Komentari

fanny7.blog.hr

Dodaj komentar (42)

Marketing


  • Claire

    Znala sam odmah na početku posta da misliš na ovaj film jer sam ga gledala nedavno a sinoć također dočekala reprizu, pogledala početak i ipak zaspala jer i tak sam sve znala pa nije bilo potrebe, no dobar film, pogotovo jer je prema istinitome... A ovo za net imaš pravo, roditelji koji se ne služe netom donose ipak krive zaključke jer se ne razumiju pa net tumače kako njima paše...

    avatar

    09.03.2009. (18:40)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Fanny, ma to ti je kao i u stvarnom životu. Ima ljudi koji su stalno u nekim konfliktima, ili još gore, ponekad i u fizičkim obračunima. Nemoj me krivo shvatiti, ne omalovažavam žrtve, ali ako "liježeš sa kurvama nemoj se čudit kad dobiješ triper". Ohrabreni navodnom anonimnošću predstavljaju se kao ono što nisu i upuštaju se u situacije kojima objektivno nisu dorasli. A glede djece, edukacija, kućni odgoj, osjećaj za pristojnost, stvaraju sasvim dovoljne temelje da roditelj može biti bez pretjerane zabrinutosti...:)

    avatar

    09.03.2009. (18:55)    -   -   -   -  

  • boco san

    Kako je lip taj Bjelovar , bilo u subotu malo kišice , ali je jučer bio dan ka stvoren za mene , ma samo da ti se javim , eto me vać sam kući i sad sam još uvijek pod dojmom nečeg novog drugačijeg i stvarno lijepog, ma kada sam ti ja romantična duša ..pozdrav tvom društvu malom i velikom pusa :-)))

    avatar

    09.03.2009. (20:07)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Vjerojatno bi trebalo biti više ovakvih predavanja i akcija kao što je "stop nasilju na internetu", a ovaj film dobro prikazuje kako virtualno nasilje može postati stvarno. (one životinje su ružne, ali još su ružniji oni koji su ih takvima napravili)

    avatar

    09.03.2009. (22:51)    -   -   -   -  

  • Sanja

    Da budem iskrena, ja također nemam neugodnih iskustava... :)
    A ovo neodazivanje roditelja na predavanja... e, to me baš ljuti!

    avatar

    10.03.2009. (07:13)    -   -   -   -  

  • Nina...

    stvarno psotoji svašta u ovim sferama...ali negativnost ipak privucemo sami i sami se u nju upletemo ako smo dovoljno naivni...pa valjda smo dovoljno posoljeni da neke stvari znamo izbjeci...(samo još da djeci to objasnimo...na njihov nacin...)
    moram navesti da od kad sam ovdje imam jedno dobro i jedno loše iskustvo...
    loše: freek koji se navukao ali se izgleda polako skida...jer ga ignoriram...
    dobro: pronašla sam sestru koju nisam znala da imam...

    ipak su dobre stvari prevladale...pozdrav i osmjeh ti ostavljam...:-)))

    avatar

    10.03.2009. (10:30)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Imam šesnaestogodišnju kćer koja jako puno vremena provodi na internetu. Naravno da
    se brinem, ali ništa više nego što me zabrinjava i reala. I sama provodim dosta vremena
    na netu i osjetila sam na vlastitoj koži iskušenja i opasnosti. Nisam nikad imala većih
    problema ali jasno mi je da puno odraslih upadne u zamku bez obzira na godine, iskustvo,
    životnu mudrost, a kamo li neće neiskvarena djeca i neiskusna omladina. Dosta sam s
    malom pričala (i pričam još uvijek). Od prvog dana kad je otišla na internet ponavljam joj
    bez prestanka kako ne smije nikome davati svoje osobne podatke, ime škole koju pohađa,
    svoje prezime i sl. Voljela bih da se i u njenoj školi organizira neko stručno predavanje, ali
    čisto sumnjam.

    avatar

    10.03.2009. (11:49)    -   -   -   -  

  • Dag Dagoberovic

    internet donosi opasnosti samo onoliko koliko svojom neinformiranošću možemo prouzročiti samima sebi ili našima najbližima, informiranjem i upoznavanjem istog dolazimo do kvalitetnog znanja i saznanja o istome koje se da kontrolirati uz malo truda i želje a otvorenim prijateljskim razgovorom sa vlastitim djetetom bez da isto osjeća strah od "roditeljske dužnosti" dopiremo i otvaramo si vrata tamo gdje je to najvažnije u tijneđerskim godinama kad njihova pozornosta za 'starce' popušta ili se buntovničim ponašanjem pokušavaju odvojiti od roditeljskog nadzora ...

    pozdrav tebi i tvojima :))))

    avatar

    10.03.2009. (14:54)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    I ja se posljednjih dana baš osjećam nekako citrično ... iscijeđeno ...
    mene čeka roditeljski krajem mjeseca i moram smisliti predavanje za roditelje .
    Možda bih baš i o ovome mogla ... dala si mi ideju ... moram uobličiti ..
    Pusa , Fanny

    avatar

    10.03.2009. (19:18)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Claire - živio video, da nije njega ja bih film dva puta prespavala :)
    Neinformiranost i nezainteresiranost je uvijek problem u odnosu roditelj-dijete :)Djeca su nam danas mnogo upućenija, ali u glavi ipak zelenija od svojih roditelja :)

    @Sagi - istina je što kažeš, kad odeš na klizav teren, onda moš očekivati da padneš. I u reali imamo ljude za kojem mislimo da ih poznajemo, pa se iznenadimo, pa što onda očekivati od priče na slijepo.
    A djeca u obitelji vide obrazac ponašanja i tu sve počinje i završava - uglavnom :)

    @ježićbodljica - što mi se nisi javila mailom, pa smo se mogle barem na sekundicu vidjeti, drugi put - znaš što ti je činiti :)

    @gogoo- a što ti to vrijedi kad se roditelji ne odazivaju, a kad se odazovu onda vidljivo cupkaju jer im se "strašno" žuri. Virtualno nasilje je samo proizvod nasilja u reali - a anonimnost je samo dobro došla :)

    @Sanja - fala bogu, nemam ni ja, do sada. No mogu zahvaliti i svojoj opreznosti, zazirem od velikog povjerenja na slijepo :)

    @Nina 1989 - imam i ja sitne neugodnosti, no ignoriranje ih je riješilo. Izbjegavam prepucavanje, jer ono nikuda ne vodi, ignore je najbolja opcija.
    Ovo što si pronašla sestru - predivno :)

    @windfuckersister - dakle što se šesnaestogodišnjih kćerki tiće, tu smo u istom "sosu". Sreća što je moja ponekad i malo previše oprezna (bolje i previše nego premalo), pa nemam brige. A razgovor s njima - za njega uvijek moramo imati vremena :)

    @Dag - meni net nikad nije bio bauk, čak ni viruse nisam zaradila otkako se služimo računalom. Ne guram nos gdje ne treba i ne ulazim u neke virtualne avanture, jer za mene je komunikacija preko net-a jednaka kao i face-to-face, dakle nema glume nečega što nisi. A sretna sam što imam i neki urođeni instinkt, pa sam s njime i u reali i ovdje izbjegla mnogo problema.
    Djeca trebaju otvorenu komunikaciju i mora im se dati na znanje da svaki problem moraju povjeriti dok ne dođe do većeg problema. I da se ne boje posljedica kad se povjere.
    Ma samo se trebamo sjetiti sebe u njihovim godinama, unatoč tehnologijama koje su sada razvijenije, neke stvari se ne mijenjaju :)

    @Vitae - proljetni umor draga :)
    Samo se ti draga javi kad trebaš ideja. Ako nemam originalnu ideju, već ćemo od nekoga "prepisati", makar iz iskustva od Zmajinog osnovnjaka :)

    avatar

    10.03.2009. (19:46)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    pozdrav

    avatar

    10.03.2009. (20:21)    -   -   -   -  

  • bastet

    Internet je donio revoluciju u život modernog čovjeka, približio ga cijelom svijetu, izložio ga svoj sili informacija...No, sigurno je da Internet ima i svoje naličje. Ja ga nisam upoznala, ali vjerujem medijima koji tvrde da je net izvor i brojnih opasnosti. Moji su već tinejđeri, prilično dobro upućeni u potencijalne rizike i opasnosti koje vrebaju iza pojedinih sajtova, tako da više ne brinem. Međutim, kod mlađe djece nužan je oprez i pojačan nadzor. Tvoja škola napravila je hvalevrijedan napor da o svemu educira roditelje. No, scenarij koji je i meni jako poznat iz prakse, se na žalost i prečesto ponavlja - naime, roditelji su nezainteresirani, inertni ili prepametni da bi se odazvali. Premda kod kuće ne zanju što će s djecom, pomoć ne žele. Paradoksalno, zar ne?

    avatar

    10.03.2009. (20:40)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    A da ne spominjemo koliko je eric roberts ZGODAN u filmu...

    S baucima interneta je isto kao i s drogom - naša nejač je jako dobro upoznata sa svime čega se laća i svjesno izabire rizike. Na žalost.

    avatar

    10.03.2009. (20:43)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    mozda bi ta gospodja bila voljna napisati i koji clanak za nas blog koji se bori protiv nasilja? prosli post je bio vezan za bullying a pripremamo i mali odlomak o cyberbullying. kako stupiti u kontakt?

    avatar

    10.03.2009. (21:06)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Da, to je odličan film za upoznavanje što ti se sve u krajnostima može dogoditi ako nisi na oprezu.

    avatar

    10.03.2009. (21:21)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    hehe eto ja sam ti primjer jedne od pozitivnih strana neta, naime svog N-a sam upoznala upravo preko chata! Za sada nisam imala nikakvih negativnih iskustava i svesrdno se nadam da ce tako i ostati. A problem o kojem pises je sigurno velik a pogotovo time sto je velik broj roditelja pogotovo sa sela i manjih mjesta informaticki nepismen. A slab odaziv roditelja je isto tako zabrinjavajuci. Sta misle da ih se to ne tice? A za pohvalu je nastojanje skole da organizira takva predavanja.
    Nadam se da te prosla faza "nikakvosti" i da s opet u punoj formi :))))))) ovdje se pocinje pojavljivati sunce ali prilicno zubato za sada.
    pusa draga moja i drzi mi se :))))))))))))))))))))

    avatar

    10.03.2009. (22:00)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Jedan od razloga za moje bloganje i prigovaranje i jest moja unuka. Tako da bar ja kontroliram što i gdje se ona "smuca" po internetu i o svemu razgovaramo. A tek što s ujom ima zajedničkih internetskih tema!

    avatar

    11.03.2009. (08:26)    -   -   -   -  

  • kizzy

    i sama sam bila totalno informatički nepismena do unazad 4 godine i uložila sam svoje vrijeme, novac i dosta sivih ćelija da to promijenim i stvarno moram reći da to vrijedi svakog uloženog atoma bilo koje vrste. prvo zbog vlastitog osjećaja da u "to" ne gledam ko tele u šarena vrata, a drugo što mogu svojim klincima pokazati i pomoći u savladavanju osnova na računalu, internetu i savjetima što, kako i zašto. to je jako bitno.
    a što se tiče odaziva roditelja i ljudi inače na nekim mjestima gdje bi poveći skup mogao čuda učinit, nažalost, to sam i sama primijetila.
    ma jesmo, brate mili, ko ovce.
    tako je najlakše. di nas potjeraju, tu blejimo. pa tako nam i treba, kad smo dopustili i digli ruke ko baba od interneta.
    pozdrav ti ostavljam.....................;o))

    dizajn ti je prekrasan

    avatar

    11.03.2009. (08:30)    -   -   -   -  

  • ma Bloga ti...

    Gledala film.Odličan! Inače o internetu još uvijek mislim sve najbolje. Dijete mi je premalo još za neke virtualne strahove...al činjenica je da stvari lako mogu izmaknuti kontroli. Smatram da djecu treba kontrolirati al dozirano, al prije svega puno s njima iskreno razgovarati...

    avatar

    11.03.2009. (09:26)    -   -   -   -  

  • mijao

    ovo sa predavanjem u školi (droga i nasilje) mi je već viđeno; došli su roditelji koji i tako kao kobci paze na svoju djecu, a za onaj dio malo problematičnijih nitko (klasično guranje glave u prijesak). A ovo sa internetom - sramota je da iz svojeg neznanja (kojeg očito skrivaju pod maskom nezainteresiranosti) - ne upute mladunce u probleme anonimosti na internetu i gluposti koje mladunci mogu napraviti iz, kako oni misle, nedužnog dopisivanja.
    Prvo tečaj za roditelje, pa za bake i djede, pa onda za djecu.
    I još nešto: u školi na satu informatike koji bi trebao biti edukativan prvenstveno u životnom smislu uče blesavoće programiranja, a niti male uputice o internet bontonu. Moj ogromni prigovor sastavljačima nastavnog programa i udžbenika u ovom predmetu.

    avatar

    11.03.2009. (10:35)    -   -   -   -  

  • Sylvia ;))

    Evo mene nakon duugo vremena.. Nisam bila još na Sreganeet-u ali otići ću sada..
    Za mene je internet ovisnost, počneš - nemožeš stati..

    Nove riječi

    avatar

    11.03.2009. (13:13)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Na netu se treba paziti jer tu ima svasta. Sto se upoznavanja u zivo preko nete tice, imao sam nekih iskustava u daljnjoj proslosti i ona su bila sarena. Jedna me je cak zvala na mobitel u London. Drugoj, kojoj sam se ponudio pomoci oko racunala mi se upucavala pred zenom. sva sreca da imam pametnu ljepsu polovicu (a cesto puta i pametniju od mene) pa je sve proslo bez posljedica. :lol

    Kako vec godinama putujem od urala do atlantika, od Sredozemlja do Baltika i Sjevernog mora, nemam niti volje niti zelje za facebookom. Blog je gornji limit na kome mogu nesto napisati (nastalo u dugim nocima hotelska samoce odnosno samotnih vikenda negdje daleko od kuce. Jednako tako, vikend Internet sam reducirao na novine i surfanje tipa: kamo danas poci. Tek tu i tamo komuniciram, obicno kad je dan kenjkav pa je najpametnije biti doma.

    S druge strane, znam razne price, ovakve ili onakve, u vezi upoznavanja preko interneta, druzenja, ljubavi cak. No toga ima i u zivotu a ako se netko uspjesno krije, maska pada kod upoznavanja u zivo. Ili ne pada, zavisno o tome tko koga i kao idealizira.

    Pozdrav ostvljam,
    Bocaccio

    avatar

    11.03.2009. (13:21)    -   -   -   -  

  • rU

    da, fanika, net može biti mreža na kojoj vrijebaju svakojaki predatori, mreža u koju se uhvate i mnogi odrasli ...

    što se djece tiče, u pravu si, tu nema instant rješenja ...
    iako roditelji u informatičkoj pismenosti najčešće kaskaju za svojom djecom, to ne mora biti zapreka ... povjerenje koje se gradi od prvoga dana najbolja je zaštita ...
    a povjerenje ne isključuje nadzor, kao što ni roditeljska ljubav ne isključuje postavljanje granica.
    neki roditelji griješe kad misle da će postavljanjem granica izgubiti dječju ljubav. dijete kojem roditelj granice ne postavlja, počinje sumnjati nije li roditelj ustvari indiferentan ...

    p.s. čestitam, na vrh si naslovnice ... :-)

    avatar

    11.03.2009. (13:26)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Prvi put posjećujem ovaj tvoj blog i mislim da sam možda nešto propustio. Predavanja su isprazna kada su tek tako. Ponekad se održavaju po "službenoj dužnosti". Na roditeljskim sastancima u osnovnoj i srednjoj školi na kojima sam bio , primjetio sam da su najzvučnije i najgovorljivije mame i očevi djece koja su problematična. Ne mislim da svijet ide k vragu, ali glupost je neuništiva. Glupost je nebrušeni dijamant.

    avatar

    11.03.2009. (14:33)    -   -   -   -  

  • fanny

    @Sasvim osobno u ponoć - škola je pripomoć, a osnova odgoja je obitelj. I ja živim u maloj sredini i ponekad prosto ne mogu vjerovati koliko mojih poznatih nema blage veze s net-om. A djeca im svakodnevno vise na računalu po nekoliko sati. Onog trena kad nam je računalo stiglo u kuću, primila sam se posla. Odavno mi je iz glave isparila sva informatička teorija iz srednje i s faksa. Krenula sam od nule i s vremenom naučila ono što mi treba. Stvar je u interesu roditelja :)

    @duhovna misao - :)

    @bastet - kad god nešto trebam i potrčim upaliti računalo, pa u nekoliko sekundi dobijem na dlanu brdo informacija, sjetim se vremena kad bi za nešto slično trebala otići do knjižnice, listati enciklopedije itd...
    No, sve se plaća na neki način, no mislim da realni ljudi koji odgajaju realnu djecu neće imati problema :) Na neke roditelje sam i ja bijesna, kažu da nemaju vremena. I nemaju za svoju djecu, ali za sate presjediti na kavama ili buljeći u TV...

    @Elle Woods Gone Brunnette - Roberts pripada onoj grupi srećkovića muškaraca koji mnogo bolje i šarmantnije izgledaju u godinama, doduše malo su mu prevelike navlake na prednjim zubima, pa malo frflja :)
    Iskušenja su svuda, ovo je samo jedan dio :)

    @Mare - ostavim ti podatke na tvom blogu :)

    @Bugenvilija - dvosjekli mač :)

    @MENTINA - sjetila sam se i tebe i Teute i još jedne blogerice :) Tebi je net pomogao pa si išla prečacem :)
    Ma Zmajina škola je super, kad bi to roditelji samo malo više koristili, pusa darling - ide nam proljeće - polako ali sigurno :)

    @ljelja - ti si od onih svestranih super baka, baš te tako i zamišljam :)

    @kizzy - usporedba s ovcama je ono što ja često upotrebljavam. Treba nam još vremena. Na žalost ljudi su toliko opterećeni sa svakodnevnim preživljavanjem, da je i to jedan od debelih uzroka zašto se više ne bave drugim stvarima. Jer kad je situacija takva - najmanje ti je u glavi - učenje :)

    @ma Bloga ti - kontrola je uvijek potrebna, bez obzira na dob, jer djeca mogu naletjeti sasvim bezazleno na hrpu problema. Razgovor - uvijek sam njemu davala primat, kazne i sve drugo nisu potrebne ako se roditelji i djeca nauče komunicirati i razgovarati :)

    @mijao - informatika u školama je suhoparna, kao i ona moja nekad pred 30 godina. Praktično znanje uopće ne dobivaju, nego ga traže i nalaze sami surfanjem i međusobnom komunikacijom.
    I istina, na predavanja i na informacije uglavnom dolaze roditelji one djece s kojom načešće nema problema. Onih drugih - ni od korova :)

    @Harpija - da, problemi iz stvarnog života te direktno opeku, a virtuala ako si neoprezan dovodi do stvarnih problema.
    Koliko je dobro što je preko net-a sve dostupno, toliko je dobro što zeleni dječja psiha najčešće ostaje zatečena i zbunjena onim što ponekad ni odrasli mozak ne može provariti :)

    @Sylvia - bjež' na sreganeet, to je tvoje društvo :)

    @bocacciozg - znaš, mislim da ljudi koji preko net-a traže avanture, nisu zadovoljni svojim životom, jer kako to drugačije objasniti. Nemam loših iskustava, valjda i zato što se nisam dala navući :) Za mene je blesavo glumiti ono što nisi, jer što ti to vrijedi kod susreta face-to-face... :)

    @rU - sve što si napisala potpisujem. Znaš što ja mislim o odgoju i moje stavove. Treba voljeti najviše na svijetu i baš zbog toga mnogo trud aulagati, a - kontrola i granice su nužne - za roditeljski mir i sigurnost djece :)
    Naslovnica - znaš da sam baš neki dan kod Pikulice komentirala, nekad sam pisala mnogo bolje postove, pa nisam završila na naslovnici... još uvijek nisam u toku, dok mi netko ne napiše, jer na svoj blog ulazim direktno, a ne preko naslovnice... :)

    @dejmon - ovo predavanje nije bilo po službenoj dužnosti. Žena je iznijela sve opasnosti s kojima se djeca mogu susresti i navele konkretne primjere. I što je najvažnije, objasnila je na koje sve načine možemo zaštititi djecu.
    I to što kažeš, roditelji problematičnih, ako i dođu na roditeljske uglavnom misle da su njihova djeca zlato i da netko ima nešto protiv njih .)

    avatar

    11.03.2009. (15:39)    -   -   -   -  

učitavam...