Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • Bitter

  moram priznati da mi nikad nije bilo pretjerano jasno što ta skulptura predstavlja. a nekako nikad nisam uzela vremena kako bih saznala bilo što više o njoj.
  blog je divan (ja sam inače zaljubljena u svoj rodni grad, pa i ne čudi što mi se sviđa :). čitala sam nešto na forumu, tajni grad zagreb. jesi li se možda to ti raspitivao? veliki pozdrav!

  avatar

  03.03.2009. (15:24)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa!
  Pratim ja i taj Forum, bit će nešto vezano i uz one teme, javio sam se ja već tamo koji put pod pseudonimom

  Meni je ova skulptura uvijek izgledala kao neka divovska Nessie, čudno biće koje živi ispod maksimirske livade .. kao da se srami pa kao noj uvijek drži glavu ispod zemlje! Gledao sam ju godinama svaki dan iz autobusa i tramvaja i nekako mi je bila simpatična na neki čudan način ...

  avatar

  03.03.2009. (16:01)    -   -   -   -  

 • kunsthistoričarka

  Blog "Nepoznati Zagreb" izuzetno je zanimljiv i koristan, ali željela bih skrenuti pažnju na postojanje knjige "Spomenici i fontane u gradu Zagrebu", u kojoj je obrađeno preko 400 spomenika, spomen-obilježja i fontana u gradu, uključujući i one koji su na ovom blogu navedeni kao dosad neistraženi. Mana ove knjige, tiskane u nakladi HAZU i Grada Zagreba, je u njezinoj niskoj nakladi i lošoj distribuciji. Knjiga se može kupiti u Gliptoteci HAZU, Medvedgradska 2.

  avatar

  11.03.2009. (14:57)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  kunsthistoričarka, drago mi je da si se javila - baš sam razmišljao da posvetim jedan od slijedećih postova baš toj knjizi, dobio sam ju u ruke pred nekoliko dana!

  Iako me Zagreb zaista jako zanima, sve do pred desetak dana nisam ni znao da ta knjiga postoji, upravo zbog te loše distribucije i uopće manjka informacija o njoj. Slažem se da je knjiga super, sadrži izuzetno važne informacije, no, na žalost, ne može se kupiti niti u jednoj knjižari u gradu (u većini niti ne znaju da postoji!), a ja sam došao do svog (posuđenog) primjerka u Gradskoj knjižnici na Starčevićevom trgu.

  Naravno, sad će biti puno manje "neistraženih" spomenika i fontana (znam najmanje jedan koji ipak nije opisan u toj knjizi! ), zahvaljujući toj knjizi. A moj blog će, nadam se, upoznati bar malko širi krug ljudi sa postojanjem te knjige.

  avatar

  11.03.2009. (16:59)    -   -   -   -  

 • meggy

  šta uopće predstavlja ta skulpturA???

  avatar

  07.03.2010. (14:39)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...