Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • bb

    Zalosno je samo kako mnogi ljudi zaboravise logor "Iskra" u Bugojnu. Nema pravde dok krivci nebudu strogo kaznjeni. Samo dali ce to biti one sitne ribe umjesto velikih? Ili bolje receno dali ce se itko stvarno kazniti? Sjetimo se tih logorasa a pogotovo onih za koje se jos nezna kakva ih je sudbina snasla, a isto tako nemojte zaboraviti ni onu jadnu saku civila sto je u tim burnim vremenima bila u Bugojnu.

    avatar

    06.03.2009. (11:26)    -   -   -   -  

  • -U-

    bb. dobro rece saku civila, jer drugisu utekli cim je prva pukla na Kupresu Veljaca 92 suosjecam s rodbinom poginulih, nestalih i onih stosu prosli Bugojansku golgotu,ali cinjenice se nemogu izbijeci danas mije zao Bugojna vise negoli onih stoga napustise bez borbe.

    avatar

    06.03.2009. (14:20)    -   -   -   -  

  • sfrj

    Mamu vam ustasku lako je bilo popaliti Cipuljic,proterat i pobiti civile koji su ostali!!!
    A sad kukajte sto su vas balije dokrajcile,sto ste trazili to ste i dobili!!!

    avatar

    06.03.2009. (15:35)    -   -   -   -  

  • frog

    A di si ti cedo bio da i tebe,siguurno si dezertiro.Neodgojena stoko

    avatar

    06.03.2009. (19:57)    -   -   -   -  

  • sfrj

    Nisam pobegao nigde,pre nego sto su vas muslimani pogazili u Bugojnu ja sam vas gazio po Kupresu,mislim da ni to necete nikada zaboraviti!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    06.03.2009. (23:02)    -   -   -   -  

  • dani

    Pećanin: Teško islamu ...
    06.03.2009. 12:03

    Glasilo Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Preporod srušilo je rekord kojeg je decenijama neprikosnoveno držalo bh. izdanje partijskog lista Komunist u vrijeme kada je Mustafa Cerić vodio kampanju za novi, ko više zna koji po redu, mandat reisl-uleme, Preporod je u jednom broju objavio čak 53 njegove fotografije. Ceriću bi pozavidio i sam Josip Broz, čak i nakon poredenja s izdanjima Komunista koja su objavljivana uoči partijskih kongresa.

    Ovaj uvod mi se činio nužnim, da bih javnosti koja nije imala dodira s Preporodom ukratko predočio o kakvom se glasilu radi. E, ta i takva novina u svom posljednjem izdanju odapinje strijelu prema novinarima Dana, Slobodne Bosne, Starta, Oslobođenja, BHT-a i Federalne televizije: Eldinu Hadžoviću, Vildani Selimbegovič, Muharemu Baz-dulju, Asafu Bećiroviću, Ziji Dizdareviću, Emiru Imamoviću, Arijani Saračević-Helać i Bakiru Hadžiomeroviću. Zajednički nazivnik pobrojanih medija, prema autoru teksta, jeste njihova islamofobičnost, a spomenute kolege se nazivaju "ratobornim, autošovinističkim, medijskim plaćenicima".

    Drago mi je što se u društvu najboljih bh. medija nalaze Dani, ali osjećam ljubomoru, priznajem, što se medu pobrojanim kolegama ne nalazi i moje ime. Stoga sebi priskrbljujem pravo na popravni, nudeći Preporodu da odgovori na sljedeća pitanja:

    - Je li islamofobija ukazivati da je neprimjereno da se Mustafa Cerić slika s grupom tajkuna koji su obećali po milion maraka da bi mu, u ovakvoj ekonomskoj situaciji, napravili rezidenciju koja će koštati 12 miliona maraka, a pri tom još niko nije uplatio ono što je obećao?

    - Je li islamofobija ukazivati da je Mustafa Cerić sebi usred Sarajeva prigrabio vilu od milion i po maraka, a koju prvak mrskog komunističkog režima Rato Dugonjić, koji je u njoj živio 30 godina, nije prisvojio?

    - Je li islamofobija ukazivanje da se Mustafa Cerić vozi u mercedesu od 200 hiljada maraka, a većina njegovih džematlija nema ni za lijekove?

    - Je li islamofobija ukazivanje da je stan u sarajevskom naselju Šip, namijenjen borcima, Mustafa Cerić osigurao zetu koji je otišao iz Bosne i Hercegovine, a nema dana staža u Armiji Bosne i Hercegovine i pitanje kako je zaposlio istog tog zeta i kćerku u Vladi Federacije?

    - Je li ocjena skandaloznim to što Mustafa Cerić drži konferenciju za štampu s advokatom imama osuđenog za pedofiliju, a ne s majkom djevojčice nad kojom se manijak iživljavao, djevojčice čiji je otac poginuo kao borac Armije BiH na Vlašiću - islamofobija?

    - Je li islamofobija zgražavanje nad činjenicom da se Mustafa Cerić službeno sastao s advokatom zločinačke organizacije Muhameda Alija Gašija, kojem se sudi za najteže zločine?

    - Je li islamofobija ukazivanje da Mustafa Cerić dozvoljava da njime i Islamskom zajednicom manipulira vlasnik Avaza Fahrudin Radončić, poslovni partner Miloševićevog ministra Miroslava Miškovića, Nasera Keljmendija i Milorada Dodika?

    - Je li islamofobija ocjena sramnom činjenice da Mustafa Cerić javno podržava vehabije koje naziva "novim muslimanima" i to što njih nudi kao uzor većini bosanskih muslimana, koje naziva "starim", i koje optužuje da se nisu znali odbraniti od genocida?

    - Je li islamofobija ukazivanje da Mustafa Cerić uzurpira političko predstavljanje Bošnjaka u svijetu, svodeći ih tako na vjersku grupu, što odgovara upravo neprijateljima i BiH i Bošnjaka i muslimana?

    - Je li islamofobija stanovište da Mustafa Cerić nije jednako islam, nije jednako Islamska zajednica Bosne i Hercegovine, stanovište da Mustafa Cerić nema pravo da određuje ko je musliman, a ko nije?

    Siguran sam da mogu govoriti i u ime mojih kolega: neka Mustafa Cerić ili njegov Preporod odgovore na ova pitanja, pa će se lako utvrditi ko optužbe za islamofobiju koristi za skrivanje činjenice da i islam i Islamsku zajednicu koristi za vlastito sramno bogaćenje, za političko srozavanje Bošnjaka i skrivanje teškog kriminala ovdašnjeg "medijskog Arkana", kako je časni profesor Gazi Husrev-begove medrese i hatib džamije Čobanije Mustafa Spahić nazvao Fahrudina Radončića, te njegovih jataka poput čuvenog Senada Šahinpašića Šaje.

    Pomenuti tekst iz posljednjeg broja Preporoda završava sljedećom prijetnjom pobrojanim kolegama: "Neka imena islamofoba ćemo institucionalno zapamtiti." Teško islamu ako će ga braniti Mustafa Cerić i institucije u čije ime on govori! Ne velim da treba potcijeniti mogućnost da neko od "novih muslimana" ispravno shvati institucionalni nalog "strijele odapete" prema kolegama, ali mi se čini vjerovatnijim da bi se ona mogla pretvoriti u bumerang onima koji je obznanjuju.

    Piše: Senad Pećanin (BH Dani)

    avatar

    06.03.2009. (23:11)    -   -   -   -  

  • -U-

    sfrj-a lijepa ti nika sanjas Yugu , nema brale vise Yuge, nemozes podnijeti da srbin nije vise zanimanje vec morate sami rumbati dabi prezivili,ocito si nabrao iz Uskoplja inace nebi se muvao po nasem blogu reci slobodno tkosi da nepogadjam od one sake jada stoje zivila u nasoj opcini tkobi mogao biti,a stose tice Kupresa pa jel ti poznata ona iz 42 od tisucu i pedeset vratilo se samo deset,sta mislis nakoga se to odnosi? A o Kupresu u domovinskom ratu netreba stobom raspravljati ocito si glup izgleda ni danas ti nije jasno kako to daje Kupres Hrvatski a onolika srpska sila ga branila

    avatar

    06.03.2009. (23:37)    -   -   -   -  

  • neko

    Ma samo vas u logor treba :D

    avatar

    12.03.2009. (15:04)    -   -   -   -  

  • Fantom

    onaj sfrj neki mnogo žestok momak brate srbine prošao sam cijelu BiH za rata ali nešto se nesječam te žestine no ma nema veze pozdrav GARAVIM VITEZOVIMA ako ih ima još živih to su bili žestoki momci ........

    avatar

    19.03.2009. (16:44)    -   -   -   -  

  • .....

    E moj FANTOM. Ja se slažem s tobom da su bili "žestoki momci", al samo u otimanju tuđeg i takvim rabotama.

    avatar

    20.03.2009. (11:44)    -   -   -   -  

  • Fantom

    za.....
    svatko ima pravo na svoje mišljenje ja ih nepoznam kao takve a tome govori i broj poginulih u njihovim redovima a mala su postrojba bili

    avatar

    20.03.2009. (18:19)    -   -   -   -  

  • .....

    Je to si naj bolje rekao, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ja se slažem s tobom u dijelu dok su još bili u Bugojnu. Poslije izlaska to je bila samo bagra i šljam, i to najgore vrste.

    avatar

    21.03.2009. (14:11)    -   -   -   -  

  • Fantom

    ZA .....
    prijatelju to dalje neznam što se događalo ali iz poštovanja prema onim ljudima koji su izginuli u toj postrojbi i što su učinili treba pričati sa poštovanjem ti si svojom prvom izjavom popljuvao sve garave u svakom žitu ima kukolja uvijek je bilo i uvijek če biti

    avatar

    22.03.2009. (13:14)    -   -   -   -  

  • severina

    ..........................................av av......................................................

    avatar

    24.03.2009. (14:48)    -   -   -   -  

  • Fantom

    ko si sad pa ti severina al dobro laješ

    avatar

    24.03.2009. (21:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...