Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • miriza

    ja se osobno ne lijecim klasicnom medicinom pogotovo ne za takvu vrstu bolesti, vjerujem jedino u kirurgiju pa me ne zanima cijena lijeka, i da je po meni ne bih ga nikako kupovali
    Miriza

    avatar

    12.03.2009. (17:57)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    nema reda ni discipline,na jednoj strani se jeftini daju šakom lijekovi a za skupe nema,,da se malo smanje sirupi i -šrot- tablete koje u zbiru su isto skupi moglo bi se i za te skupe imat love,,najskuplji je lijek koji nedjeluje,to je bačeno,,a ministar-pih,šupak jedan,,,haha,al sretan jer može kako mu se digne

    avatar

    12.03.2009. (18:31)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    a i tu puno igra ono kako ko ima koga da potegne vezu za njega... ili zakon pod ruku pa u boj s birokracijom (ko što sam ja plazila po šalterima i komisijama za moju tetu...)

    avatar

    12.03.2009. (18:57)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    ccc... meni treba novi Thomas! i s ovim stalno imamo problema s maxtvom, tako da se to neće platit, ali... debili! DAJU ROBU S GREŠKOM, PA AKO PRORadi ok, ako ne proradi - novi ruter s greškom... i tako do u nedogled!

    avatar

    12.03.2009. (19:01)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    neznam, meni se ova tema nekako nadovezuje i na onu s naseg bloga protiv nasilja. ne da je potrebna temeljita reforma zdravstva nego bi trebalo uspostaviti i pravobranitelja pacijenata. tu tog ima. i u svakoj bolnici vise "pravila pacijenata".

    avatar

    12.03.2009. (20:15)    -   -   -   -  

  • Marina kuharica

    brosura, prava pacijenata

    i udruga za promicanje prava pacijenata

    avatar

    12.03.2009. (20:34)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    dakle kao i uvijek: tko ima para kupit će si najskuplji lijek i produljiti si život, a onaj tko nema čekat će smrt doma... strašno i surovo ali to nas čeka ljudi moji...

    što se pak tiče realnog sagledavanja stvar - da li bi ti realno sagledala stvar kad bi se, ne daj bože, nekome iz tvoje obitelji tako nešto desilo? ja siurno ne bih, prodala bih i kuću i stan i aute - i prevrnula bih i zemlju i nebo ako bi to značilo dan dulje sa tom osobom...

    avatar

    12.03.2009. (21:21)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ma da - novac može puno toga, pa vjerojatno i produžiti život....Uvijek bih se zapitala koliko će kvalitetan biti...
    Ako netko samo vegetira osobno to ne bih poželjela ni sebi ni drugima...:((((
    To nije produžavanje života - to je produžavanje agonije...
    Ja bih, da država ima novca, dozvolila svima sve potrebne lijekove!
    Laku i ugodnu noć od Luki+Goldie

    avatar

    13.03.2009. (00:10)    -   -   -   -  

  • Svasta nesto.

    Ima li smisla govoriti pitam se? Siva ekonomija u Hrvatskoj, suprotno našim službenim pokazateljima doseže između 33 i 34 % (službeno 8,5 %, o ovo navedeno jest podatak s
    Svjetske banke, a nekako tim podatcima više vjerujem). I sada bi netko zdravstvenu uslugu, naravno da ju ne plati, a da liječnici, medicinske sestre, farmaceuti sve rade besplatno za toga genijalca koji traži kraljevski tretman. Nema, nema, nema .... Plaćajte porez i doprinose ukoliko želite da socijalna država bude doista socijalna, ili neka se sve pretovri u privatnu odgovornost s privatnim zdravstvenim i privatnim mirovinama pa neka bude to isključivo odgovornost pojedninca. A ne da sirotinja plaća za srednji sloj koji laže o svojoj imovini. a kada mi susjed kaže da mu nećak ima leukemiju i da država ništa ne čini (jer po njemu svi trebaju plaćati za njega, a on ništa), a iti taj susjed radi na crno i grabi iz sustava (mirovina nezarašena i država i Grad Zagreb mu doprinose, zdravstvu je davao doprinos na minimalac a primao na ruke 10 000 kuna,a inspekcija - sjedi i plači ili smij se u državi Hrvatskoj). To je stvarnost, a oni koji zatvarju oči i ništa ne poduzimaju imaju li pravo žaliti se ili smatraju da dražava (tj. budale koji plaćaju porez i doprinose) plaćati za njih. Previše je takvih. A stradavaju oni koji poštuju zakone. Nema blagostanja za sve, ima samo za lažljivce. I nema nam spasa jer laž caruje.

    avatar

    13.03.2009. (05:21)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    ma ista stvar ovdje, zavisi na kojem dijelu otoka zivis i da li ce ti lokalno zdravstvo platit skupi lijek. obicno je odgovor zna se... moj otac je sam sve placao (nesto u sloveniji, nesto u hrvatstkoj) jer da je ostao na zdravstvenom umro bi 1996., a ne 2006.

    avatar

    13.03.2009. (08:35)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    ja bih kao i Cranberrie

    avatar

    13.03.2009. (09:38)    -   -   -   -  

  • fanny

    Kad smo u ekonomskom stanju u kakvom jesmo, sve postaje luksuz.
    Ne mogu ni zamisliti da se nađem u situaciji da mi zatreba, ili nekome od mojih najbližih...
    No uz te sve kvake koje si navela, još uvijek ima i rupa bez dna koje guću sredstva - bespotrebno, to je ono što ljuti...
    Pozdravček :)))

    avatar

    13.03.2009. (13:26)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Srećom nemam puno iskustva s tim stvarima.Znam da je dok je mama bila bolesna socijal dao kolica i par puta toplice....a ostalo smo plačali sami...a ovo kaj kažeš za ministra stoji,i onaj emotikon baš paše tamo gdje si ga stavila....

    avatar

    13.03.2009. (18:14)    -   -   -   -  

  • Đus

    iz više kuteva si ti temu obradila i potpuno si u pravu.
    dobar dio sjedi doma i čeka da im se sve riješi.
    ali koliki su oni koji sate i sate provedu u čekaonicama i redovima pa se ništa ne riješava...
    mogu ja prihvatiti da se država trudi, ali da se nakon 14 godina "truda" zdravstvo nije značajnije pomaknulo s mjesta- to mi ne ide u glavu.

    avatar

    14.03.2009. (13:43)    -   -   -   -  

  • katalona

    Sva sreća pa ni ja ni moji voljeni nismo bili u prigodi osjetiti "mračne strane" našeg zdravstvenog sustava.
    Hvala Bogu na našemu zdravlju, a hvala i svim onim medicinskim sestrama i liječnicima koji se trude biti bolji od svojih "kolega"!!!
    Valjda bude bolje :))

    avatar

    14.03.2009. (16:08)    -   -   -   -  

  • Sanja

    Slažem se sa tvojim navodom da je Hrvatska jedna od malobrojnih zemalja gdje su skupi ljekovi pokriveni osnovnim zdravstvenim osiguranjem, no, ako su pokriveni - onda su pokrevini. Ako nisu, onda nisu. Jer svima nama je jasno - da lijek treba mojoj kćeri i Sanaderovoj kćeri, a da ga može dobiti samo jedna kćer - koja bi ga kćer dobila. Druga stvar koja mene tu strašno smeta jest ispisivanje antibiotika šakom i kapom. Da se taj dio malo smanji, probaj samo zamisliti koliko bi se love uštedjelo i koliko love bi ostalo u državnom proračunu. ... ? I ne samo antibiotika... ima toga još.

    avatar

    15.03.2009. (07:50)    -   -   -   -  

  • The Sims 3 Sapunica

    Jebi ga :(
    Onda ispada da se taj lijek može nabaviti samo ako ga pacijent bude u mogućnosti platiti jer je to kao preskupo za bolnicu i njihov proračun.
    Kako god, za bilo koju bolest nikada nije prekasno da ju se pokuša ublažiti ili odstraniti čak tim lijekovima i operacijama.
    Nismo dovoljno razvijena država što se tiče bolničkog sustava. Ministar, eh...duga priča...da se njemu karcinom desi, on bi drugačije i monstruozno postupio.

    avatar

    15.03.2009. (09:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...