Komentari

film.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Ellers/Pareho

    Odličan blog! Ja pišem o alternativnoj kulturi, iz osobne perspektive. pogledajte! Imam i forum za diskutiranje :)

    avatar

    11.03.2009. (22:27)    -   -   -   -  

  • NENA

    Ratni film (naslov mu je Treći dan)je o ljubavi iračana i iranke, i ima poruku tipa: ljubav prema domovini ispred osobne ljubavi. Za moj ukus previše pucnjave, poprilično se odužio, a usudim se reć, patetika mu je ko u starih partizanskih filmova (Sutjeska, Kapelski kresovi...). Glumci su odlični, ali ima dosta predugih scena, pa je diskutabilno da li se na kraju pljeskalo glavnoj glumici ili su gledatelji bili sretni da je film završio. Krimić Posljednji čvor je dosta zanimljiv, sviđaju mi se tajanstveni zapleti, ali po mom ukusu previše patetike. Najviše mi se svidio jučerašnji film o dječaku iz sirotišta koji odlazi tražiti roditelje na sjever Irana. To je pravi iranski film o malim ljudima s velikim pričama, volim kad se tijekom filma nekoliko puta naježim od dirljivih scena ( ne srcedrapateljnih ili patetičnih). Ostale filmove nisam vidjela, ali mi se čini da ove godine nije baš najbolji izbor, iako su neki filmovi dobitnici nagrada u Iranu. Pozdrav!

    avatar

    12.03.2009. (18:46)    -   -   -   -  

  • ronin

    @ Nena: vidim da si skoro pa sve odgledala. :) Bio sam na filmu "Posljednji čvor" i moram priznati da nisam vidio dugo ovakav trash film koji ima velikog potencijala da postane dio neke retrospektive Trash film festivala. Mogu si mislit kako je bilo ekipi iz iranskog veleposlanstva koja ako ga je gledala, nazočila je u zadnjim kadrovima filma skoro pa urnebesnom smijehu. Taj film je predugačak i ubio me pa sam odustao od gledanja ovog potonjeg o sirotištu kojeg ti spominješ. Gledao sam još od "Djeca vječnosti" i moram priznati da je relativno ok.
    Ne znam da li je mog "filmskog uboda" ili do onog tko je odabrao ovogodišnje filmove ali se slažem sa tvojom konstatacijom... loši filmovi pomalo nevrijedni stavljanja u program kina Tuškanac. Sve govori i broj publike, koje bi zasigurno bilo i više da se usmenom predajom proširio glas o odličnim filmovima. Uglavnom smatram da onaj tko je birao loše odabrao, ponekad je bolje ne forsirati nešto ako baš nema filmova vrijednih prikazivanja.

    avatar

    13.03.2009. (08:36)    -   -   -   -  

  • filmozof

    oj...nemrem nigdje na netu nnacvi raspored za dane hrv filma pa ako saznas sto pliz javi...pozzz...

    avatar

    16.03.2009. (16:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...