Komentari

auzmish.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • gustirna

    Svakom svoje vrijeme. :-))))
    Gledajući iz ovih pozicija, čini nam se da je nekad život bio jednostavniji. Čini nam se jer smo samo promatraći iz budučnosti. Naša sadašnjost je takva kakva je, jednako je i njihova sadašnjost bila , za njih, teška i nimalo jednostavna.
    U nekoj sredini je harmonija, ali nju nećemo pronaći u drugom vremenu, pa čak ni na drugom mjestu - možemo je pronaći samo u nama samima. :-)))

    avatar

    11.03.2009. (19:47)    -   -   -   -  

  • NF

    jesil čitao Mannovog Tonia Krögera, kako genijalno opisan kontrast sjevera i juga u jednoj osobi, uostalom vidiš i po imenu i prezimenu glavnog lika ;)

    avatar

    11.03.2009. (21:00)    -   -   -   -  

  • makedo

    joj, ne znam...često sam se zamislila nad ovakvim stvarima, bih li voljela živjeti prije radije nego sad...i nekako uvijek dođem do odgovora - bih :)
    znam ja da je i njima njihove vrijeme izgledalo kao nama naše, ali ono što njima nije nedostajalo, nama kronično nedostaje...unutarnji mir, bez stresa i to neko apriori zadovoljstvo.
    današnji je čovjek non-stop nezadovoljan, ma koliko imao i postigao. stres, stres, stres...

    avatar

    12.03.2009. (08:04)    -   -   -   -  

  • file

    Ali. Ali... e, i mene muči taj ali. Ružičnjak, kažeš? Hm... trebala bih dobro razmisliti za što bih se ja trampila. Dvije kreditne kartice možda? Plus jedna debitna.
    I odakle ti pomisao da nije bilo romantike? Ni na sjeveru ni na jugu?
    O, bilo je romantike, dragi moj, itekako. Pogotovo iz današnje perspektive. Možda onda nije izgledalo ko romantika, ali...
    Mislim da je stvar u toj prokletoj mogućnosti odabira. To jest, u našoj uvjerenosti da su nam mogućnosti neograničene. I onda te uvijek muči jesi iz one ogromne ponude u izlogu posegnuo za pravim proizvodom.

    avatar

    12.03.2009. (10:22)    -   -   -   -  

  • dva

    ne maštam o prošlim vremenima. Mislim da su bila surova ( iako se dalo i romantično ljubiti, o, da, ima i takvih obiteljskih priča ), posebno za žene. A ja volim komociju, i moj auto, i moje perilice, sušilice, pećnice, a bogme i blogovanje..
    Kod mene je spoj sjevera i juga kod prabake slavonke i pradjeda dalmoša rezultirao ukorjenjivanjem u zlatnu dolinu. I više se ne mičem nikamo!

    avatar

    12.03.2009. (11:50)    -   -   -   -  

  • pardon my french

    uživam

    avatar

    12.03.2009. (12:16)    -   -   -   -  

  • primakka

    "sloboda čovjeka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi."
    j.j rousseau
    možda nam sloboda odabira stavlja okove i zatvara oči pred bitnim što samo protiče mimo nas ne tražeći ispunjenje...
    da mogu, birala bih život bez puno odabira, u izvornom. ali...

    avatar

    12.03.2009. (12:18)    -   -   -   -  

  • levant

    a meni baš lijep onaj dio di ide i gleda srne. mislim da bih mogla. a opet...tuš bi htjela di god da jesam....

    avatar

    12.03.2009. (13:14)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Gustirna - naravno svako vrijeme nosi "svoje", i za neudobnost svakodnevice i manjak mogućnosti se i ne bih mijenjao. Ali sve sam sigurniji da nas ovo hiperizobilje - uz istovremen gubitak ikakvih kriterija, koji su stoljećima bili ispravni - isto čini degenericima - gotovo bez izbora...
    @ NF - wow; nisam, ali bilježim... Ostao sam samo na gimnazijskim Buddenbrookovima i na Plavom anđelu, na žalost... Zanimljiva sugestija, hvala! :-)
    @ Makedo - to je... uvalili nam... a mi progutali, pa sad vidi... :-) ......... :-/
    @ Filipinka - sve si rekla... Romantika "tada" - zbilja mislim da nije bila artikulirana, prije, ako i kad, bila je nekakva sol svakodnevice. Mislim da je romantika ubijena kad su je pošli svjesno tražiti i eksploatirati... Odoh si nasut romantičnu čašu vina... :-)
    @ Dva - ma neka Tebe ukorijenjene i sretne - lijepo je čuti, a ponekad vjetar nanese i malo dobre vibracije sa bliskog zapada, hehehe...
    @ Pardon my french - a može Ti bit'! :-) :-) :-)
    @ Primačka - vidiš kako je Ruso fino anticipirao moje misli 21. stoljeća, hahaha... evo zvekećem okovima, upitno, i... ali... eto. :-)
    @ Levant - ?kaj, bit gledana? :-) A tuš, ha, bez uvrede, koka, al nemrem Te ni zamislit bez. Ono, skroz. Bez. :-)))

    avatar

    12.03.2009. (16:54)    -   -   -   -  

  • levant

    he,he...

    avatar

    13.03.2009. (11:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...