Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (49)

Marketing


  • fanny

    Što se "nestale" love tiće, ti kao da si na telepatskoj vezi s mojim darlingom, on stalno govori da je lovu netko (globalno i lokalno) maznuo, ili je nije ni bilo :) A teško je baš povjerovat' da je nije bilo, ja sam sklonija vjerovati u ono prvo :)
    Vanzemaljci... bez obzira na rotirke, ja vjerujem u vanzemaljce. Nadam se samo da će biti ona radikalna vrsta - da nas nauče pameti :)
    A što se juniorke tiće, ona stalno gravitira prema Dalmaciji, sve mi se čini da je nešto tamo vuče, svidjela joj se fjaka:) No dobro, bolje i to, nego kad se prije dvije godine divila mješancima s kosookima i kmicama. Unatoč svemu, baš se ne mogu zamisliti kao baka malog kmice...
    Pozdravček noćni (popila sam kavu u 10 navečer) :)))

    avatar

    17.03.2009. (00:56)    -   -   -   -  

  • borgman

    Fani...a ti rasist?...

    avatar

    17.03.2009. (13:17)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ Hebatga, pogledao sam "House of Cards". Ne znam što bih rekao, jednostavno sam ostao bez teksta na prezentiranu priču o financijskom inžinjeringu...

    @ Fanny, skinuo sam sa torrenta gore navedeni dokumentarac koji mi je preporučio Hebatga. Lova definitivno nije nestala, pretočila se u neke druge bačve. Radi se o takvoj globalnoj prevari i pronevjeri da je to gotovo nezamislivo...
    Glede vanzemaljaca, moram te razočarat, sve je to ovozemaljskog porijekla...:))))))
    A glede kave i nesanice, stara moja, moraš se zamislit, pa nije valjda surfanje jedina solucija da se iskoristi nesanica...:))))))))))))))))

    @Borgman, si videl? Maske padaju kak se bliži doba vjenčavanja...:))))))))))))))))))))))))))))))

    avatar

    17.03.2009. (14:49)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Sagi - ne moram pogledati House of cards, tako nešto mi je odavna palo na pamet, sve je to dobro izrežirana, umjetna frka, koja je jednom postotku (možda i manje) napunila nezajažljive žepove. Jedino što nije umjetno, što je itekako realno je da bumo mi, sitne ribe nadrapali, netko manje, netko više...
    Znam ja da ima drugih načina za nesanicu, ali moja polovica je tako debelo hrkala, da nisam imala srca tražiti svoj dio kolača :)
    Vanzemaljci - nemreš me razuvjeriti :)

    @Borgi - jesam, samo mi još fali KKK plahta :) Zeka-peka, ja sam široka srca otvorena za sve vjere, nacije i boje :))))))))))))))))))

    avatar

    17.03.2009. (16:38)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ sagi
    Bash mi je drago da si uspio vidjet.
    Pa se sad mozemo bolje spremit za slijedechu koja nas cheka jer smo dobili "spasioce" koji che izprintat kartushine nadajuchi se da se enche sve prosuti dok oni ne uhvate penziju.
    Bijeli, crni, ili zeleni (oni iz letechih tanjura) sve je to isti kokot. Ljigavi oportunizam nema boje.

    avatar

    18.03.2009. (00:40)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Hebatga, ma znam, ali klasificirati vrijednosne papire kao AAA rizične a da su oni u stvari BBB- , je čista prevara. Uostalom, nije mi jasno kak nikom nije bilo vidljivo da je divljanje cijena tržišta nekretnina klasičan mjehur od sapunice. Još mogu i donekle razumijet hipotekarne zajmoprimce joji su u stvari najobičnija izmanipulirana financijska telad, ali za ljude kojima su financije posao zbilja nema opravdanja. Kraj takvih financijskih "mahera" americi zbilja ne trebaju talibani...:)

    avatar

    18.03.2009. (11:35)    -   -   -   -  

  • fanny

    Si čuo da su promijenili pravila u F1? Sad bu bilo manipulacije. Sigurna sam da su to napravili samo zato što je kmica lani bio pobjednik. Stalno natiću na nos da bi po ovim pravilima Massa bio pobjednik ;( Nadam se da će i ove godine kmica odnijeti pobjedu, u inat svima :)))
    Pozdravček :))))))))))))))

    avatar

    18.03.2009. (20:02)    -   -   -   -  

  • hebatga

    "Uostalom, nije mi jasno kak nikom nije bilo vidljivo da je divljanje cijena tržišta nekretnina klasičan mjehur od sapunice'
    Bilo je samo one takve nitko nije htio slushat. Ja sam svome bratu (bankaru) i jednom prijatelju direktoru u velikoj hr banci pokushavao objasnit jednostavnu rachunicu da kredit koji generira nekih 5% kamata (a "subprime" su bili josh nizi) ne moze teoreski generirati prihod od nekih 15%. E hebiga, veli brat "ma ti mrzish Ameriku" a P mi poslije moje priche nudi da kesh koji sam tada imao u njegovoj banci investiram u takve vrijedonosnice. Doshlo mi je da ih obojicu poshaljem u 3 pm i otada vishe s bratom ne razgovaram o ekonomiji.
    Genijalni Steve Bell je u Guardianu imao jednu karikuturu gdje Obama s govornice govori "yes, we can" a rulja ogovara sa "give us another bubble". Gdje je lijepo objasnio i jednu i drugu stranu.

    avatar

    18.03.2009. (20:25)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Fanny, kmica je potrošio svojih pet minuta slave, sad će se kupati u osrednjosti gdje mu je i mjesto. Sezonabi mogla bit jako zanimljiva i izjednačena...:))))))

    ...@ Hebatga, "give us another bubble", hahaha, ovo je odlično...:)))))))))))

    avatar

    18.03.2009. (21:07)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Uslishuje im Obama molbu samo shto oni to josh ne znaju ali, ako je vjerovat povjesti, poslije ove bi moglo doch do pucanja.
    Danas sam vozechi niz moju ulicu izbrojio koliko je kucha na prodaju i onda pogledo cijene na internetu pa ispalo da tu ima negdje oko 8 miljuna dolara vrijednosti. A obavjesti o prodaji vise od rujna/listopada proshle godine i ne vidjeh da se ijedna prodala.
    I onda vi mislite da ste "u banani".

    avatar

    19.03.2009. (03:38)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Hebatga, koliko sam skužio i iz dokumentarca, susjedstvo je izuzetno važna stavka kod procjene nekretnina. Ne zvuči dobro kad ti se u susjedstvu pojavljuju prazni objekti. Danas sam uspio naplatit fakturu od prosinca prošle godine i malo sam živnuo. Užasno me je strah lanca nelikvidnosti koji se uvijek pojavljuje kad su ovi na vlasti...:)

    avatar

    19.03.2009. (20:35)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Tochno, ista kucha moze imati dvostruku razliku u vrijednosti u zavisnosti gdje se nalazi. Uglavnom se svodi na razliku kako je grad dizajniran a iz tog proizlazi kolichina poreza iz kojeg se financira shkolstvo. U mom gradu, recimo, se ne smije graditi stambena zgrada za vishe od jedne obitelji, tj nema stanova a napravljneo je namjerno da ili morash imat dovoljno para za kupit kuchu ili ne mozesh tu zivjet. Americhki nachin "ravnopravnosti" o kojem kenjaju cijelom svijetu. Btw, ja mislim da je u ovo zadnje pola godine moja "potonula" za nekih 150-200 tisucha.
    Hebada je da sad vishe nelikvidnost nitko ne moze popravit jer kad se jednom netko (bilo pojedinac ili drzava) zaroni u pretjerani dug onda je isplivanje vrlo hebena stvar.

    avatar

    19.03.2009. (22:37)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ sagi
    Kako te vjerojatno primarno zanima moguchnost naplachivanja poslova, a ona je manje-vishe u primjeru HR povezana sa kreditnim rejtingom zemlje, mozda te zanimaju najnovije procjene MGS-a (koje mi je drugarica brachna danas donjela pokazat)
    Po GRRI-ju Hr je 15 (ispod 20 se konta "vrlo mali rizik") a po GRRI+ je 40 (do 40 se konta "mali rizik"). Izgleda mi kao dobra vijest obzirom da su chlanice EU-a Poljska, Madjarska, Latvija, Litva, Rumunska, Estonia, Bugarska rangirane dosta loshije a mi smo malo loshiji u usporedbi sa Grchkom i Irskom.
    Usput, dobro bi bilo ovo uzet u obzir kad se "druka" za ulazak u EU pod svaku cijenu jer zorno pokazuje da od toga moze biti male koristi. Ko shto je i ovima gore a znakovito je da je i Ukrajina bolja od svih njih. Iako nije u EU.

    avatar

    20.03.2009. (03:05)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Hebatga, problem je u tome što javna poduzeća i država ažurno plaćaju samo "svojima", tj politički interesno vezanima. Ažurnost je proporcionalno vezana uz donaciju i tu se ne može ništa napraviti. Nevjerojatnih stvari sam se naslušao i doživio tokom "karijere" tako da me više ništa ne može iznenaditi. Kako su za dva mjeseca lokalni izbori, love neće biti nigdje. Treba to sve preživjet a ne uprljat obraz...:))))))))

    avatar

    20.03.2009. (13:20)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    ne brini...pratim ja...al ovdje sve sam intelektualac do intelektualca..pa nemam kaj dodati, već onak klimam glavom i velim...o da, tak je:DD

    avatar

    20.03.2009. (13:59)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Limbolina, a mene si našla z.......t - ha?...:))))))))))))

    avatar

    20.03.2009. (18:08)    -   -   -   -  

  • Venerina Kap

    cmok

    avatar

    20.03.2009. (19:09)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Kae ovo?!?! Napali me komadi u rano proljeće! Puce drage, još sam uvijek down i nisam baš neko društvo...:))))))))) No, sve se to može uskoro preko noći promijeniti - doslovno...:)))))

    avatar

    20.03.2009. (19:50)    -   -   -   -  

  • Ekstrasolarni planet

    Recimo da imam 5-10 tisuća kuna viška. Kako da ih konzerviram tako da za npr. godinu dana vrijede barem isto toliko ako ne i više?

    avatar

    20.03.2009. (22:00)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Ekstrasolarna, nisam stručnjak ali bi nekakva poštena rentna štednja ili oričenje trebala udvostručit novce kroz 10 godina. E sad vidiš kakva su mirovinski stupovi prevara kad pogledaš kako oni "oplođuju" lovu. Bilo nedavno u novinama, čovjek u godinu dana uplatio 3000Kn a na računu stupa mu je minus 1,5Kn!!!...:)

    avatar

    20.03.2009. (22:34)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Sve samo ne u dionice ili nekakve "stupove" (od pijeska).
    Najsigurniji nachin (po mom mishljenju) za sachuvat pare je promjenit ih u shvicarske franke. I, po moguchnosti, stavit u svicarsku banku.

    avatar

    20.03.2009. (23:28)    -   -   -   -  

  • Ekstrasolarni planet

    Što se tiče mirovinskih stupova, stambenih štednji, deviznih štednji u raznim bankama - sve ih imam. Prema poslovici: Ne stavljaj sva jaja u istu košaru ili Vidla žaba da se konji kuju... Imam i udjele u jednom mješovitom fondu gdje sam na gubitku više od 50%. Razmišljala sam, da sad kad su udjeli jeftini, uložim u neki drugi fond. U budućnosti će cijena udjela vjerojatno opet rasti. S druge strane, možda propadnu i fondovi kao takvi. Nekako me je prošla volja za kockanjem.
    Mislim da ću kupit švicarske franke i zabunkerirat ih čarapu jer švicarskih banaka baš i nema u susjedstvu. Za otvorit račun treba otić u Švicarsku.

    avatar

    21.03.2009. (14:35)    -   -   -   -  

  • fanny

    Sad je lovicu najbolje držati u čarapici, jer više niš ne vjerujem bankama. Još do nove godine, moglo se nešto dići na ulaganju u mješovite investicijske, sad više nije sigurno. A štednja na kamatu - e ne buju oni s mojim nofcima vrtili, a meni uvale bijedu od kamate :)))
    Što se tiće ovih hipoteka, kad se nakupe nekretnine pod ovrhom, samo ne znam ko bu ih kupovao. Baš me zanima...
    I ne diraj mi kmicu, nova pravila su živo sranje, znači - treba dobit dvije-tri utrke, pa onda moš ladit jaja i ne moraš skupiti ni boda ;(((((
    Pozdravček subotnji :)))

    avatar

    21.03.2009. (18:00)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Ekstrasolarna, evo vidiš, ako Hebatga, kao najveći financijski stručnjak na ovom blogu, nema neke kreativne ideje, onda nemam zbilja što za reći. Moj savjet bi bio sasvim pragmatičan, uloži u sebe i ufati nekog frajera koji je umočen u mrtvu lovu. Nema tih kamata i investicija koje mogu to nadmašit...:)))))

    ...@ Fanny, kaže narod "oteto-prokleto", nikad ne bih kupio nešto sa takvim backgroundom...:)
    Glede bodovanja, ostaje po starom, naj se jeziti Fanika...:))))))))

    avatar

    21.03.2009. (19:07)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @extrasol
    "U budućnosti će cijena udjela vjerojatno opet rasti"
    Znash li kako se zove situacija kad ljudi u ovakvom vremenu vjeruju da che dionice rasti. Sucker's rally. Olitiga u slobodnom prijevodu "jurish debila".
    Glede "inovativnosti". Usprkos "urbanim legendama" o zaradi na trzishtu dionica svi kredibilni podaci pokazuju da dugorochno gledano nikad u povjesti na nijednom trzishtu povrat na ulozeni novac nije bio vechi nego shtednja u banci ili kupovanja nekretnina. Zahvaljujuchi tome da ogromna vechina ljudi uopche nema pojma o chinjenicama propagatori financijskog trzishta uvjek uspijevaju progurati tezu o "bogachenju na dionicama" shto je totalna idiotarija za sve osim onih koji se bogate na tudji rachun, tj. brokerske kuce i njihove vlasnike/managere.
    Nazalost, ljudi se vole "svadjati s matematikom" kad im se uchini da bi mogli neshto profitirati pa ovakve poput mene smatraju "zaostalima" i uvjek iznova popushe a, iskreno, ne vidim razloga za shto ne bi kad im se svidja zivjeti po onoj "da sam zvezda rokenrola, pa da vozim luda bela kola". Gdje se on "da" nikad ne ostvari.

    avatar

    21.03.2009. (19:32)    -   -   -   -  

učitavam...