Goong (Thai Spicy seafood soup).
In Singapore, we can find these oddly shaped leave being used in the seasoning of curries and various Nonya dishes. We prefer the leaves (dried or fresh) instead of the fruit or zest. The Fruit itself does not match the other citrus (especially Calamansi.. a smaller SE asian relative of the Limes) in terms of fragrance. And the juice is a little bitter.
Sometimes we do term it Thai Lime.
For more superstitious people, the leaves are thought to cleanse you of bad luck! :)
A very kind friend from NY just brought me a bunch of Kaffir Lime leaves!! :DDD
19.03.2009. (18:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
obozavam bergamotov miris. a ovaj desert izgleda upravo prekrasno!!! inace sam te se sjetila ovih dana. radila sam sacher tortu prema demelovom receptu i ostala poprilicno razocarana. ispala je upravo onako kako ispadaju lose sacherice odnosno presuhog biskvita. marmelada je trebala biti samo s vanjske strane a ja sam dodala i u sredini, bas da sprijecim suhocu. kad se jede, prepolavlja mi se po sredini jer je trebalo mazati obje strane biskvita marmeladom a ne samo jednu. caklinu sam napravila takodjer preobicno tako da je sve ispalo jedna katastrofa :(. bas razmisljam kako bi se moglo napraviti ovakvo punjenje od bergamota i napraviti vlastitu sacher tortu :)))))). javi mi ako nadjes njihov recept za to. zahvaljujem unaprijed :))))
21.03.2009. (19:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nlo
Bog Tea prije svega želim ti reći da ti je blog prekrasan a zatim da te na mom blogu čekaju nekakve nagrade :))) http://nlo-nlo.blogspot.com/2009/03/award.html
22.03.2009. (01:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lijep pozdrav prijateljice, probala sam prošle godine bergamot koji služi za dobro raspoloženje ne smije se pretjerivati , bila sam na izložbi agruma svih vrsta i sve same delicije pisala sam i post u prosincu , ovo tvoje je kao uvijek lijepo poućno i interesantno lijepi pozdrav do slijedećeg javljanja ..nismo te zaboravili :-))) baćin
01.04.2009. (23:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sher
Hey Tea!
You know when you mentioned Bergamot.. I was scratching my head. I've never heard of Bergamot in Singapore.
I did a little googling and I found it's Southeast Asian name.. Kaffir Lime!!! Rings a bell??? Yeah.. it is undeed widely used in Thailand. Especially the leaves (really fragrant) is essential in the famous Tom Yam Goong (Thai Spicy seafood soup).
In Singapore, we can find these oddly shaped leave being used in the seasoning of curries and various Nonya dishes. We prefer the leaves (dried or fresh) instead of the fruit or zest. The Fruit itself does not match the other citrus (especially Calamansi.. a smaller SE asian relative of the Limes) in terms of fragrance. And the juice is a little bitter.
Sometimes we do term it Thai Lime.
For more superstitious people, the leaves are thought to cleanse you of bad luck! :)
A very kind friend from NY just brought me a bunch of Kaffir Lime leaves!! :DDD
19.03.2009. (18:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Marina kuharica
obozavam bergamotov miris. a ovaj desert izgleda upravo prekrasno!!!
inace sam te se sjetila ovih dana. radila sam sacher tortu prema demelovom receptu i ostala poprilicno razocarana. ispala je upravo onako kako ispadaju lose sacherice odnosno presuhog biskvita. marmelada je trebala biti samo s vanjske strane a ja sam dodala i u sredini, bas da sprijecim suhocu. kad se jede, prepolavlja mi se po sredini jer je trebalo mazati obje strane biskvita marmeladom a ne samo jednu. caklinu sam napravila takodjer preobicno tako da je sve ispalo jedna katastrofa :(. bas razmisljam kako bi se moglo napraviti ovakvo punjenje od bergamota i napraviti vlastitu sacher tortu :)))))). javi mi ako nadjes njihov recept za to. zahvaljujem unaprijed :))))
21.03.2009. (19:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nlo
Bog Tea prije svega želim ti reći da ti je blog prekrasan a zatim da te na mom blogu čekaju nekakve nagrade :)))
http://nlo-nlo.blogspot.com/2009/03/award.html
22.03.2009. (01:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dalmacija moja inspiracij
great...bravo dušo...dalmacija moja inspiracija
26.03.2009. (21:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
boco san
Lijep pozdrav prijateljice, probala sam prošle godine bergamot koji služi za dobro raspoloženje ne smije se pretjerivati , bila sam na izložbi agruma svih vrsta i sve same delicije pisala sam i post u prosincu , ovo tvoje je kao uvijek lijepo poućno i interesantno lijepi pozdrav do slijedećeg javljanja ..nismo te zaboravili :-))) baćin
01.04.2009. (23:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...