,nepoznatizagreb.blog.hr" /> <font color=#CC0000>Gdje je pravi centar Zagreba? (traži se "najzagrebačkija točka" našeg grada!)</font> - Nepoznati Zagreb - Blog.hr - komentari na post

Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


 • GP_ZG

  a) Stvarno mi je duhovita crtica o spoju Zagrebačke ulice i Zagrebačke avenije kao naj-zagrebačkijem mjestu! Svaka čast na ideji!

  b) O Ilici kbr. 2 postoje pisani tragovi koji kažu da je to prethodnica sadašnje trokatnice sa spomenutom Estetic Uvemom. U počecima je to bilo svratište i pivnica u koju se ulazilo s Ilice, ali kasnijim nadogradnjama jednostavno je, vjerojatno zbog reprezentativnosti prema Jelačićevom trgu, građevinski izostavljen ulaz s Ilice pa je taj broj "nestao". Uostalom kbr. 4 bio je tvrdo "zacementiran" u numeraciji hotela "K caru austrijanskom", kbr. 6 u hotelu "Grand" pa nije bilo "pomicanja".
  Poslije su oba spomenuta hotela "pojedena" od "Name" koja je neko vrijeme, sjećam se, nosila numeraciju Ilica 4-6. Sada, upravo gledam, na T-Com-ovom telefonskom imeniku "Nama" je na adresi Ilica 4 što proširuje početnu enigmu i na "nestanak Ilice kbr. 6"...

  avatar

  11.06.2009. (23:17)    -   -   -   -  

 • silvek

  Jednostavno: to je uglovnica pa ima dva kućna broja:Trg bana Jelačića 1 - Ilica 2 / nekadašnja kuća Stanković nadograđena 1880. prema projektu Hermana Bollea/, slijedeća kuća je Ilica 4, pa Ilica 6 /nekadašnj Grand hotel Ladislava Schwartza - obje spojene u trg. kuću Kastner i Ohler, današnju "Namu"

  avatar

  19.10.2010. (23:02)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...