Komentari

viaeobscura.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • ami.

    bez brige, erise, sve pratim, pročitala sam 'povijest' čim si objavio. problem je u tome što ne znam više kako i što komentirati jer tvoje pisanje je nešto spektakularno. ali mislim da već i sam to znaš. (:
    osjećam se kao da sam na nižem rangu, tek neki seljak u pisanju. ne šalim se, erise, ovo pisanje... fascinira me. (:
    i nema problema, shvaćam da nemaš vremena, štoviše, drago mi je da ne čitaš moje postove jer su, iznad svega, prilično zbrkani i djetinjasti. stil pisanja mi je potpuni kaos.
    nadam se da ću nešto i naučiti od tebe jer ovo je definitivno prava inspiracija.
    hvala ti na tome. (: tek toliko... onako usput. ;]

    avatar

    02.03.2009. (23:34)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Uvijek iznova se smiješim dok čitam - izrazima koje odabireš iz svoga vokabulara. Nešto što sam primjetila od prvog trenutka kada su nam se putovi sreli, a nikada ti zapravo nisam rekla. Imaš divan vokabular i divno ga uklapaš u pisanje time čineći opise sasvim svježim i orginalnim. Prizvuci riječi se poklapaju jedni uz druge, nešto što i ja činim dok pišem - jednostavno sam zvuk neke riječi može podići cijeli tekst (ili uništiti, ovisi) samo zbog tog nečega, atmosfere ili dojma koji ostavi izgovaranjem istog.

    Uvijek imaš dosta likova, i znaš u postovima raditi osvrte unazad što je jako dobro - pogotovo zbog ovog *dosta-likova-i-promjena-u-radnji*
    Moj prijedlog je smanjiti broj likova i produbiti im osobnosti, učiniti ih ličnostima. Prije ih zapamtim po fizičkom opisu nego li po dojmu koji ostave kao pojave, ali tako ih i brže zaboravim, nažalost, jer svi imaju pomalo od onog dojmljivog blagogotičkog u opisu :D

    Ona scena sa Dimitrijem mi nije baš sjela po pitanju nekih stvari: Dimitrij iznenada i bez nekog čvrstog razloga postane nasilan, a Lucas se slomi tako ... odjednom. I još brže to prođe kao da ništa nije bilo. Moguće da ti to i je bio cilj, ali osobno mi je bilo ono - došlo bilo prošlo - nisam se stigla toliko uživjeti kao primjerice u scenu lova.

    Kad sam već kod scene lova, svidjela mi se jedna rečenica posebno:
    "A onda je shvatio da nisam nikakva životinja. Vidio je mladića od sedamnaest godina u crnom kaputu kako mu se zlobno kesi."

    Eto, ne znam zašto točno komentiram sada, pročitala pa počela tipkati, a zatim ja kao ja završila na dugometraži...
    Mogao bi me tu i tamo cimnuti za post you know... :P

    Uživaj mi
    -- L.

    avatar

    15.03.2009. (01:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...