Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • halter skelter

    Desmond Morris u svojoj divnoj knjizi Manwaching objašnjava mnoge tajne, među kojima i onu o muškim bradavicama. Čemu bradavice u muškaraca, čemu pubične dlake? Iz daljine gledano, golo ljudsko tijelo s bradavicama i pubičnim dlakama podsjeća na golemo lice (bradavice oči, pubična regija usta). Koja je od toga korist? Pa da odvrati moguće napadače, koji iz dimenzija lica proračunavaju ukupnu veličinu (ljudske) životinje.
    Cicke ove tete privlače me stoput više od njezinih očiju. Jesam li ja obična muška svinja?

    avatar

    16.03.2009. (19:04)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    U jednom Madu čitao sam antropološku studiju genijalnog znanstvenika i humanista Dona Martina o porijeklu vrsta i bogoštvolju; u jednom kraćem pasusu, Martin, uz pomoć nekakvog priručnog arheologa, rekonstruira divovsku prethistorijsku životinju na osnovu jedne jedine pronađene kosti - ta kost, da olakšam prispodobu, izgleda točno kao kost koju u svakom stripu u ustima nosi svaki prosječan pas - koja je, naravno, gigantskih proporcija: recimo, položena na tlo, visoka je kao čovjek! I, kad okrenete novu stranicu, zaista vam se ukaže nevjerojatna pradavna životinja: na jednom je zglobu kosti jedno oko, na drugome drugo, ispod su brkovi, a odozada je rep!
    E, tako je i tvoj Desmond objasnio bradavice i pubične dlačice u muškarca! Kajgod!

    avatar

    17.03.2009. (11:57)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Objasni onda ti tajnu bradavica u muškaraca i pubičnih dlaka u oba spola, Why, Nemanja, why !!!!

    avatar

    17.03.2009. (13:58)    -   -   -   -  

  • vertebrata

    Zar nije common knowledge kako se fetus razvija kao žensko?, te da se tek dodatkom muških hormona ( što je karakteristika "slabije" trudnoće, pri uvjetima boljim od prosjeka rađaju se curice, pri uvjetima slabijim od prosjeka rađaju se dječaci ) razvija muško dijete kao dodatak ženskom prototipu. Bradavice se razviju prije nego li nastupi hormonalno-spolna selekcija i u tome je sva tajna.
    Pubične dlake su drugi par rukavica.

    avatar

    17.03.2009. (18:40)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Ne znam baš, Vertebrata. Zašto se bi se, zaboga, bradavice razvile tako rano?

    avatar

    17.03.2009. (21:26)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Vertebrata je u pravu, muški spol je sekundaran.

    avatar

    17.03.2009. (21:34)    -   -   -   -  

  • vertebrata

    Zato što je fetus ženski prototip. -_-

    avatar

    17.03.2009. (21:39)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Ma znam to, ali baš da se bradavice na fetusu razvijaju u tako ranoj fazi gastacije mi je u najmanju ruku čudno. Pa znaš na što fetus u početku liči, taj nema ništa, ali ti tvrdiš da ima bradavice. Možda stvarno ima, ali je bizarno.

    avatar

    17.03.2009. (21:56)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Ili misliš da su bradavice zapisane u kodu, i nikakvo izlaganje fetusa hormonima ih ne može izbrisati. One će se razviti, bez obzira na sve. One su tu da ostanu, savršeno beskorisne, ali oku neodoljive, male, slatke muške bradavice.

    avatar

    17.03.2009. (21:59)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Pravo pitanje ovdje jest imaju li i četveronožni mužjaci sisavaca bradavice, ili je to slučaj samo s dvonožnima (kod kojih su onda bradavice mimikrijsko oruđe preživljavanja). Životinje na različite načine vizualno obmanjuju neprijatelja, ovo s tijelom kao licem nije ništa manje logično od leptirovih šara koje oponašaju oči ili očiju na paunovom perju.
    Ima li tigar bradavice? Treba li tigar bradavice?

    avatar

    17.03.2009. (22:08)    -   -   -   -  

  • vertebrata

    Ne mogu reći "Svi mužjaci životinjskog carstva imaju bradavice, iako ne toliko razvijene kao ženke! " jer bi uslijedilo pitanje - A odakle tebi toliko iskustva? Well... 0_o
    no...
    Moj pas Cezar i bezimeni mačak imaju neke male kvrgice, čak štoviše - isti broj kvrgica kao i ženke bradavica.

    avatar

    17.03.2009. (22:22)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Ajde dobro, bradavice kod muškaraca nemaju druge svrhe doli da ih za razonodu grickamo, trljamo, štipkamo, gnječimo i drugo.

    avatar

    17.03.2009. (22:35)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pročitao sam vašu raspravu i na tren sam pomislio da sam na nekom drugom blogu, ne na Vaseljeni.
    Moram vam kazati da mi je neugodno čitati ovakve rasprave.
    Idem spavati, gorko razočaran.
    Tko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti.

    avatar

    18.03.2009. (01:30)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    njetochka, poslednjim ovim defanzivnim zakljuchkom u potpunosti potvrdjujesh stajalishte mladca Weiningera iz "Pola i Karaktera":

    Samo ono sexualno - nikada ono asexulano, transsexualno u mushkarcu - kao takvo deluje na zenu; ona od njega zahteva ne lepotu, vec krajnju sexualnu zudnju. Nikada nije ono apolinijsko u mushkarcu shto na nju ostavlja utisak, ali zato ni ono dionisijsko, vec uvek i samo ono u najshirem obimu faunsko u njemu; nikada mushkarac, vec uvek samo "le mâle" (chovechuljak); pre svega je to - o tome ne moze cutati knjiga o stvarnoj zeni - njegova seksualnost u najuzem smislu: Phallus*.

    *Dejstvo mushkarcheve brade na zenu je u vishem smislu i iz jednog dubljeg razloga, nego shto se to veruje, psiholoshki celovit i samo u intezitetu oslabljen odraz dejstva samoga mushkoga uda. Ali to ovde ne mogu poblize predstaviti.

    avatar

    18.03.2009. (01:55)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Igra, mi smo ti žene takve. Daj nam muški ud i nama je dosta. Ostalo je ionako dekoracija. Buahahaha.

    avatar

    18.03.2009. (08:43)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..ja ti se chudim njetochka, mushke bradavice itekako sluzhe svrsi !

    avatar

    18.03.2009. (16:20)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    da, dekoracija ahahah dobra fora. ovo nam ipak pokazuje kako zena ima duha (ili mozda samo poneka savremena zena). ali, ima se tu josh shtoshta rascistiti: mozda, recimo, njetochka zenu samo mima, a u stvari je okoreli mushkarac asketa, koji nikada nije uvideo znachaj bradavica kod mushkarca, ili se kao zena dobrano potrudila ne bi li se uzvidila do ovaakve jedne shale. ili je jednostavno mushkarac u zenskom oklopu... Nemani, ti si sexpert na ovom podruchju - prosvetli nas.

    avatar

    18.03.2009. (17:10)    -   -   -   -  

  • cveba

    Igrenjka, ja nekako ne mogu za ozbiljno povjerovati da je u njetockinom kvazi seksisticki - feministickom svjetonazoru muska bradavica stavljena ad acta, neeee, to ona samo ima momentalni denial.

    avatar

    19.03.2009. (17:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...